26-02-2024

Linzencurry schotel #zonder pakjes en zakjes

Linzencurry schotel - Zonder pakjes en zakjes! 

Ingredienten voor 2-3 personen:

1 ui, 1 teen knoflook, 1 winterwortel, 400 gram tomatenblokjes (evt. uit blik), 200 gram (diepvries) sperziebonen, 1 rode paprika, 200 gram gare linzen, 250 milliliter kokosmelk, 3 eetlepels tomatenpuree, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel kaneel, ½ theelepel kurkuma, 1 theelepel lavas, ½ theelepel gemberpoeder, snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de wortel en paprika in blokjes. Kook de sperziebonen beetgaar. Smelt in een ruime pan wat boter of olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de wortel en paprika toe en bak dit even mee. Voeg de tomatenpuree en de kruiden en specerijen toe en bak dit een minuut mee. Voeg de overige ingrediënten toe en maak op smaak met zout en peper. Laat het geheel een paar minuten garen en serveer de curry met zilvervliesrijst.

Tip: Voeg 200 gram verse ananasblokjes toe aan de curry. Het is ook lekker om de curry te serveren met naan brood en crème fraîche.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

  • Simone
    Simone maandag 26 feb 2024 om 15:34
    Ga ik maken! Ben benieuwd, kan ik kokosmelk vervangen voor slagroom oid?
    • Smakelijck woensdag 28 feb 2024 om 10:43
      Ja hoor, dat kan!
    • Marieke
      Marieke dinsdag 05 mrt 2024 om 21:36
      Ik heb gedroogde linzen in huis. Hoeveel gram zou ik daarvan moeten gebruiken?
      • Smakelijck woensdag 06 mrt 2024 om 11:04
        Ik zou 125-150 gram gebruiken.
    • Arjaan Karssies
      Arjaan Karssies woensdag 13 mrt 2024 om 21:03
      Kan ik voor dit gerecht linzen uit blik gebruiken? Zijn dese al gaar of moet ik daar nog iets extra's mee doen? Ik ben erg benieuwd. Nog nooit met linzen gewerkt. Maar gek op jou recepten. Heb alle boeken en hoop dat er nog een keer een nieuwe gaat verschijnen.
      • Arjaan Karssies
        Arjaan Karssies woensdag 13 mrt 2024 om 21:31
        O ja. Nog een vraagje of je dit recept ook kan invriezen na bereiding...
        • Smakelijck donderdag 14 mrt 2024 om 10:44
          Ik heb daar geen ervaring mee, maar ik denk dat het wel kan.
      • Smakelijck donderdag 14 mrt 2024 om 10:43
        Linzen uit blik zijn al gaar, dus die kun je er zo aan toevoegen! Succes!
    • Sule Bagci
      Sule Bagci woensdag 20 mrt 2024 om 16:24
      Hi, ik wil deze gerecht maken alleen heb ik alleen gedroogde linzen. Hoe lang moet ik deze voor die tijd koken? En kan je rode of de groene linzen gebruiken?
      • Smakelijck donderdag 21 mrt 2024 om 09:48
        Dat is heel erg afhankelijk van het soort linzen wat je gebruikt. Op de verpakking staat hoelang je de linzen die je hebt moet voorkoken.
Laat een bericht achter!
261