P1010234
Vrijdag 16 jan 2015

Havermout met gebakken banaan!

Vroeger gruwelde ik er van, en nu vind ik het heerlijk! Havermoutpap. Zoals je wel bij de ontbijtrecepten kunt zien in de index ben ik dol op havermoutontbijtjes. Overnight oats, gebakken havermout, havermout in smoothies, heerlijk! Maar ook deze pap is, vooral in de wintermaanden zeer favoriet. Het fijne van havermout vind ik dat het heel voedzaam is en ook goed vult. Bovendien is het ook een razendsnel ontbijt!

Toen ik de pap aan 't koken was moest ik denken aan de rijstpap die mijn moeder vroeger maakte. Rijst koken in melk met bruine suiker, kaneel en een beetje boter. Heerlijk vonden we dat. Havermoutpap is een beetje hetzelfde idee en vandaar de kaneel en honing. De gebakken banaan staat ook in Smakelijck Zoet! en dat leek me een overheerlijke combinatie. En dat is het ook! Warm, zacht, zoet: een echte aanrader dus!

Havermout met gebakken banaan!

Ingredienten voor 1 persoon:

225 milliliter rauwe of plantaardige melk, 50 gram fijne havermout, 1 banaan, klontje roomboter, handje vol pecans, 1 theelepel honing en wat kaneel

Bereiding:

Doe de havermout samen met de melk in een pannetje. Snijd de banaan in plakjes. Smelt de boter in een koekenpan en bak de banaanplakjes om en om goudbruin. Breng de havermout aan de kook en laat 1 minuutje doorkoken. Als je fijne havermout hebt dan is deze zo gaar. Wil je de pap dunner dan voeg je nog wat melk toe, en anders heb je lekkere stevige pap. Doe de pap in een kom, verdeel de gebakken banaan erover en brokkel er wat pecans overheen. Bestrooi met kaneel en wat honing.

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

    Brood bakken vergt veel tijd en geduld. Lange rijstijden, je bent...
lees verder
Amandelmelk is snel en simpel gemaakt, maar wat met amandelen kan, dat kan ook met andere noten....
lees verder
  Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
  Ghee (Ghi of smen) is een boter die veel wordt gebruikt in de Indiase...
lees verder
Veel groenten hebben een wat pittige of overheersende smaak. Denk aan spruitjes, broccoli,...
lees verder
De ontbijtkoek heeft veel teweeg gebracht op deze blog ;-) Bij de één lukte hij goed, bij de...
lees verder

13 opmerkingen
  • Helma
    Helma vrijdag 16 jan 2015 om 10:38
    Onze zoon heeft koemelk/Lacrosse intolerantie. Ik heb een workshop bij jev gevolgd, toen zei je dat sojamelk hormonen bevatte. Zijn er nog andere en betere soorten plantaardige melk?
    • Smakelijck vrijdag 16 jan 2015 om 10:55
      Jazeker, amandelmelk, havermelk, rijstmelk etc. Amandelmelk kun je ook heel gemakkelijk zelf maken: http://www.smakelijck.nl/blog/amandelmelk-/ Het recept voor rijstmelk staat in Smakelijck Zoet!. Maar je kunt het ook kant en klaar kopen bij de natuurwinkel (let op toegevoegde zoetstoffen). Succes!
      • Gea
        Gea zaterdag 17 jan 2015 om 10:24
        Ik geef mijn zoon lactose vrije melk van de Liddl, is dat ook goed?
    • Carla Wisse
      Carla Wisse zaterdag 17 jan 2015 om 16:36
      Er is tegenwoordig MinusL lactose vrije melk (én er zijn heel veel produkten als chocola, toetjes, slagroom, koekjes en chocomelk van dit merk te verkrijgen!!) Ah heeft eigen merk lactosevrije melk, Campina heeft ook een lactosevrijemelk (koelvers of langhoudbaar) Arla heeft yoghurt, melk en roomkaas in lactosevrije variant.Echt een uitkomst!
  • bertha van renselaar
    bertha van renselaar vrijdag 16 jan 2015 om 10:41
    Hoi , Wat leuk dat dit voorbij komt. Ik ben bij cure4life onder behandeling geweest en ben daar ongeveer . 25 kilo afgevallen. Het is een heftige tijd en zeker niet gemakkelijk maar het helpt wel. Ik ben niet op mijn Streefgewicht geëindigd, maar het is een goede manier om blijvend een verandering van voeding te krijgen. Gezond en puur eten waar jij ook een voorstander van bent. Heel leuk om weer iets aan de recepten toe te voegen. Groet Bertha
    • Smakelijck vrijdag 16 jan 2015 om 10:57
      Goed om te horen, Bertha! Het is inderdaad belangrijk om puur te blijven eten. Niet alleen voor je gewicht maar ook om je gezond en fit te voelen. Succes met het recept!
  • Mariëth
    Mariëth maandag 26 jan 2015 om 09:56
    Bedankt Williene, voor dit recept, zo had ik n heerlijk voedzaam ontbijt vanmorgen! Ik was nooit fan van havermout maar ga het nu vaker bereiden!
    • Smakelijck maandag 26 jan 2015 om 10:23
      Leuk om te lezen!
  • Wilma Hop
    Wilma Hop woensdag 18 feb 2015 om 11:30
    Hoi Williene, zou je dit ook met karnemelk kunnen maken of kan karnemelk niet gekookt worden? Groetjes Wilma
  • Wilma Hop
    Wilma Hop woensdag 18 feb 2015 om 11:30
    Hoi Williene, zou je dit ook met karnemelk kunnen maken of kan karnemelk niet gekookt worden? Groetjes Wilma
    • Smakelijck woensdag 18 feb 2015 om 15:10
      Ik denk niet dat dat lekker wordt. Karnemelk gaat snel schiften bij verwarming. Zou dan liever rijstmelk of amandelmelk proberen. Of gewone melk, als dat geen problemen oplevert. Succes!
  • Tineke
    Tineke maandag 28 mrt 2016 om 13:17
    Hallo Williene, ik gebruik amandelmelk van Alpro ik weet dat daar wat suiker aan wordt toegevoegd, is dat heel ongezond?
    • Smakelijck maandag 28 mrt 2016 om 17:11
      Tja, dat is wat je zelf wilt ;-) Omdat er ook goede alternatieven te vinden zijn, kies ik zelf liever daarvoor. Provamel ongezoet is bijv. te koop bij AH en is helemaal oké.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190