23-10-2023

Voedzaam Bananenbrood

Voedzaam bananenbrood

Ingrediënten:

100 gram (spelt)bloem*, 100 gram amandelmeel, 4 eieren, 3 rijpe bananen, 80 gram ontpitte dadels, 50 gram noten, 2 theelepels bakpoeder, 1,5 theelepel kaneelpoeder, snufje vanillepoeder, snufje zout

Nodig: cakeblik van 25 centimeter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier.

Mix de eieren met het snufje zout luchtig. Doe de dadels met de bananen in een keukenmachine en maal tot een puree. Voeg deze bananenpuree toe aan het eimengsel. Meng even door en voeg dan het bloem, amandelmeel, bakpoeder, kaneelpoeder en vanillepoeder toe. Hak de noten grof en voeg deze ook toe. Meng het geheel nog kort door elkaar en giet het beslag in het cakeblik.  Schuif in de oven en bak in 45-50 minuten gaar. Test met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker droog uit de cake komt is hij gaar.

*Liever een glutenvrij bananenbrood? Vervang het bloem dan door een glutenvrij meel of door amandelmeel.

Geniet ervan! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

11 Reacties

  • Karina
    Karina maandag 23 okt 2023 om 18:35
    Kan ik het amandelmeel 1 op 1 vervangen met bloem? Mag geen amandelen….
    • marijke
      marijke maandag 23 okt 2023 om 18:57
      al verschillende keren gebakken, uit de GG we zijn er met zn allen dol op!
      • Smakelijck woensdag 25 okt 2023 om 11:03
        @marijke, wat leuk om te lezen!
    • Smakelijck woensdag 25 okt 2023 om 11:02
      Ja hoor, dat kan. Je kunt ook gemalen zonnebloempitten gebruiken, dan heb je dezelfde structuur als amandelmeel. Of hazelnootmeel, als dit wel mag.
    • Annemieke
      Annemieke vrijdag 27 okt 2023 om 23:09
      Deze cake is wel héél erg lekker!! De eieren goed lang geklopt. Ik heb ipv speltmeel boekweit- en havermeel gebruikt. Heerlijk zachte cake! En ook nog eens gluten-, koemelk- en suikervrij. Reuze bedankt voor dit recept!
      • Smakelijck maandag 30 okt 2023 om 13:03
        Leuk dat het zo goed is gelukt :-)
    • Karin
      Karin woensdag 01 nov 2023 om 10:29
      Dag Williene, een klein vraagje… Kunnen er ipv dadels ook rozijnen en of cranberry’s in? Bvd
      • Smakelijck woensdag 01 nov 2023 om 12:35
        Ja hoor, dat kan. Of ongezwavelde abrikozen.
      • Sou
        Sou woensdag 29 nov 2023 om 19:28
        Ik heb de eerste maal dadels gebruikt en de tweede maal rozijnen. Beide kwamen er heerlijk uit, al blijven de dadels mijn favoriet!
    • Sou
      Sou woensdag 29 nov 2023 om 19:27
      Heel erg bedankt voor dit recept! 2 keer gemaakt deze week (en het is pas woensdag!) dus dat zegt voldoende. Ik had initieel schrik dat het droog zou zijn, maar helemaal niet! Heerlijk smeuïg en dens, exact wat je wil van een bananenbrood. Wij hebben lekker gesmuld & fijn kunnen delen met buren.
      • Smakelijck donderdag 30 nov 2023 om 10:29
        Fijn om te lezen! Geniet ervan.
Laat een bericht achter!
263