27-03-2017

Pizza (glutenvrij)!

Vandaag een heerlijk recept voor een glutenvrije pizza-bodem. Je kunt dit recept maken met allerlei soorten glutenvrij meel, een mix geeft meestal de beste en lekkerste smaak. Het beleg van deze pizza is ook erg aan te raden, maar natuurlijk kun je ook hier volop mee varieren in je eigen smaak. 

Is het niet nodig glutenvrij te eten? Gebruik dan één van deze recepten voor een pizzabodem op basis van spelt: pizzadeeg zonder gist óf pizzadeeg met gist.

Glutenvrije pizza

Ingredienten voor 1 pizza:

Voor het deeg: 125 gram boekweitmeel, 125 gram (glutenvrij) havermeel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, half kopje water (ongeveer 100 milliliter), flinke snuf zout, flinke scheut olijfolie

Voor het beleg: 1 bol mozzarella, Italiaanse kruiden, rucola, 100 gram gerookte zalm, 1 avocado, 2 eetlepels groene pesto (biologisch of zelfgemaakt), Keltisch zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160-170 graden.

Meng alle ingredienten voor het deeg in een keukenmachine (of met de hand) tot een soepel deeg. Als het te droog is voeg je wat water of olie toe, is het te plakkerig, voeg dan wat meel toe. Het moet een goed kneedbaar deeg zijn.

Rol het deeg uit in een gewenste pizza-vorm en dikte. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Leg de pizzabodem in de oven op een bakplaat of pizzasteen en bak even 10 minuten voor. Haal de pizza uit de oven en laat wat afkoelen.

Snijd de mozzarella in plakjes. Beleg de pizzabodem rijk met mozzarella en bestrooi met wat Italiaanse kruiden naar smaak. Schuif de pizza opnieuw in de oven tot de bodem gaar is en de mozzarella gesmolten. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

Maak ondertussen de avocado schoon en snijd in reepjes. Snijd de zalm in stukjes of reepjes. Beleg de pizza als hij uit de oven komt met de zalm, avocado en de rucola. Maal er wat Keltisch zout en peper over en serveer de pesto erbij! 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

7 Reacties

  • Dianne
    Dianne maandag 27 mrt 2017 om 13:17
    Hoi Williene, mijn ervaring met het voorbakken van de pizza is dat de pizza dan niet meer plat is, maar op sommige plekken bol wordt. Hoe kan ik dit voorkomen?
    • Smakelijck maandag 27 mrt 2017 om 20:45
      Dit voorkom je dus door de gaatjes in de bodem te prikken. En glutenvrij meel rijst sowieso niet zo als bloem.
      • Dianne
        Dianne dinsdag 28 mrt 2017 om 09:05
        Dank je! Nu je het zegt.. ik was inderdaad de gaatjes vergeten.
  • Verschoor
    Verschoor maandag 27 mrt 2017 om 20:32
    Even een vraag. Hoef je de zalm, pesto en rucola niet voor te bakken bij de pizza?
    • Smakelijck maandag 27 mrt 2017 om 20:46
      Nee, deze beleg je na het bakken van de bodem. Sla en avocado worden anders erg slap in de oven.
  • Nelly
    Nelly zaterdag 21 okt 2017 om 19:13
    Ha Williene, Mooie site waar ik de komende tijd veel op zal kijken! Een vraagje, ik zou graag een glutenvrijepizza maken die ik kan invriezen en later afbakken. Zoals je een pizza bij de supermarkt koopt, zeg maar. Moet ik het deeg dan ook maar 10 min. voorbakken?
    • Smakelijck zaterdag 21 okt 2017 om 20:20
      Leuk! En welkom natuurlijk. Je kunt deze inderdaad van tevoren maken, zonder beleg en dan even voorbakken en invriezen. Succes!
Laat een bericht achter!
261