06-07-2012

Rijstsalade!


Heerlijk deze rijstsalade die je als bijgerecht overal bij kunt serveren. Bij zalm, bij een ovengerecht, bij de bbq, gevulde paprika's etc. Het recept is van Jamie Oliver, en ik serveer hem regelmatig! De kinderen zijn er ook dol op. En nu ik het toch over de kinderen gaat... Vandaag is de vakantie begonnen! Ik zal dan ook de komende 6 weken wat minder vaak bloggen. Ik hoop zo'n 2 keer per week een blogje te schrijven, want het is wel volop het seizoen om lekker te experimenteren met allerlei groenten en fruit!
Voor iedereen die ook vakantie heeft of binnekort krijgt: ik wens jullie een hele fijne vakantie toe!


Rijstsalade!

Ingredienten:
1 kop basmati-rijst, 2 a 3 gegrilde paprika's (uit pot of zelf gegrild), halve courgette, verse basilicum, 4 el olijfolie, zout, scheutje balsamico azijn

Kook 1 kop rijst met 2 koppen water en wat olijfolie. Hak de paprika's fijn en de courgette in fijne blokjes. Snijd een handje verse basilicum fijn en meng dit met de paprika's en de courgette. Voeg de gekookte en wat afgekoelde rijst toe en meng met de olijfolie, wat zout en een scheut balsamico-azijn! Heerlijk!

Deel via social media

 
Print recept

16 Reacties

  • Diana
    Diana maandag 16 jul 2012 om 09:47
    Bedankt! :) Ik zal er zeker kijken!
  • Diana
    Diana donderdag 12 jul 2012 om 13:29
    Hoi Williene,

    Klein vraagje. Binnenkort geven wij een kraamfeest voor ons pasgeboren zoontje en ga ik cupcakes bakken. Maar nu wil ik wel graag het versieren met blauw glazuur. Alleen kan ik geen e-vrije kleurstof zo gauw vinden. Heb jij hier tips voor, hoe ik glazuur op een natuurlijke manier blauw kan krijgen? Anders krijg ik maar saaie cupcakes :) Groetjes, Diana
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 14 jul 2012 om 13:34
      Hoi,

      Je zou eens hier kunnen kijken: http://www.vrouwtjedeeg.nl/over_ons Daar verkopen ze natuurlijke taartdecoratiespullen.

      Succes met je cupcakes en je kraamfeest!

      Groetjes, Williene
  • Alyd
    Alyd zaterdag 07 jul 2012 om 18:15
    Hartelijk bedankt voor je recept. Die kan nog net mee in de koffer ;-)
    Een prettige vakantie gewenst!
    Groetjes Lydia vd N
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 09 jul 2012 om 15:29
      Leuk! Fijne vakantie!
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 06 jul 2012 om 09:08
    wij wensen jouw van deze kant niks minder hier begint vandaag ook voor onze kinderen de vakantie. ga vandaag je schwartswalder kirsch proberen. gr jolanda
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 09 jul 2012 om 15:29
      Dankjewel! Hopelijk is de taart in de smaak gevallen!


      Groetjes, Williene
  • Geerke
    Geerke woensdag 06 mrt 2019 om 16:00
    Hoi Williƫne, Als ik het goed begrijp kun je dit ook als lunch eten? Kan ik de gegrilde paprika ook gewoon bakken in de pan?
  • Geerke
    Geerke woensdag 06 mrt 2019 om 16:02
    Hoi Williƫne, even een nieuw bericht, Als ik het goed begrijp kun je dit ook als lunch eten? Sorry, ik bedoel kan ik de paprika ook gewoon bakken?
    • Smakelijck woensdag 06 mrt 2019 om 19:33
      Ja hoor, dat is beide geen probleem.
  • Geerke
    Geerke donderdag 07 mrt 2019 om 11:05
    Hoi Williene, Moet ik de courgette ook bakken of rauw bij de salade doen? Groetjes, Geerke
    • Smakelijck donderdag 07 mrt 2019 om 12:03
      In het recept gaat de courgette rauw in de salade.
  • Geerke
    Geerke donderdag 07 mrt 2019 om 12:43
    De paprika moet ik wel bakken toch? Of kan dat ook rauw?
    • Smakelijck donderdag 07 mrt 2019 om 13:28
      In het recept gaan gegrilde paprika's. Deze kun je uit pot nemen, dat is het lekkerst in deze salade. Je kunt ook zelf grillen met een grillpan. Als je deze niet hebt dan kun je de paprika kort bakken in de pan. Je kunt het ook rauw in de salade doen, maar dat lijkt me niet zo lekker.
    • Marieke
      Marieke dinsdag 23 jan 2024 om 14:56
      Heerlijk! Ik maak hem met parelcouscous ipv rijst. En serveer hem warm nu het winter is.
      • Smakelijck woensdag 24 jan 2024 om 11:50
        Dat kan inderdaad heel goed! Lekker!
Laat een bericht achter!
253