P1030622
Maandag 30 nov 2015

Winters Stoofpotje!

Afgelopen vrijdag kreeg ik een prachtige gietijzeren stoofpan van Kitchen & More! Een prachtige pan die vraagt om direct gebruikt te worden. En als ik iets fijn vind aan de winter dan is het wel het urenlang stoven en sudderen van stoofvlees. Zó lekker zacht en mals en dan de geur die zich verspreid door het hele huis. Mmm! Ik heb dus direct vlees gehaald en een heerlijk Winters stoofpotje gemaakt.

Speciaal voor de lezers van Smakelijck geeft Kitchen & More een korting op deze mooie pan van maar liefst 20%. En wat begin van deze week besteld wordt heb je nog voor Sinterklaas in huis. De code die je moet invoeren bij je bestelling is: Smakelijck20

En voor jullie natuurlijk het recept wat ik maakte in deze pan:

Winters Stoofpotje!

Ingredienten voor ongeveer 2-4 personen:

Ongeveer 750 gram Runder riblappen, 3 tenen knoflook, 4 uien, 2 eetlepels tomatenpuree, 30 gram roomboter, 4 winterwortels, 2 pastinaken, 3 stengels bleekselderij, 3 laurierblaadjes, 9 kruidnagels, Keltisch zout en peper, rode wijn

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Kruid het vlees met flink zout en peper. Snijd de uien, wortels, pastinaken en bleekselderij grof. Door het stoven worden de groenten heel zacht, het mogen dus best grove stukken zijn.

Smelt de boter in de stoofpan. Voeg de uien en knoflooktenen toe en fruit even aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Voeg het vlees toe en schep om en om. Doe de groenten bij het vlees. Prik de kruidnagelen in de laurierblaadjes en voeg deze ook toe. 

Schenk ongeveer 2 flinke glazen wijn bij het vlees en groenten en vul de rest aan met warm water of bouillon tot het vlees net onder staat. Breng op laag vuur aan de kook en zet de pan dan op het laagste pitje. Laat dit stoofpotje nu nog ongeveer 4 uur lekker stoven terwijl je het af en toe omroert. 

Heerlijk met bijvoorbeeld rode kool, spruitjes, een knolselderijpuree...

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

PS: Met de code feestdagen2015 krijg je tot 24 december 5,00 korting op een Smakelijck kookboek

Op de facebookgroep komen regelmatig heerlijke recepten voorbij die veel mensen weer op ideeen...
lees verder
De vakantie is helaas weer voorbij gevlogen. Deze week zijn in onze regio de scholen weer...
lees verder
Een tijdje geleden kon er gekozen worden voor het meest misleidende product op de site van...
lees verder
Het nieuwe jaar is begonnen. Voor velen weer een moment van de goede voornemens. Tijd om weer...
lees verder
Mijn boek is nu bijna 3 maanden uit. Er is inmiddels een 2e druk verschenen en de verkoop loopt...
lees verder
De aardappeltjes uit de oven, één van de recepten van het begin, is nog altijd een groot...
lees verder

22 opmerkingen
  • Diana
    Diana maandag 30 nov 2015 om 09:58
    Oeh dat klinkt erg lekker!!! Nu heb ik een meteen een idee wat we 1e kerstdag kunnen gaan eten.
    • Smakelijck maandag 30 nov 2015 om 11:43
      Leuk! Succes, hopelijk valt het in de smaak!
  • Thynette
    Thynette maandag 30 nov 2015 om 10:14
    Dat klinkt heerlijk! En gluten en melkvrij!!! Dan mag ik t ook hebben ;-) Is er ook een recept voor knolselderijpuree?
    • Smakelijck maandag 30 nov 2015 om 11:43
      Ik maak dat op dezelfde manier als bijv. aardappelpuree. Dus knolserderij in blokjes snijden, koken en pureren met wat zout en peper, een klontje roomboter en evt. wat creme fraiche. Succes!
      • Thynette
        Thynette zaterdag 05 dec 2015 om 11:16
        Hoi! O ja tuurlijk! Dat ik daar niet aan dacht.... dankjewel!
  • Gerdien
    Gerdien maandag 30 nov 2015 om 19:49
    Dit spreekt me meteen aan ik ben dol op hachee en dit is eigenlijk een hachee met groente dus die gaan we weer proberen. Bedankt Williene.
    • Smakelijck maandag 30 nov 2015 om 20:34
      Leuk! Succes!
  • Marion
    Marion vrijdag 04 dec 2015 om 16:57
    Het was heerlijk, we hebben het deze week op. Omdat ik geen selderij in huis had heb ik het er niet ingedaan maar het was alsnog lekker.
    • Smakelijck vrijdag 04 dec 2015 om 18:07
      Goed om te lezen! Fijn weekend!
  • petra vd hooven
    petra vd hooven zaterdag 12 dec 2015 om 13:03
    Stoofpotje staat te pruttelen, alleen nog de in een gewone pan. jammer dat de actie niet geldt op een maat grotere stoofpan! In de 24 cm pan past dit recept precies denk ik? Bedankt voor je fijne recepten! Goed weekend
    • Smakelijck zaterdag 12 dec 2015 om 14:15
      Oh, dat is inderdaad jammer! Misschien Kitchen & More even mailen, wellicht dat het dan ook geldt voor een groter formaat. Dit stoofpotje past hier inderdaad nét in ;-)
  • Martine
    Martine dinsdag 22 dec 2015 om 08:04
    Aah dit klinkt heel goed, kan ik dit ook een dag van te voren maken?
    • Smakelijck dinsdag 22 dec 2015 om 11:06
      Juist ;-) De volgende dag zijn stoofpotjes nóg lekkerder!
  • Jolanka van de Water
    Jolanka van de Water maandag 28 dec 2015 om 20:14
    Al 2 keer gemaakt, heerlijk! Zelf heb ik er 125 gram pompoen humus aan toegevoegd.
    • Smakelijck dinsdag 29 dec 2015 om 15:15
      Leuk!
  • Helmi
    Helmi zaterdag 02 jan 2016 om 20:12
    Stoofpotje staat op. Morgen lekker smullen.
  • Marieke
    Marieke dinsdag 12 jan 2016 om 15:53
    Hoi Williene, Lijkt me heerlijk en wil dit gauw gaan maken! Maar wat als je liever geen rode wijn wilt gebruiken (kinderen en borstvoeding)?
    • Smakelijck woensdag 13 jan 2016 om 09:35
      Vrijwel alle alcohol verdampt na zolang stoven. Daar zou ik me persoonlijk dus niet zoveel zorgen over maken. Anders kun je wat azijn toevoegen of balsamicoazijn en de rest bouillon. Succes!
  • Wieke
    Wieke donderdag 15 dec 2016 om 10:40
    Ik wil deze stoofpot gaan maken maar lust geen rode wijn. Proef je dit na zolang stoven terug of is het een andere smaak doordat het door het gerecht gaat? En welke rode wijn is eigenlijk geschikt?
    • Smakelijck donderdag 15 dec 2016 om 10:49
      Nee, dit proef je eigenlijk niet terug. Het vlees heeft wel een zuurtje nodig om te stoven. Je zou het dus kunnen vervangen door balsamicoazijn. Succes!
      • Wieke
        Wieke donderdag 15 dec 2016 om 11:26
        Dankjewel! Heb je nog een tip voor een geschikte wijn?
        • Smakelijck donderdag 15 dec 2016 om 11:28
          Ik gebruik zelf een wijn die toevallig openstaat. Regelmatig heb ik de biologische merlot van AH. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190