21-08-2012

Ciabatta met biefstuk!

Vooral in het weekend maak ik vaak heerlijke lunchgerechten klaar. Lekker uitgebreid zitten en tafelen met elkaar. Vooral met dit weer heb ik geen zin om uren in de keuken te staan, maar ik wil wel graag iets lekkers op tafel. Ik heb nu al een aantal keer deze heerlijke ciabatta gemaakt. En hij valt heel goed in de smaak! Het is een variatie op de ciabatta van Jamie.
 


Ciabatta met biefstuk!

Ingredienten:
1 ciabatta, 2 biefstukjes, 3 el mayonaise, 1,5 el yoghurt of kwark, citroensap, zout en peper, handje rucola-sla, 3 gegrilde paprika's, handje selderij of peterselie, evt. balsamico, goede olijfolie

Verwarm de ciabatta volgens de aanwijzingen in de oven. Besprenkel de biefstukjes met olie en bak ze rose in de grillpan of een gewone pan. Maak een saus van de mayonaise, yoghurt, kneepje citroen en zout en peper. Hak de gegrilde paprika's in fijne blokjes en de selderij of peterselie heel fijn. Meng de paprika met de kruiden en doe hier het braadvocht van de biefstukken bij met wat extra olijfolie met evt. een paar drupjes goede balsamico. Haal de ciabatta uit de oven en snijd hem open, besprenkel met een lekkere extra vierge olijfolie. Besmeer met de citroenmayonaise, en verdeel de rucola over het brood. Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de sla. Schep nu de paprika-salsa over de biefstukken klap het brood dicht. Serveer er extra salsa en saus bij.

Eet smakelijck!

Deel via social media

 
Print recept

9 Reacties

 • Anonymous
  Anonymous vrijdag 28 sep 2012 om 16:30
  Hoe maak je 'extra salsa en saus' voor bij dit recept? Ik zit m'n boodschappenlijstje te maken voor morgen, en wil dit graag eens proberen voor zondag. Dan eten we graag altijd 'iets makkelijks'... En waar bestel jij balsamico in Italië? Ben benieuwd!
  • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 28 sep 2012 om 18:48
   Niet alle salsa en saus gaat op de ciabatta. Als het goed is hou je wat over van de paprikasalsa en de citroenmayo. Deze kun je extra serveren bij het brood.
   De balsamico bestel ik bij Fattoria La Vialla, heb ik ook eens een blog over geschreven die je kunt vinden bij de index.

   Succes!

   Groetjes, WIlliene
 • Ange
  Ange donderdag 23 aug 2012 om 22:02
  Ha Williene,

  Waar koop je goede balsamico azijn?

  Groetjes Ange
  • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 25 aug 2012 om 18:46
   Hoi Ange,

   Ik bestel deze altijd in Italie, maar ik denk dat een natuurwinkel ook wel goede heeft en anders een speciaalzaakje in de stad ofzo? De supermarkt kun je voor dit soort dingen beter mijden ;-)
   Een goede balsamico is een beetje stroperig. Mmm!

   Groetjes, Williene
   • Jannie
    Jannie maandag 28 feb 2022 om 18:46
    Bertolli Cremissimo is heerlijk van smaak, dik en stroperig. Deze gebruik ik altijd, erg lekker.
 • Blogs
  Blogs donderdag 23 aug 2012 om 21:02

  Goedendag

  Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

  We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

  Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

  Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

  Met vriendelijke groeten

  Vincent

  http://nl.petitchef.com
  • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 25 aug 2012 om 18:45
   Bedankt Vincent! Ik heb me inmiddels geregistreerd en jullie ook hier op mijn blog genoemd onder het kopje: 'handige sites'.

   Groet, Williene
 • Anonymous
  Anonymous dinsdag 21 aug 2012 om 21:42
  Klinkt heerlijk en het ziet er ook goed uit!
  Hoe kom je makkelijk aan gegrilde paprika's? En eet je 1 ciabatta met 2 personen?

  Groetjes Elise
  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 22 aug 2012 om 19:43
   Hoi Elise,

   Je kunt ze zelf maken, dat heb ik een keer beschreven in een recept voor de paprika-tomatensoep. Wel te vinden in de index. Deze kun je dan onder de olie zetten en bewaren. Maar dit is best een heel werkje. Ik koop ze vaak gewoon in de winkel, heb meestal wel in huis maar nu niet meer en ik kan zo niet op de naam komen. Als ik het weer weet dan hoop ik het hier neer te zetten!

   Groetjes, Williene
Laat een bericht achter!
253