30-05-2012

Zalm met kruidenkorst!


In de supermarkt verkopen ze op de diepvriesafdeling allerlei vissoorten met kruidenkorsten. Om dit thuis zelf na te maken heb je niet eens veel tijd en ingredienten nodig.

Meng wat paneermeel (biologische of zelfgemaakt: uitgedroogd brood tot kruimels gemalen), geraspte kaas, 1 a 2 eetlepels pesto. De hoeveelheden komen niet heel precies, het is een beetje wat je zelf lekker vindt.

Leg een stuk vis (bijv. zalm of witvis) in een ovenschaal, smeer in met wat olijfolie en bedek de bovenkant van de vis met het paneermeelmengsel. Verdeel er wat klontjes boter over en zet het 15 a 20 minuten in de oven (200graden) tot de vis gaar en de korst knapperig is.
 

Deel via social media

 
Print recept

16 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous woensdag 06 feb 2013 om 19:47
    dank voor je bericht hoor
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 06 feb 2013 om 11:08
    Ha Williene,

    Nu hoor ik vaker dat je geen vis i.c.m nitraatrijke groenten moet eten zoals spinazie en sla,omdat er schadelijke stoffen door ontstaan.

    Weet jij hier iets van?

    Nog effe en je kunt niets meer eten haha

    groet,
    Ange
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 06 feb 2013 om 14:16
      Ha Ange,

      Ja dat klopt. Dat wordt inderdaad verteld. Vroeger mocht je geen eieren eten bij de spinazie, maar dat is achterhaald, nu mag je geen vis eten ;-) Ik moet zeggen dat ik er niet echt rekening mee hou, maar in combinatie eten doe ik ook vrijwel niet. Alleen in salades nog wel eens. En een broodje zalm met sla vind ik ook erg lekker ;-)

      Als ik even google denk ik dat je het beter zoveel mogelijk kunt vermijden.

      Succes!

      Groetjes, Williene

  • Elizabeth
    Elizabeth donderdag 07 jun 2012 om 12:18
    We hebben het inderdaad gegeten, en het was erg lekker.
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 07 jun 2012 om 12:28
      Leuk dat je laat weten hoe je het vond! Fijn dat het in de smaak viel!

      Groetjes, Williene
  • Margriet
    Margriet woensdag 06 jun 2012 om 18:50
    Vanavond gegeten en viel goed in de smaak !
    Omdat ik geen pesto in huis had heb ik maar gekozen voor provencaals kruiden en afgewerkt met kruidenboter i.p.v. gewone boter, super ! Hier kun je echt alle kanten mee op.
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 06 jun 2012 om 21:59
      Leuk om te horen, Margriet! En inderdaad, je kunt hier lekker mee experimenteren!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 31 mei 2012 om 20:31
    Ha Williene,

    Wij hebben het vanavond op en het was heerlijk!
    En ook zo klaar!

    Hartelijke groeten,

    An
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 31 mei 2012 om 21:14
      Wat leuk An! En het is inderdaad erg makkelijk!

      Groetjes Williene
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 30 mei 2012 om 19:18
    Welke groenten zijn goed te combineren met zalm? Heb heel wat in de vriezer liggen, omdat ik vond dat we wat meer vis moeten eten, maar ik weet niet goed waar ik het mee moet combineren...
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 30 mei 2012 om 20:09
      Wortels zijn altijd een goede combi met vis. Maar ook broccoli, asperges, prei en spinazie!

      Succes ermee!
  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 30 mei 2012 om 12:37
    Succes ermee!
  • Elizabeth
    Elizabeth woensdag 30 mei 2012 om 10:03
    Dank, dit ga ik dus nu vanavond maar eens klaarmaken... hoef ik er niet meer over te piekeren wat ik eet!
    • Ina
      Ina woensdag 30 mei 2012 om 12:38
      Dat lijkt me helemaal héérlijk!
  • Lisette
    Lisette dinsdag 29 mei 2018 om 20:00
    Met boekweit crackers de korst glutenvrij gemaakt. Super lekker!!
    • Smakelijck woensdag 30 mei 2018 om 09:39
Laat een bericht achter!
261