P1010461
Woensdag 11 feb 2015

Kokosgranola

Granola is één van mijn favoriete ontbijtjes. Een heerlijke kom kwark met daarop een flinke schep granola. En de pot blijft gewoon op tafel staan, want ik doe er steeds een beetje bij. Ook de kinderen vinden dit een heerlijk ontbijt. Maar je kunt meer doen met granola, bijvoorbeeld toevoegen aan je smoothie, je kunt er koekjes van bakken of over je havermoutpap strooien, kortom, de pot is hier zó leeg!

Kokosgranola!

Ingrediënten:

200 gram fijne havermout, 40 gram pompoenpitten, 40 gram zonnebloempitten, 40 gram kokosrasp, 80 gram gemengde noten, 80 gram ongezoete cranberry's, 1 theelepel kaneelpoeder, 35 gram lijnzaad, hand vol kokosvlokken, 40 gram kokosolie, 4 eetlepels honing

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Hak de noten grof. Meng de havermout met de pompoenpitten, zonnebloempitten, noten, kokosrasp en cranberry's. Smelt de kokosolie. Voeg de honing toe en meng. Giet over het havermoutmengsel en roer goed door elkaar. Verdeel over een bakplaat die is bekleed met bakpapier. Schuif in de oven en bak in 25 minuten krokant. Schep het mengsel tijdens het bakken een aantal keer om.

Laat de granola afkoelen en meng met de kaneel, lijnzaad en kokosvlokken. Bewaar de granola in een pot of afgesloten trommel.

Eet de granola bijvoorbeeld op de kwark of maak er koekjes van!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Dadels zijn bij mij een favoriet ingrediënt geworden. Ze zijn wel erg zoet, maar zitten...
lees verder
De echte lentegroenten zijn volop in aantocht maar soms heb je even geen idee wat je moet eten....
lees verder
Het heeft even geduurd voordat ik echt lekkere nasi had gevonden zonder een pakje. Ontelbare...
lees verder
Het weer ziet er weer prachtig uit voor komende dagen... Tijd voor ijs! Ze zijn zó gemaakt,...
lees verder
Ongeveer een half jaar geleden volgde ik een workshop bij Marry Foelkel. Marry schrijft...
lees verder
Voor dit recept gebruik ik kippendijen. Aan kippendijen zit veel meer smaak dan aan filet...
lees verder

15 opmerkingen
  • judith
    judith woensdag 11 feb 2015 om 19:01
    Kun je ook andere vlokken ( boekweit of rijstevlokken) gebruiken?
    • Smakelijck woensdag 11 feb 2015 om 20:18
      Ja hoor, je kunt er van alles aan toevoegen of weglaten zodat het je eigen granola wordt! Succes!
  • Megan
    Megan woensdag 04 mrt 2015 om 10:29
    Hallo Williene, klopt het dat de cranberry's samen met de havermout en noten e.d. de oven ingaan? Tot nu toe heb ik gedroogd fruit pas aan de granola toegevoegd nadat het uit de oven kwam. Gedroogd fruit wordt hard als je het meebakt, toch?
    • Smakelijck woensdag 04 mrt 2015 om 11:46
      Dat klopt. Cranberry's worden niet heel hard, rozijnen worden dat sneller. Maar je mag ze ook later toevoegen hoor, persoonlijk vind ik 't wel lekker ;-)
      • Karin
        Karin woensdag 04 mrt 2015 om 19:17
        Oeps ,ik had het wel gedaan ,maar achteraf spijt . Het is HEERLIJK ,na het uithalen van de harde cranberry's -;)) Dus nee ,ik doe ze niet meer in de oven erbij .
  • Marianne
    Marianne vrijdag 09 okt 2015 om 09:47
    Hoi Williene, ik heb deze Granola een aantal keer gemaakt voor mijn man. Hij nam nl. eerst altijd Cruesli dus ik wilde graag een gezonde variant voor hem maken;-) Nu vind hij het alleen de Granola te fijn. Heb je nog tips of ideeën voor mij? Dank je!
    • Smakelijck vrijdag 09 okt 2015 om 11:30
      Hoi, Je zou de noten e.d. grover kunnen laten, havervlokken kunnen gebruiken etc. Succes!
  • Judy
    Judy vrijdag 04 dec 2015 om 16:16
    Hoi Williene Ik heb je granoka gevonden hoor☺ Kun je de kokosvlokken weglaten en de kokosrasp of is datverg ten nadele van je recept? En kun je ongebrande pinda s gebruiken voor de gemengde noten? Gr judy
    • Smakelijck vrijdag 04 dec 2015 om 18:07
      Ja hoor, dat kan!
  • Marjolein
    Marjolein donderdag 28 apr 2016 om 19:19
    Hoi Williene, Waar koop jij de ongezoete cranbery's?
    • Smakelijck donderdag 28 apr 2016 om 22:01
      Deze koop ik in de natuurwinkel. Deze zijn gezoet met appeldiksap.
  • Ineke Post
    Ineke Post zaterdag 14 mei 2016 om 15:21
    Hoi Williene, dank je wel ook voor dit recept weer. Heel regelmatig gebruik ik een recept van je. Net de granola gemaakt, mmmm, dat is echt lekker. Havermout en allerlei zaden die ik in huis had erdoor gedaan. Had nog een rest tutti frutti vruchten staan (ongekookt) en erbij gedaan. Alleen de volgende keer doe ik minder honing, want het was aan de zoete kant. Uit je laatste kookboek de Mangotaart gemaakt. Heerlijk fris. De bodem van glutenvrije kaakjes gemaakt omdat ik visite kreeg die daar niet tegen kunnen. Ze vonden het echt een verrassing dat er speciaal een taart was gemaakt waar ze gewoon mee mee konden delen. Bedankt weer. Groet Ineke
    • Smakelijck zaterdag 14 mei 2016 om 23:24
      Fijn om te lezen, Ineke! Bedankt voor het delen!
  • Esther
    Esther woensdag 25 mei 2016 om 15:30
    Ik heb net de granola gemaakt, vroeg me nog even af: hoeveel koolhydraten zou het ongeveer per portie van 30 g zijn? Ik volg nl een koolhydraatarm dieet!
    • Smakelijck woensdag 25 mei 2016 om 19:45
      Ik heb geen idee. Ik mijd snelle khd, maar verder let ik daar niet op.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190