Donderdag 30 mei 2013

Gevulde kipfilet met tomaatjes uit de oven!


Vandaag een gevulde kip. Vroeger deed ik dit erg vaak, tegenwoordig eigenlijk nooit meer. Als we vlees eten dan is dat altijd verwerkt in bijv. een pastasaus, een curry of een andere schotel. Maar zo af en toe een keer is het best lekker!

Met tapenade gevulde kipfilets!

Ingrediënten: (biologische) kipfilets, (zelfgemaakte) tapenade, 1 geklutst ei, handje vol (zelfgemaakt) paneermeel of broodkruim, handje vol geraspte kaas of parmezaan, 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie, 30 gram gesmolten roomboter, 250 gram (tros)cherrytomaatjes, zout en peper

Maak een tomaten tapenade met bijvoorbeeld het recept van mijn blog. Deze vind je hier.
Snijd de kipfilets in, maar niet helemaal door. Vul ze met de tapenade. Prik ze eventueel vast met een cocktailprikker, maar het hoeft niet als het goed blijft zitten.
Meng de paneermeel met de kaas en de peterselie. Haal de gevulde kipfilets door het geklutste ei en voorzichtig door het paneermeelmengsel. Leg de kipfilets in een ovenschaal en bestrooi evt. met wat extra van het paneermengsel. Smelt de boter in een pan. Giet de gesmolten boter voorzichtig over de filets en schuif in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat de kipfilets 15 minuten garen en verdeel dan de tomaatjes over de ovenschaal. Bestrooi met wat versgemalen zout en peper en laat nog 10 minuten verder garen in de oven en serveer.

Deze gevulde kip is erg lekker met aardappeltjes uit de oven  en boontjes met taugé !

Eet smakelijck!

Liefs, Williene
 

Pannenkoeken kun je op vele manieren bakken, met allerlei soorten meel. Gelukkig is het aanbod...
lees verder
Een heerlijke, herfstige salade met herfstgroenten en linzen. Die laatste zijn erg belangrijk om...
lees verder
Zoek je nog een lekker en fris toetje voor aankomend weekend? Probeer deze variatie eens op de...
lees verder
De bloembollen die veel te vroeg hun kopje laten zien geven mij toch al het gevoel dat het...
lees verder
Afgelopen week heb ik rechts aan de site een kopje Sinterklaasrecepten toegevoegd. Of beter...
lees verder
Een heerlijke chocolade flik op een stokje. Een erg leuke traktatie of een leuk...
lees verder

12 opmerkingen
  • Mirjam
    Mirjam vrijdag 02 mei 2014 om 18:41
    Wat was dit smullen! Echt helemaal top!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 02 mei 2014 om 19:13
      Super! Fijn om te horen!
  • Anonymous
    Anonymous maandag 03 jun 2013 om 10:45
    Wow, dit was super lekker!
    Iedereen enthousiast, kreeg zelfs de reactie, je kan wel kok worden!
    Maar netjes gezegd dat ik het van jou gestolen had.
    Wij aten het met aardappelballetjes en wat meer tomaten als groenten.
    Gr. Mirjam
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 03 jun 2013 om 11:34
      Wat ontzettend leuk, Mirjam! Erg leuk om te horen, en uiteindelijk ben jij toch degene die het hebt gekookt hoor ;-)

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 01 jun 2013 om 21:25
    Ha willienne,
    Ik had een reactie geplaatst, maar kan hem niet terug vinden, dus nogmaals een poging.

    hoe maak jij paneermeel en hoelang kan je dat bewaren.
    Ik koop ze nu bij ekoplaza, maar wel erg prijzig vind ik.

    En dan nog over zelf vanillesuiker maken, ik doe nu een vanillestokje in een afgesloten bakje met de suiker, maar hoevaak kan je er nieuw suiker toevoegen en dat vanillestokje gerbuiken en wat voor n suiker gebruik jij, of heb je andere tips?

    ik lees het wel weer, bedankt alvast.

    Groetjes marjan
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 03 jun 2013 om 09:41
      Hoi Marjan,

      Paneermeel maak je van (oud) brood. Dit laat je helemaal uitdrogen, bijvoorbeeld in de oven. Dan draai je het tot kruimels in de keukenmachine. En dat gebruik je dan als paneermeel.

      Ik gebruik het nooit meer, maar vroeger deed ik dit inderdaad met witte basterdsuiker. Ik deed het in een jampotje en dan deed ik 3 potjes met 1 stokjes. Dus ik vulde 'm altijd 2x bij. Maar als ik een vanillestokje ergens voor nodig had dan duwde ik de lege peul zo bij het potje in.

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • tutto riciclabile handmade/ragdollsvfk
    tutto riciclabile handmade/ragdollsvfk donderdag 30 mei 2013 om 20:08
    lijkt mij heerlijk , ga het zeker maken !
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 30 mei 2013 om 21:42
      Leuk! Succes ermee!
  • Je naam...
    Je naam... woensdag 11 jun 2014 om 19:16
    Wij eten à la Williene... ;-) Daarom eten wij zelden een "gewoon" stukje vlees. Omdat het voor ons een bijzondere dag was aten we deze gevulde kip. Wat is 't ie lekker!! Echt een aanrader!
    • Smakelijck woensdag 11 jun 2014 om 20:11
      Wat leuk! Fijn dat het in de smaak viel! Fijne avond!
  • Esra
    Esra dinsdag 14 jun 2016 om 15:56
    Hoi Williene, De link naar de tapenade in dit recept werkt niet meer. Kan ik die ergens anders vinden? Groetjes
    • Smakelijck woensdag 15 jun 2016 om 10:22
      Ik heb de linkjes aangepast! Bedankt voor het doorgeven.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190