IMG_0711
Maandag 27 mrt 2017

Pizza (glutenvrij)!

Vandaag een heerlijk recept voor een glutenvrije pizza-bodem. Je kunt dit recept maken met allerlei soorten glutenvrij meel, een mix geeft meestal de beste en lekkerste smaak. Het beleg van deze pizza is ook erg aan te raden, maar natuurlijk kun je ook hier volop mee varieren in je eigen smaak. 

Is het niet nodig glutenvrij te eten? Gebruik dan één van deze recepten voor een pizzabodem op basis van spelt: pizzadeeg zonder gist óf pizzadeeg met gist.

Glutenvrije pizza

Ingredienten voor 1 pizza:

Voor het deeg: 125 gram boekweitmeel, 125 gram (glutenvrij) havermeel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, half kopje water (ongeveer 100 milliliter), flinke snuf zout, flinke scheut olijfolie

Voor het beleg: 1 bol mozzarella, Italiaanse kruiden, rucola, 100 gram gerookte zalm, 1 avocado, 2 eetlepels groene pesto (biologisch of zelfgemaakt), Keltisch zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160-170 graden.

Meng alle ingredienten voor het deeg in een keukenmachine (of met de hand) tot een soepel deeg. Als het te droog is voeg je wat water of olie toe, is het te plakkerig, voeg dan wat meel toe. Het moet een goed kneedbaar deeg zijn.

Rol het deeg uit in een gewenste pizza-vorm en dikte. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Leg de pizzabodem in de oven op een bakplaat of pizzasteen en bak even 10 minuten voor. Haal de pizza uit de oven en laat wat afkoelen.

Snijd de mozzarella in plakjes. Beleg de pizzabodem rijk met mozzarella en bestrooi met wat Italiaanse kruiden naar smaak. Schuif de pizza opnieuw in de oven tot de bodem gaar is en de mozzarella gesmolten. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

Maak ondertussen de avocado schoon en snijd in reepjes. Snijd de zalm in stukjes of reepjes. Beleg de pizza als hij uit de oven komt met de zalm, avocado en de rucola. Maal er wat Keltisch zout en peper over en serveer de pesto erbij! 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Geinspireerd door de kant-en-klare zalmpakketjes van AH heb ik deze leuke...
lees verder
Kikkererwten zijn bijzonder populair. Ze zitten boordevol mineralen maar ook met vezels en...
lees verder
Na het uitgeven van mijn kookboek krijg ik verschillende vragen over het verschil tussen baksoda...
lees verder
Zoek je een leuk recept voor koningsdag? Dan is dit een lekker hapje. Maar vooral makkelijk en...
lees verder
In deze tijd van het jaar wordt het steeds lastiger om iets te bedenken wat op tafel komt te...
lees verder
Superfoods: zin of onzin? Superfoods, de laatste jaren kun je er bijna niet omheen. Ik...
lees verder

5 opmerkingen
  • Dianne
    Dianne maandag 27 mrt 2017 om 13:17
    Hoi Williene, mijn ervaring met het voorbakken van de pizza is dat de pizza dan niet meer plat is, maar op sommige plekken bol wordt. Hoe kan ik dit voorkomen?
    • Smakelijck maandag 27 mrt 2017 om 20:45
      Dit voorkom je dus door de gaatjes in de bodem te prikken. En glutenvrij meel rijst sowieso niet zo als bloem.
      • Dianne
        Dianne dinsdag 28 mrt 2017 om 09:05
        Dank je! Nu je het zegt.. ik was inderdaad de gaatjes vergeten.
  • Verschoor
    Verschoor maandag 27 mrt 2017 om 20:32
    Even een vraag. Hoef je de zalm, pesto en rucola niet voor te bakken bij de pizza?
    • Smakelijck maandag 27 mrt 2017 om 20:46
      Nee, deze beleg je na het bakken van de bodem. Sla en avocado worden anders erg slap in de oven.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190