01-07-2020

Nasi Goreng #Zonder pakjes en zakjes

Vorige week kwam de derde druk binnen van het kookboek Puur koken - Zonder pakjes. In ongeveer een half jaar tijd 3 drukken! Natuurlijk is dat een erg leuke beloning op het werk wat je doet. Ontzettend bedankt voor jullie leuke en lieve reacties over dit kookboek! 

Zoals ik jullie al eerder heb geschreven, is dit kookboek een eerste deel op meerdere delen die gaan uitkomen. Deel 2 is volop in de maak, maar of het dit jaar nog lukt om uit te geven, durf ik niet te beloven. Het wordt in ieder geval een boek met een Aziatisch tintje, dus in dit boek veel recepten voor nasi, bami, curry's, boemboes en andere lekkere gerechten. Onderstaand recept komt ook in dit boek. Ik ga jullie zeker op de hoogte houden. 

Fijne dag! 

Nasi Goreng - Zonder pakjes en zakjes 

Ingredienten voor 2-3 personen:

500-600 gram nasigroenten, 2 eieren*, 250 gram zilvervliesrijst, eventueel 200 gram kipfilet

Kruidenmix: 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel koriander, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel  gemberpoeder, 1 theelepel  komijnpoeder, 1 theelepel  kurkuma, 1 theelepel  laos, 1 theelepel lavas, snufje cayennepeper, 2-3 eetlepels sojasaus, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Het lekkerst is om rijst van een dag oud te gebruiken. 

Snijd de groenten fijn. Bij het gebruik van vlees, snijd dit in kleine blokjes.

Verhit wat olie of boter in een pan. Voeg het vlees toe en bak deze rondom bruin. Voeg de groenten toe en de kruiden en bak deze een paar minuten mee. Duw het groentemengsel aan de kant in de pan, voeg de eieren toe in de pan en blijf roeren zodat het ei rul bakt. Voeg de groenten beetje voor beetje weer toe bij het eimengsel. Schep de rijst door de nasi en verwarm nog even goed door.

Eventueel kun je de nasi verder op smaak brengen met sambal en/of ketjap.

*Of maak een omelet en snijd deze in reepjes en meng deze door de nasi.

Tip: Serveer de nasi met satésaus of met Boemboe Ajam Smoor

Meer groente? Vervang de rijst (voor een gedeelte) door bloemkoolrijst. 

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

9 Reacties

  • Evelien
    Evelien donderdag 02 jul 2020 om 15:01
    Wanneer voeg ik de sojasaus toe? Of marineer ik de kip hierin?
    • Evelien
      Evelien donderdag 02 jul 2020 om 16:20
      Hoort natuurlijk bij de kruidenmix
      • Smakelijck donderdag 02 jul 2020 om 22:49
        Klopt, dit is een onderdeel van de kruidenmix en mag je dan dus toevoegen. Maar je kip erin marineren is ook lekker hoor. Dus dat kan ook prima.
    • Esther Wijnveen
      Esther Wijnveen maandag 06 jul 2020 om 19:52
      Waarom zit er geen trassi in de nasi?
      • Smakelijck maandag 06 jul 2020 om 20:12
        Als je dat wilt kun je dat toevoegen.
    • Jannie Visserdereus
      Jannie Visserdereus vrijdag 03 sep 2021 om 17:15
      de lavas kruiden kon ik nergens vinden (alleen jumbo gehad hoor;) Een heerlijk recept!
      • Smakelijck maandag 06 sep 2021 om 09:28
        https://www.smakelijck.nl/webshop/kruiden-specerijen/het-blauwe-huis-lavas/ En de natuurwinkel verkoopt het ook :-) Maar zonder de lavas smaakt het ook prima. Dankjewel voor je reactie.
    • Gerda Madern
      Gerda Madern donderdag 03 mrt 2022 om 18:37
      Hallo williene..ik heb t receptvan de witlof gemaakt met room een ovenschotel..wat me beetje tegenviel was dat t wat waterig was..ik had verwacht dat t wat romiger zou zijn door de (biologische) room en eimengsel....ik ben net beetje begonnen met je recepten uitproberen en ben al aardig wat kruidenpotjes rijker..
      • Smakelijck donderdag 03 mrt 2022 om 20:00
        Om dat te voorkomen kun je wat bindmiddel toevoegen aan het recept, zoals biologische maizena. Succes!
Laat een bericht achter!
261