P1010573
Woensdag 04 mrt 2015

Havermout met dadels!

Tegenwoordig ben ik dol op deze havermoutpap. Als ontbijt of als lunch, ik vind 'm heerlijk. En als je geen fan bent van havermoutpap, op deze manier heb ik het leren eten, dus ik zou zeggen: probeer het eens!

En ben je benieuwd naar nog meer recepten met havermout? Bekijk dan eens de Receptenindex! Heb je al gezien dat je nu in één oogopslag kunt zien of een recept glutenvrij, zuivelvrij, eivrij of suikervrij (en dan bedoel ik: vrij van geraffineerde suikers) is? Heel handig!

Havermout met dadels!

Ingrediënten:

250 milliliter ongezoete amandelmelk, 50 gram fijne havermout, 3-4 medjouldadels, 1 theelepel kaneelpoeder, geschaafde amandelen

Bereiding:

Breng de amandelmelk met de havermout aan de kook. Snijd de dadels doormidden en verwijder de pit. Smelt een klontje roomboter of kokosolie in de pan en verwarm de dadels tot ze lekker warm en kleverig worden. Kook de havermoutpap een paar minuutjes door en roer de kaneel erdoor. Serveer in een schaaltje met de warme dadels bovenop en garneer met wat geschaafde amandelen. Lekker!

 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

  Hectische tijden in huize Morren-Klinck ;-) Het uitgeven van een nieuw...
lees verder
Ben je nog op zoek naar een lekker lente gerecht voor de komende Paasdagen? Dan zou ik...
lees verder
Ben jij ook een theeleut, maar probeer je suiker te mijden? Let dan goed op en bekijk deze...
lees verder
Zelf koekjes bakken is vaak verrassend eenvoudig. Er zijn niet heel veel ingrediënten voor...
lees verder
Soms is het zo eenvoudig. Dit zou je nog kun maken als je visite al binnen is. De...
lees verder
Om groentegerechten of roerbakschotels lekker te maken en op smaak te brengen is het lekker...
lees verder

6 opmerkingen
  • Willeke
    Willeke woensdag 30 mrt 2016 om 11:01
    Havermoutpap met melk lijkt me niets, maar deze is echt heel lekker!!!!!
    • Smakelijck woensdag 30 mrt 2016 om 14:40
      Fijn! Leuk om te lezen!
  • Geerke
    Geerke vrijdag 23 sep 2016 om 18:33
    Hoi Williene, Staat dit recept ook in het winterboek? Zo ja, welke bladzijde? Bedankt alvast voor je reactie!
    • Smakelijck vrijdag 23 sep 2016 om 20:29
      Nee, deze staat niet in winter.
  • Geerke
    Geerke vrijdag 23 sep 2016 om 21:54
    Kan ik er ook kokosgranola door doen i.p.v dadels?
    • Smakelijck maandag 26 sep 2016 om 09:06
      Ja hoor!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190