25-06-2021

Aardbeien Yoghurt taart!

Ze zijn er weer! Verse aardbeien uit eigen tuin of uit eigen land. Tijd voor een héérlijke taart met deze mooie zomerkoninkjes. Fijn weekend! 

Aardbeien Yoghurt taart

Ingrediënten voor een bakvorm van 20 centimeter doorsnede:

Voor de bodem: 175 gram suikervrijekoekjes* (bijv. BioToday Speltspeculoos of gebruik deze bodem), 70 gram roomboter of kokosolie

Voor de vulling: 300 gram Griekse yoghurt**, 250 gram mascarpone**, 50-75 gram imkerhoning of een ander zoetmiddel naar keuze, 200 gram aardbeien, 2 eetlepels rundergelatinepoeder*** (of gebruik 6 gelatineblaadjes)

Voor de geleispiegel: 200 gram aardbeien, ½ eetlepel rundergelatinepoeder*** (of gebruik 2 gelatineblaadjes)

Bereiding:

Maal de koekjes voor de bodem helemaal fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter met het koekkruim.

Bekleed een bakvorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier. Doe het koekkruim in de vorm en verdeel met de bolle kant van een lepel over de bodem en druk stevig aan. Zet in de koelkast en laat minimaal 15 minuten opstijven.

Ga verder met de vulling. Klop hiervoor de mascarpone romig met de honing. Voeg de yoghurt toe en meng tot een romig geheel. Pureer de aardbeien en verwarm de helft van de aarbeidenpuree in een pannetje en voeg het gelatinepoeder toe en meng goed tot het is opgenomen. Er mogen geen klontjes in zitten! Laat het al kloppend wat afkoelen, meng met de overige aardbeienpuree en meng met het daarna mascarponemengsel.

Giet het mengsel op de bodem en zet weg in de koeling. De taart moet minimaal 3-4 uur opstijven.

Pureer de aardbeien voor de geleispiegel. Doe de gepureerde aardbeien door een zeef. Maak eventueel iets dunner met wat citroensap of appelsap. Je hebt ongeveer 175-200 milliliter nodig. Doe het in een steelpan en verwarm het sap. Voeg ook hier het gelatinepoeder toe, blijf goed kloppen tot het goed is opgenomen. Laat al kloppend goed afkoelen en giet voorzichtig over de taart. Laat opnieuw zo’n 2 uur opstijven.

Serveer de taart met vers fruit of toefjes geklopte slagroom.

*Als het glutenvrij moet zijn kun je de bodem uit de link gebruiken of glutenvrije koekjes. 

** Als je een zuivelvrije taart wilt maken gebruik dan plantaardige yoghurt zoals bijvooorbeeld amandelyoghurt of kokosyoghurt met kokosroom. 

*** Liever plantaardig? Gebruik dan Agar Agar.

Eet Smakelijck en een fijn weekend! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

12 Reacties

  • Gea
    Gea zondag 27 jun 2021 om 20:40
    De taart gisteren gemaakt en vandaag (op) gegeten, echt heerlijk
    • Smakelijck maandag 28 jun 2021 om 10:07
      Fijn!
    • Maria de Wit
      Maria de Wit donderdag 01 jul 2021 om 11:51
      Deze heb ik ook gemaakt en hij lukt gwn net zo mooi als op het plaatje!
      • Smakelijck donderdag 01 jul 2021 om 20:30
        Super!
    • Rieneke
      Rieneke maandag 13 sep 2021 om 15:43
      Heerlijke taart, kan ik hem ook invriezen? Of hoelang in de koelkast bewaren?
      • Smakelijck maandag 13 sep 2021 om 19:29
        Hij is wel 2-3 dagen houdbaar, maar invriezen is ook geen probleem denk ik.
    • Daniëlle
      Daniëlle maandag 16 mei 2022 om 16:05
      Wat kan ik goed gebruiken als zuivelvrije vervanger voor de mascarpone?
      • Smakelijck maandag 16 mei 2022 om 16:49
        Een plantaardige room en dan wat extra gelatine toevoegen.
    • Marianne
      Marianne donderdag 08 jun 2023 om 19:29
      Kun je de yoghurt en mascarpone allebei vervangen voor dezelfde hoeveelheid kwark?
      • Smakelijck vrijdag 09 jun 2023 om 13:27
        Dat kan inderdaad, wellicht moet je iets meer zoet toevoegen, aangezien kwark zuurder is.
    • Maritte
      Maritte dinsdag 17 okt 2023 om 09:25
      Ha Williene, kun je in deze tijd ook diepvries aardbeien gebruiken voor deze heerlijke taart?
      • Smakelijck woensdag 18 okt 2023 om 10:09
        Dat kan altijd :-)
Laat een bericht achter!
255