P1010573
Woensdag 04 mrt 2015

Havermout met dadels!

Tegenwoordig ben ik dol op deze havermoutpap. Als ontbijt of als lunch, ik vind 'm heerlijk. En als je geen fan bent van havermoutpap, op deze manier heb ik het leren eten, dus ik zou zeggen: probeer het eens!

En ben je benieuwd naar nog meer recepten met havermout? Bekijk dan eens de Receptenindex! Heb je al gezien dat je nu in één oogopslag kunt zien of een recept glutenvrij, zuivelvrij, eivrij of suikervrij (en dan bedoel ik: vrij van geraffineerde suikers) is? Heel handig!

Havermout met dadels!

Ingrediënten:

250 milliliter ongezoete amandelmelk, 50 gram fijne havermout, 3-4 medjouldadels, 1 theelepel kaneelpoeder, geschaafde amandelen

Bereiding:

Breng de amandelmelk met de havermout aan de kook. Snijd de dadels doormidden en verwijder de pit. Smelt een klontje roomboter of kokosolie in de pan en verwarm de dadels tot ze lekker warm en kleverig worden. Kook de havermoutpap een paar minuutjes door en roer de kaneel erdoor. Serveer in een schaaltje met de warme dadels bovenop en garneer met wat geschaafde amandelen. Lekker!

 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

  In mijn vakantie had ik mooi de tijd om te lezen. Al een hele tijd stond het boek...
lees verder
Ontbijten zonder brood, wat eet je dan? Het is zo gemakkelijk, dat ik er bijna niet bij nadenk,...
lees verder
Nog op zoek naar een leuk hapje voor Oudjaarsavond? Deze is zó gemaakt en hier erg favoriet bij...
lees verder
De beschadigde boeken die ik zaterdag weg deed voor 10 euro waren binnen een kwartier vergeven....
lees verder
Ook op aanvraag van een paar lezers, vandaag mijn recept voor banketbakkersroom....
lees verder
Helaas is mijn laptop nog steeds in de maak, dus bloggen valt niet mee, veel moet nu in de...
lees verder

6 opmerkingen
  • Willeke
    Willeke woensdag 30 mrt 2016 om 11:01
    Havermoutpap met melk lijkt me niets, maar deze is echt heel lekker!!!!!
    • Smakelijck woensdag 30 mrt 2016 om 14:40
      Fijn! Leuk om te lezen!
  • Geerke
    Geerke vrijdag 23 sep 2016 om 18:33
    Hoi Williene, Staat dit recept ook in het winterboek? Zo ja, welke bladzijde? Bedankt alvast voor je reactie!
    • Smakelijck vrijdag 23 sep 2016 om 20:29
      Nee, deze staat niet in winter.
  • Geerke
    Geerke vrijdag 23 sep 2016 om 21:54
    Kan ik er ook kokosgranola door doen i.p.v dadels?
    • Smakelijck maandag 26 sep 2016 om 09:06
      Ja hoor!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190