IMG_2938
Maandag 10 jul 2017

Oosterse wraps #zonder pakjes en zakjes!

Hier in het midden van het land is het inmiddels heerlijk zomervakantie! Lekker uitslapen, geen gehaast en gevlieg, geen trommeltjes klaarmaken, maar heerlijk rustig aan doen. Tijd dus voor gemakkelijke maaltijden, want als de temperaturen stijgen, dan neemt de zin om in de keuken te staan snel af. Vandaar dat ik een aantal heerlijke en vooral gemakkelijke zomerse recepten voor je op een rij heb gezet. En dan is er natuurlijk ook nog Smakelijck Vakantie die je zomer wel heel gemakkelijk maakt ;-) 

En ook de reeks recepten #zonder pakjes en zakjes gaat gewoon door, dit zijn over het algemeen ook hele gemakkelijke maaltijden die snel op tafel staan.

Voor degene die op vakantie gaan: een hele fijne vakantie! 

Oosterse wraps met Chilisaus #zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten voor 3-4 personen:

4 Speltwraps, (zelfgemaakt of speltpiadini's uit de natuurwinkel), 2 (biologische) kipfilets in blokjes of reepjes, 500 gram fijngesneden groente, bijvoorbeeld een mix van: prei, taugé, paprika, ui, champignons, Keltisch zout en peper, roomboter of (kokos)olie om in te bakken

Voor de Oosterse kruidenmix: 1,5 theelepel paprikapoeder, 0,5 theelepel gemberpoeder, 0,5 theelepel kurkuma, flinke snuf cayennepeper, snuf kaneelpoeder, 1 teen geperste knoflook, flinke snuf laospoeder

Voor de zoete Chili-dipsaus: 200 milliter water, 2 eetlepels azijn, 3 eetlepels tomatenpuree, 5 á 6 eetlepels biologische honing, 1 kleine theelepel harissa (bijv. AH eigen merk harissa pikant of van Mina Harissa mild of pikant)

Bereiding:

Bestrooi de reepjes kipfilet met wat zout en peper. Verwarm wat boter of olie in een ruime pan. Bak de stukjes kipfilet rondom bruin. Voeg de gesneden groente toe samen met de kruiden voor de Oosterse kruidenmix. Roerbak dit even een minuut of 5-10 mee. 

Verwarm de oven op 180 graden.

Leg de wraps klaar met een ovenschaal. Vul de wraps met het kip-groentemengsel en vouw ze dicht. Zet vast met een prikker en zet de wraps in een ruime ovenschaal. Zet de wraps even 10-15 minuten in de oven om goed door te verwarmen en zodat de wraps wat knapperig worden.

Ga ondertussen verder met de chili-dip. Doe hiervoor alle ingredienten voor de zoete Chili-dipsaus in een steelpannetje. Wees voorzichtig met de harissa, deze is erg pittig. Voeg hier meer of minder van toe naar smaak. Breng zachtjes aan de kook en laat dit op laag vuur zachtjes inkoken tot een saus. Doe de saus over in een schaaltje en laat verder afkoelen.

Serveer de wraps met de chili-dip en een salade van bijvoorbeeld ijsbergsla met tomaat en komkommer.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Oke, aangezien jullie staan te springen om nieuwe recepten wil ik eerst beginnen met het plaatsen...
lees verder
Het is crisis in voedingsland. Suiker kan inmiddels écht niet meer en rijstwafels zijn...
lees verder
Groenten zijn een zeer belangrijke bron van vitaminen, vezels en voedingsstoffen. We eten er...
lees verder
    Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept...
lees verder
Wat in Nedeland de tosti is, is in Mexico de quesadilla. Alleen dan niet met brood maar met...
lees verder
Zoek je nog een lekker en fris toetje voor aankomend weekend? Probeer deze variatie eens op de...
lees verder

2 opmerkingen
  • Janine Hovestadt
    Janine Hovestadt dinsdag 11 jul 2017 om 21:12
    wat een heeerlijk recept!!! dank je. Eindelijk zelfgemaakte chilisaus in huis.
    • Smakelijck dinsdag 11 jul 2017 om 21:55
      Leuk om te lezen!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190