21-10-2022

Chocoladetaart met kersen!

Chocolade en kersen is altijd een goede combinatie. Dit heeft een beetje het idee van een monchou-taart, maar dan met een chocolade-cake als basis. Een heerlijk en makkelijk weekend-recept. Fijn weekend! 

Chocoladetaart met kersen

Ingredienten voor een bakvorm van 20 centimeter doorsnede:

Voor de chocoladetaart: 120 gram pure chocolade (bijv. Vivani 92%), 150 gram roomboter, 75 gram kokosbloesemsuiker, 5 eieren, 175 gram amandelmeel (of een ander notenmeel)

Voor de roomtopping: 200 gram naturel roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia), 150 milliliter biologische slagroom, 3 eetlepels imkerhoning of ahornsiroop, optioneel ½ theelepeltje vanillepoeder

Voor de kersen: 200 gram (diepvries)kersen, 1 theelepel biologische maïzena (of gebruik arrowroot), 1 eetlepel koud water

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. 

Scheid de eieren in dooier en wit. Klop de eiwitten helemaal stijf en zet even aan de kant. Smelt de chocolade au bain marie. Klop de boter met de kokosbloesem romig en luchtig. Voeg één voor één de eidooiers toe tot het goed gemengd is. Voeg nu het meel toe en de gesmolten chocolade. Meng tot een beslag. Spatel de stijfgeslagen eiwitten door het beslag en giet het in een ingevette bakvorm. Schuif in de oven en bak de chocoladetaart gaar in ongeveer 25-30 minuten. Test met een prikker of de taart gaar is. Laat de chocoladetaart helemaal afkoelen.

Klop de roomkaas romig met de honing en giet langzaam de slagroom erbij. Klop door tot een stevige, dikke room. Je kunt eventueel een beetje vanilliepoeder toevoegen.

Verwarm de kersen op laag vuur met een beetje water. Maak een theelepel maïzena (of arrowroot) aan met koud water. Voeg de maïzena toe als de kersen beginnen te koken. Je kunt hier eventueel nog wat zoetmiddel aan toevoegen als je dat nodig vindt. Kook het geheel nog even 1 á 2 minuten mee om de saus te laten binden en laat dan volledig afkoelen.

Bestrijk de chocoladetaart royaal met de room en verdeel de afgekoelde kersen over de taart. Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast.

Eet Smakelijck en een fijn weekend!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

  • Geerke
    Geerke vrijdag 21 okt 2022 om 13:00
    Hoi Williëne, Bedankt weer voor een lekker recept! Mijn vraag: kan ik ook lactose vrije roomkaas voor het recept gebruiken?
    • Smakelijck vrijdag 21 okt 2022 om 13:46
      Graag gedaan en ja hoor, dat kan zeker!
    • Arjanne
      Arjanne woensdag 30 nov 2022 om 08:30
      Ha, kun je ook mascarpone voir de toppen gebruiken?
      • Smakelijck woensdag 30 nov 2022 om 10:29
        Ja hoor, geen probleem.
    • Anke
      Anke dinsdag 03 jan 2023 om 14:15
      Ha, is er ook melkvrije roomkaas dat ik erin kan doen?
      • Smakelijck dinsdag 03 jan 2023 om 15:02
        Zeker bestaat er plantaardige of lactose vrije roomkaas. Je moet alleen even goed opletten op ingredienten. Succes!
    • Petra
      Petra dinsdag 10 jan 2023 om 10:57
      Hoi Williene, Even een vraag. De smaak is goed, maar de brownie is niet heel luchtig. Hoe krijg ik hem luchtiger? Of hoort het zo?
      • Smakelijck dinsdag 10 jan 2023 om 12:47
        Een brownie hoort niet luchtig te zijn, dan kun je beter kiezen voor een chocoladecake. Maar door het ei goed en zeer luchtig te kloppen krijg je wel een minder compacte brownie.
    • Sule
      Sule zaterdag 11 feb 2023 om 12:36
      Hi, kan ik de bodem van deze taart een dag van te voren maken? Moet ik hem dan in de koelkast bewaren of maakt dat niet uit? Voor morgen ga ik een appeltaart en deze taart maken anders red ik het niet ????
      • Smakelijck maandag 13 feb 2023 om 10:22
        Ja hoor, dat kan prima! De bodem hoeft niet in de koelkast.
Laat een bericht achter!
255