Dinsdag 20 mei 2014

Aspergetaart!

 

In het tijdschrift 'De tuin op tafel' (Leuk tijdschrift als je houdt van tuinieren!) zag ik een lekker recept staan van Aspergetaart. Ontzettend makkelijk te maken, en dus snel op tafel! Met een frisse salade echt een lekkere maaltijd met dit mooie lente-weer!

Aspergetaart!

Ingrediënten:

1 rol bladerdeeg van bijv. Tante Fanny of 6 plakjes speltbladerdeeg, bosje groene asperges, 1 stukje brie van ongeveer 200 gram, 1 ei, zout en peper, knoflookpoeder, 1 eetlepel kappertjes, 2 eetlepels pijnboompitjes, kruiden naar smaak (ik gebruikte een snufje chilivlokken).

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakvorm met het bladerdeeg. Snijd de brie in dunne plakjes en verdeel over de bodem. Kluts het ei en verdeel over de brie. Beweeg eventueel de vorm om het ei goed te verdelen over de bodem. Snijd de kontjes van de asperges (ongeveer 4 cm) en leg ze op de brie. Bestrooi met zout en peper, de pijnboompitjes, kappertjes, knoflookpoeder en evt. nog wat kruiden. Zelf vond ik het lekker om er nog wat parmezaan over te rapen.

Schuif de taart in de oven voor 30 minuten. Lekker met een frisse salade!

Fijne dag!

Liefs, Williene

PS: Nog een leuk nieuwtje: Op hele korte termijn komt een fantastische, nieuwe, goedwerkende site met al mijn recepten. Deze blogspot gaat t.z.t verdwijnen en alles komt samen op één site met natuurlijk m'n blogs, een goede zoekfunctie, werkend op tablets, en een goede reactiemogelijkheid! Nog héél eventjes geduld dus... ;-) 
 

Kip Tandoori is een favoriet 'pakjes'gerecht. Hoe het uit een pakje smaakt weet ik niet, want die...
lees verder
Wat een prachtige dag was het afgelopen zaterdag! De tweede editie van Heel Putten Bakt...
lees verder
Een klassieker waar heel wat varianten van bestaan! Onderstaande ingredienten horen wat mij...
lees verder
Zoals beloofd het lasage recept! Een heerlijke groente lasagne wat met de pompoen ook een...
lees verder
Het zit overal in. In je brood, je kant en klare soep tot in babyvoeding. Waar heb ik het over?...
lees verder
Vandaag staat er een interessant artikel in de Volkskrant over suiker. Aangezien ik er net over...
lees verder

6 opmerkingen
  • Judith van de Merbel
    Judith van de Merbel dinsdag 01 jul 2014 om 09:10
    Beste Willine! Afgelopen week heb ik deze aspergetaart gemaakt...fantastisch! Dit wordt echt een favoriet recept. Zelfs de kids vroegen al wanneer we deze taart weer een keer gaan eten:) Dat had ik niet verwacht want zij houden niet echt van witte asperges.. Ik heb alleen 'gewoon' roomboterbladerdeeg gebruikt omdat ik bladerdeeg van Tante Fanny en speltbladerdeeg niet kon krijgen. Misschien heeft iemand nog een tip waar dat te krijgen is. Ik ben alleen nog niet bij de Estafette winkel geweest,... Maar echt de moeite waard en niet het minst om het feit dat-ie zo klaar is! Bedankt Willine....voor alle recepten en tips die je met ons deelt! (stiekem hoop ik wel dat je receptenlijst over niet al te lange tijd terugkomt, want ook ik ben daar heel gelukkig mee....daar krijg je echt inspiratie van!) Heel veel succes! Groetjes! Judith van de Merbel
    • Smakelijck dinsdag 01 jul 2014 om 18:18
      Wat leuk, Judith! Tante Fanny heb je bij Emté, Dekamarkt en Jumbo geloof ik. Het is vers bladerdeeg op rol, maar Koopmans Roomboter bladerdeeg is ook e-vrij hoor, tenminste, dat was hij wel altijd ;-) Enne, de index komt eraan hoor! Ik heb m'n werk gedaan, dus hopelijk zetten ze 'm snel weer op z'n plek ;-)
  • Judith van de Merbel
    Judith van de Merbel woensdag 02 jul 2014 om 21:50
    Bedankt Willine! Ga ik 's in Lunteren bij de Dekamarkt kijken. Hier in Ede hadden ze het niet bij de Jumbo. Maar bedankt voor je tips!! Groetjes, Judith
    • Smakelijck donderdag 03 jul 2014 om 11:29
      Succes!
  • Bertha
    Bertha woensdag 06 mei 2015 om 21:24
    Hoi Williene, Dit recept lijkt me zeker het proberen waard! Net als al die andere recepten trouwens;-) Hoeft je de asperges niet voor te koken? Blijven ze dan niet erg hard? Voor mezelf maakt dat niet zoveel uit maar denk dat de kids dat niet waarderen! Groetjes Bertha
    • Smakelijck donderdag 07 mei 2015 om 10:27
      Dankje ;-) Groene asperges hoef je niet voor te koken, die worden lekker zacht in de oven. Witte asperges zijn wat harder, als je die gebruikt zou ik ze wel even een paar minuutjes voorkoken. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190