P1040348
Woensdag 04 mei 2016

Aspergesalade!

Het is weer volop aspergetijd. En als ik ergens dol op ben, dan is het wel op asperges. Echt mijn lievelingsgroente. Maar kort verkrijgbaar, en daarom natuurlijk ook zo speciaal. Asperges zijn op veel manieren lekker. Klassiek met een heerlijke saus, in een taart (of deze) of in de soep. Ook in deze salade zijn asperges verrassend lekker. Gewoon op een toastje, of op een broodje, heerlijk! 

Aspergesalade

Ingredienten:

8 geschilde asperges, 2 eieren, 4 zure augurken, 1,5 theelepel verse of gedroogde bieslook, 1 eetlepel creme fraiche, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Kook de eieren gaar en laat afkoelen. Breng de asperges aan de kook en laat 5 minuten koken op laag vuur, zet het vuur uit en laat de asperges nog 5 minuten nagaren. Haal ze uit de pan en laat heel goed uitlekken.

Snijd de augurken en de eitjes heel fijn. Voeg de creme fraiche en de bieslook toe en maak op smaak met zout en peper. Snijd de afgekoelde asperges in plakjes en voeg bij de salade. Meng alle ingredienten goed door elkaar. Voeg eventueel wat creme fraiche toe als je de salade iets smeuiger wilt maken. Serveer de aspergesalade bij een toastje of op brood.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

  Spruitjes zijn een groenten die veel mensen niet waarderen. Jammer, want ze zijn...
lees verder
Met deze koude winteravonden is een kom warme chocolademelk zo lekker! Als je terugkomt van...
lees verder
  Ik wens alle lezers van Smakelijck hele fijne en goede feestdagen toe! ...
lees verder
Als je graag gezond wilt eten, of wilt gaan eten, dan kan het nog wel eens een oerwoud zijn aan...
lees verder
Op zoek naar een lekker ontbijt, een lunchgerecht of een tussendoortje? Met deze pannenkoekjes...
lees verder
De perfecte biefstuk met peperroom-saus! Ingrediƫnten voor 2 personen: Voor de...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190