Maandag 18 mei 2015

Aspergesaus!

Vorige week was ik in Drenthe en kwam daar heerlijke verse asperges tegen, zo van 't land! Nu vinden wij asperges erg lekker met een klassieke hollandaise saus, maar dit keer heeft Teus 'm een tikje anders gemaakt, namelijk met kerrie. En dat was verrassend lekker! Het is nog aspergetijd tot eind juni, dus we genieten er nog van, zolang het kan!

Aspergesaus met kerrie!

Ingrediënten:

2 eidooiers, 1 theelepel grove mosterd, zout, peper, 2 theelepels (milde) kerrie poeder, 1 eetlepel gedroogde peterselie en 125 gram roomboter.

Bereiding:

Mix de dooiers met de mosterd, het zout, de peper, de kerrie poeder en de gedroogde peterselie op hoge stand tot een romig mengsel. Smelt ondertussen de roomboter in een pannetje. Giet de gesmolten boter in een heel dun straaltje bij het eimengsel terwijl de mixer op vrij hoge stand doormixt (houd goed in de gaten dat de gesmolten boter wordt opgenomen).

Je heb nu een vrij stevige geel gekleurde saus, giet een klein beetje water bij (al mixend) tot je de gewenste dikte hebt.

Lekker met aardappeltjes uit de oven!

Tip: ook een heerlijke saus om je geroosterde bloemkool en broccoli in de dippen!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

 

Foto: www.kokenhoelang.nl

De 10 winnaars die hebben gewonnen met de Smakelijck Zomer actie hebben vanochtend een mail...
lees verder
Een hele gemakkelijke salade om te maken voor de lunch. Lekker, fris en je hebt zo weer een...
lees verder
Amandelmelk is snel en simpel gemaakt, maar wat met amandelen kan, dat kan ook met andere noten....
lees verder
Heerlijk deze rijstsalade die je als bijgerecht overal bij kunt serveren. Bij zalm, bij een...
lees verder
Ook zin in een lekker tussendoortje voor 't weekend, maar niet veel tijd? Dan is dit recept zeker...
lees verder
  We weten allemaal dat pure, onbewerkte voeding  gezond is, maar… rustig...
lees verder

2 opmerkingen
  • Martina Schraal
    Martina Schraal dinsdag 19 mei 2015 om 12:33
    Heerlijk! Gisteren gegeten in combinatie met gekookt eitje, beenham en Asperges natuurlijk!
    • Smakelijck dinsdag 19 mei 2015 om 14:56
      Lekker hé, ik vind 'm ook echt heerlijk bij asperges ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190