P1010208
Dinsdag 30 dec 2014

Zalmrolletjes!

Een lekker snel hapje wat je zo gemaakt hebt voor Oudjaarsavond. Of je maakt er een lekker smeerseltje van op bijvoorbeeld een toastje! 

Zalmrolletjes

Ingrediƫnten: Biologische gerookte zalm, (smeerbare)- geitenroomkaas (bijvoorbeeld Gijs van Plus), zout, peper, knoflookpoeder, verse of gedroogde peterselie.

Bereiding:
Schep de geitenroomkaas in een kom voeg alle kruiden toe en meng goed door elkaar, proef en voeg eventueel nog iets toe totdat je het goed op smaak vind.
(let op: wees vooral voorzichtig met het zout, geitenkaas is al vrij sterk van smaak en de gerookte zalm ook!).
 
Leg een plakje gerookte zalm op een snijplank en snijd de zijkanten iets bij zodat je straks mooie rechte rolletjes krijgt.
Bestrijk het plakje gerookte zalm met de op smaak gebrachte geitenroomkaas en rol voorzichtig op. Snijd de rol in kleinere 'een-haps' rolletjes.

Leg de rolletjes op een mooi bordje en bestrooi met nog iets gedroogde peterselie voor een feestelijke effect!

Tip: Hak de restjes gerookte zalm grof en meng met de rest van de roomkaas. Zo heb je heerlijke zalmroomkaas voor bijvoorbeeld op een toastje!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene
 
 

Deze soep heb je echt zo gemaakt. Snel, makkelijk en erg lekker door z'n pittigheid. Je kunt...
lees verder
Een snelle lunch, zonder brood? Bak een omelet! Je kunt deze omelet natuurlijk ook aanvullen met...
lees verder
Nu is het seizoen om lekkere (zoet)zure appels te plukken. Je kunt hiervoor naar de pluktuin, of...
lees verder
Als we het hebben over arretjescake dan weet iedereen waar ik het over heb. Een heerlijke...
lees verder
Aanstaande zondag is het moederdag, en of je hier nu wel of niet bij stil staat, een lekkere...
lees verder
      Om mijn recept zo lekker en zo...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190