12-05-2016

Aardbeientiramisu!

Zoek je nog een lekker en fris toetje voor aankomend weekend? Probeer deze variatie eens op de welbekende tiramisu! Lekker, makkelijk te maken én het staat fris en mooi op tafel! 

Aardbeientiramisu

Ingredienten voor 4 personen:

Biscuitdeeg van dit recept, maar lange vingers uit de natuurwinkel kunnen ook, 100 milliliter biologische slagroom (AH), 150 gram mascarpone of andere stevige roomkaas, 1,5 tot 2 eetlepels biologische of imkerhoning, snufje vanillepoeder, 400 gram Hollandse aardbeien

Bereiding:

Snijd het biscuitdeeg in blokjes of plakjes. Ik had van de moederdagtaart nog biscuitdeeg over, vandaar dat ik dit toetje ervan gemaakt heb. Maar je kunt ook de klassieke lange vingers gebruiken, al weet ik niet of deze suikervrij verkrijgbaar zijn. En anders is het biscuitdeeg snel gebakken ;-) 

Klop de slagroom stijf. Voeg de honing, vanillepoeder en mascarpone toe en klop tot een romig geheel.

Pureer 200 gram van de aardbeien tot puree in keukenmachine of blender. Zet 4 glazen klaar en schep onderin wat blokjes biscuitdeeg, besprenkel met wat aardbeienpuree en schep er dan een flinke lepel room op. Verdeel opnieuw wat blokjes biscuit, aardbeienpuree en een paar verse aardbeien in plakjes of kwartjes gesneden over de room. Sluit af met opnieuw een flinke schep room. Garneer de tiramisu's met verse aardbeien en nog wat puree. 

Serveer direct of bewaar de tiramisu's tot opdienen in de koelkast. 

Tip: Geen mascarpone in huis of op zoek naar een goedkopere variant? Vervang door (Griekse) Yoghurt! Dat maakt de tiramisu ook iets frisser!

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • Suzanna
    Suzanna donderdag 19 mei 2016 om 23:07
    Ha Williene, deze tiramisu was echt verrukkelijk! Heb hem vanavond gemaakt en gezellig met mn man in de tuin van zitten smullen. Mijn kids houden niet van die aparte dingen...jammer genoeg:-(. Je geeft trouwens aan dat er geen ei in zit, maar als je het recept van de biscuitbodem doet, gebruik je wel ei, niet dat ik het erg vindt hoor, t is maar dat je het weet. Groetjes, Suzanna
    • Smakelijck vrijdag 20 mei 2016 om 09:26
      Hé wat leuk! Bedankt voor je reactie. Enne oeps! Inderdaad je hebt gelijk ;-) Ga het aanpassen!
  • Alette
    Alette vrijdag 20 mei 2016 om 13:43
    Ha Williene, Wij hadden hem afgelopen weekend ook gemaakt. Was echt SUPER LEKKER!! Zelfs de ongezonde zoetekauwen die niets van E-vrij, suikervrij e.d. moeten hebben vonden het HEERLIJK. Dus dat zegt wel wat. Complimenten voor jou!! Dit weekend hopen we de geitenkaassalade van deze week te maken.... Ben heel benieuwd wat dàt voor reacties gaat opleveren....;-)
    • Smakelijck vrijdag 20 mei 2016 om 19:48
      Wat ontzettend leuk! Fijn dat hij in de smaak is gevallen ;-) Weet je in het vervolg wat je kunt maken ;-) Succes met je salade.
Laat een bericht achter!
254