P1010208
Dinsdag 30 dec 2014

Zalmrolletjes!

Een lekker snel hapje wat je zo gemaakt hebt voor Oudjaarsavond. Of je maakt er een lekker smeerseltje van op bijvoorbeeld een toastje! 

Zalmrolletjes

Ingrediënten: Biologische gerookte zalm, (smeerbare)- geitenroomkaas (bijvoorbeeld Gijs van Plus), zout, peper, knoflookpoeder, verse of gedroogde peterselie.

Bereiding:
Schep de geitenroomkaas in een kom voeg alle kruiden toe en meng goed door elkaar, proef en voeg eventueel nog iets toe totdat je het goed op smaak vind.
(let op: wees vooral voorzichtig met het zout, geitenkaas is al vrij sterk van smaak en de gerookte zalm ook!).
 
Leg een plakje gerookte zalm op een snijplank en snijd de zijkanten iets bij zodat je straks mooie rechte rolletjes krijgt.
Bestrijk het plakje gerookte zalm met de op smaak gebrachte geitenroomkaas en rol voorzichtig op. Snijd de rol in kleinere 'een-haps' rolletjes.

Leg de rolletjes op een mooi bordje en bestrooi met nog iets gedroogde peterselie voor een feestelijke effect!

Tip: Hak de restjes gerookte zalm grof en meng met de rest van de roomkaas. Zo heb je heerlijke zalmroomkaas voor bijvoorbeeld op een toastje!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene
 
 

Vandaag een keer een echt kinderrecept die de meeste kinderen wel zullen waarderen. Natuurlijk...
lees verder
Ik zag afgelopen week pofmais in de natuurwinkel liggen. Dat leek me een leuke bezigheid met de...
lees verder
Regelmatig krijg ik vragen van zwangere vrouwen waar ze op moeten letten tijdens zwangerschap....
lees verder
Het welbekende boekje 'Wat zit er in uw eten' van Corinne Gouget is compleet herzien. Door de...
lees verder
En zijn ze naar je zin? Verdubbel het recept een paar keer zodat je in één keer een...
lees verder
  Wij hebben het geluk om niet zo ver bij een bosbessenkwekerij te wonen. Hier kun je...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190