05-07-2021

Groentesoep met balletjes #Zonder pakjes en zakjes!

Voor deze soep moet je even tijd uittrekken voor de bouillon, maar dan heb je ook écht een heerlijke en smaakvolle soep. Natuurlijk kun je een (e-nummervrij en suikervrij) bouillonblokje gebruiken voor groentesoep, maar dan zul je qua smaak nooit hetzelfde krijgen als met verse, zelfgetrokken bouillon. Voor een groentesoep maak ik de bouillon altijd nét even wat geconcentreerder wat je proeft in de smaak. Uiteraard kun je de soep ook vegetarisch maken, dan laat je de soepballetjes achterwege.

Groentesoep met balletjes - Zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten voor geconcentreerde groentebouillon: 50 gram roomboter, 2 uien, 2 prei, 2 winterwortels, 4 tenen knoflook, 1-2 tomaten of 1 eetlepel tomatenpuree, paar takjes verse peterselie en selderij, ½ theelepel nootmuskaat, ½ theelepel kurkuma, paar stukjes foelie, 10 peperkorrels, Keltisch zout naar smaak

Voor de groentesoep: 250 gram verse, fijngesneden soepgroente (prei, wortel, selderij, bloemkool), portie gehaktballetjes (zie recept hieronder), Keltisch zout en peper naar smaak, verse selderij, optioneel vermicelli

Bereiding:

Begin met de goed geconcentreerde groentebouillon. Snijd hiervoor de ui, prei en wortel grof. Smelt de boter in een ruime pan en voeg de ui, knoflook, prei en wortel toe en bak dit even mee, voeg de tomaat of tomatenpuree toe en de kruiden en specerijen en bak dit, al omscheppend een paar minuten mee. Voeg 2 liter water toe en doe het deksel op de pan. Laat de bouillon 3-4 uur trekken, maar langer mag altijd. Zeef de bouillon. Voor de soep heb je 1,5 liter bouillon nodig. Als het minder is kun je aanvullen met water.

Breng de gezeefde bouillon aan de kook en voeg de soepballetjes toe. Laat een paar minuten garen in de bouillon, voeg de soepgroenten toe en laat nog zo’n 10 minuten zachtjes koken. Maak de soep op smaak met zout en eventueel peper en verse selderij.

Soepballetjes

Ingredienten:

200 gram rundergehakt, 1 ei, 2 eetlepels (volkoren) paneermeel of fijngemalen (glutenvrije) cracker, ½ theelepel nootmuskaat, 1 theelepel peterselie, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Kneed alle ingrediënten goed door elkaar. Draai er kleine, gelijke balletjes van. Voeg de soepballetjes toe aan een soep naar keuze en kook de balletjes in de soep in ongeveer 10 minuten gaar.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
279