P1010208
Dinsdag 30 dec 2014

Zalmrolletjes!

Een lekker snel hapje wat je zo gemaakt hebt voor Oudjaarsavond. Of je maakt er een lekker smeerseltje van op bijvoorbeeld een toastje! 

Zalmrolletjes

Ingrediƫnten: Biologische gerookte zalm, (smeerbare)- geitenroomkaas (bijvoorbeeld Gijs van Plus), zout, peper, knoflookpoeder, verse of gedroogde peterselie.

Bereiding:
Schep de geitenroomkaas in een kom voeg alle kruiden toe en meng goed door elkaar, proef en voeg eventueel nog iets toe totdat je het goed op smaak vind.
(let op: wees vooral voorzichtig met het zout, geitenkaas is al vrij sterk van smaak en de gerookte zalm ook!).
 
Leg een plakje gerookte zalm op een snijplank en snijd de zijkanten iets bij zodat je straks mooie rechte rolletjes krijgt.
Bestrijk het plakje gerookte zalm met de op smaak gebrachte geitenroomkaas en rol voorzichtig op. Snijd de rol in kleinere 'een-haps' rolletjes.

Leg de rolletjes op een mooi bordje en bestrooi met nog iets gedroogde peterselie voor een feestelijke effect!

Tip: Hak de restjes gerookte zalm grof en meng met de rest van de roomkaas. Zo heb je heerlijke zalmroomkaas voor bijvoorbeeld op een toastje!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene
 
 

Nog 1 hapje en dan is het bloggen klaar voor dit jaar! Volgend jaar hoop ik...
lees verder
Pure chocolade is erg goed voor je gezondheid. In pure chocola zitten flavonoiden (antioxidant)....
lees verder
Dit supersnelle (alhoewel, spinazie vers uit de tuin, moet je heel goed wassen en dat...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Er werd mij eens gevraagd naar mijn recept voor bbq-saus. Nu heb ik zelf een redelijk bewerkelijk...
lees verder
Voor de site Puur! vandaag schrijf ik af en toe een blog en vandaag ben ik Puur!...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190