Dinsdag 10 jan 2017

Vanille-yoghurt!

Het is eigenlijk te gemakkelijjk om een recept te noemen, maar soms is het gewoon héél eenvoudig ;-)

De vanillepoeder die je in dit recept kunt gebruiken is geen vanillesuiker zoals veel mensen denken. Vanillepoeder is enkel het merg van een vanillestokje, gemalen tot een fijn poeder. Het is dus veel gemakkelijker in gebruik en je gooit ook niet zoveel weg. Een vanillestokje goed schoonschrapen is namelijk best lastig. Poeder doseert ook veel gemakkelijker. Het is helaas wel erg prijzig door een tegenvallende oogst. Het is o.a. te koop in natuurwinkels en online. Natuurlijk kun je ook gewoon een vanillestokje blijven gebruiken, deze zijn te koop in de supermarkt, natuurwinkel en op de markt.

Vanille Yoghurt

Ingrediënten voor 2 personen:

250 milliliter Griekse yoghurt, 1 eetlepel biologische honing (meer of minder naar smaak), merg van een half vanille stokje of een snufje vanillepoeder

Bereiding:

Meng de honing en het vanillemerg door de yoghurt en klop goed door. Klaar ben je! Supersnel, supermakkelijk én lekker!

Voor romige vanilleyoghurt klop je wat biologische slagroom (AH) lobbig en meng je deze door de yoghurt. Serveer dit luchtige toetje bijvoorbeeld met vers fruit of granola!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Het is weer hoognodig tijd voor een leuke winactie! Dit keer een hele mooie, emaille bakvorm met...
lees verder
In de winter vinden wij quiches erg lekker. Het vult vaak goed en met een lekkere salade en...
lees verder
Ik wens alle lezers van Smakelijck een heel gezond, goed én Smakelijck 2015 toe!  ...
lees verder
Ik wil jullie allemaal hele fijne en goede Kerstdagen toewensen. Na de Kerst hoop ik weer voor...
lees verder
Een tijdje terug werd mijn oudste zoon 10 jaar. Voor deze feestelijke dag had ik voorgesteld om...
lees verder
Vandaag is de laatste dag dat de actie geldt op de Smakelijck Kookboeken. Wil je nog gebruik...
lees verder

8 opmerkingen
  • Margje
    Margje vrijdag 13 jan 2017 om 10:21
    Zó simpel kan het dus zijn,haha. Ik ga het zeker gauw maken,het pak is bijna leeg.
  • Margje
    Margje vrijdag 13 jan 2017 om 10:23
    Vreemd.. bericht is slechts deels geplaatst.. afijn.. ik vroeg me nog af waarom griekse en geen bio volle yoghurt?
    • Smakelijck vrijdag 13 jan 2017 om 12:58
      Oh, dat maakt niet uit hoor, maar ik vind Griekse voller en lekkerder van smaak ;-) Maar je kunt gerust gewoon volle yoghurt gebruiken. Succes!
  • Carolien
    Carolien vrijdag 13 jan 2017 om 14:06
    Ahhh heerlijk.....volgens mij heb je die voor mij gepost.....
    • Smakelijck vrijdag 13 jan 2017 om 14:15
      ;-) Geniet ervan!
  • Ina
    Ina vrijdag 13 jan 2017 om 14:14
    Mmmmm Jammie
  • Jenny
    Jenny zaterdag 14 jan 2017 om 11:10
    Makkelijk maar ik was er zelf niet opgekomen Ook handig te gebruiken in taartreceoten waar vanillekwark de smaakmaker is En zonder toevoegingen en suiker Ga eens een paar druppels stevia en half honing gebruiken Dank je wel!!!!
    • Smakelijck maandag 16 jan 2017 om 15:44
      Goed idee inderdaad!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190