04-05-2016

Aspergesalade!

Het is weer volop aspergetijd. En als ik ergens dol op ben, dan is het wel op asperges. Echt mijn lievelingsgroente. Maar kort verkrijgbaar, en daarom natuurlijk ook zo speciaal. Asperges zijn op veel manieren lekker. Klassiek met een heerlijke saus, in een taart (of deze) of in de soep. Ook in deze salade zijn asperges verrassend lekker. Gewoon op een toastje, of op een broodje, heerlijk! 

Aspergesalade

Ingredienten:

8 geschilde asperges, 2 eieren, 4 zure augurken, 1,5 theelepel verse of gedroogde bieslook, 1 eetlepel creme fraiche, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Kook de eieren gaar en laat afkoelen. Breng de asperges aan de kook en laat 5 minuten koken op laag vuur, zet het vuur uit en laat de asperges nog 5 minuten nagaren. Haal ze uit de pan en laat heel goed uitlekken.

Snijd de augurken en de eitjes heel fijn. Voeg de creme fraiche en de bieslook toe en maak op smaak met zout en peper. Snijd de afgekoelde asperges in plakjes en voeg bij de salade. Meng alle ingredienten goed door elkaar. Voeg eventueel wat creme fraiche toe als je de salade iets smeuiger wilt maken. Serveer de aspergesalade bij een toastje of op brood.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
271