Donderdag 22 dec 2011

'Salade' 5: Kruidenboter


De laatste in de serie salades blog ik ook maar even. Het is geen salade, maar hoort wel bij de lekkere smeersels voor op stokbrood en toast.

Kruidenboter

Ingredienten:
125 gr. roomboter, 1 eetlepel fijngesneden bieslook, 1 eetlepel fijngesneden peterselie, teen knoflook uitgeperst, zout en peper.

Bereiding: Roomboter op kamertemperatuur laten komen en alle ingredienten goed mengen. Evt. met een spuitzak mooie toeven spuiten.

Als je geen verse kruiden bij de hand hebt kun je het ook prima maken met gedroogde peterselie en bieslook. De smaak is dan wel minder intens.

Ben jij ook een theeleut, maar probeer je suiker te mijden? Let dan goed op en bekijk deze...
lees verder
Je kent het waarschijnlijk wel. Sambucol. Een supergoed, antiviraal drankje wat erg goed is voor...
lees verder
Na de meivakantie en moederdag gaan we weer verder met de 'zonder pakjes en zakjes' maaltijden....
lees verder
Door de drukte met mijn kookboek ben ik helemaal vergeten om de groenten en fruit van het...
lees verder
Omdat er best veel vraag is naar soepen zonder E-nummers opnieuw een soeprecept. Dit keer het...
lees verder
Met wraps kun je alle kanten op. Maar het is ten eerste erg moeilijk om wraps te vinden die...
lees verder

2 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 08 apr 2014 om 16:09
    Dit is echt een superrecept! Erg makkelijk en zelfs nog veel verser/puurder/lekkerder dan kruidenboter uit de winkel. Van te voren leken met het wat weinig kruiden, maar het is echt heerlijk :) Dit gaan we vaker maken
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 08 apr 2014 om 18:39
      Leuk hé, dat het soms zo eenvoudig kan zijn. Fijn dat het in de smaak is gevallen!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190