25-03-2024

Plaattaartjes met asperges

Plaattaartjes met asperges

Ingrediƫnten voor 4 personen:

500 gram witte asperges, 7 plakjes roomboterbladerdeeg, 150 gram (warm)gerookte zalm, 125 gram mascarpone, 1 ei, verse bieslook, Keltisch zout en peper naar smaak, 50 gram gesmolten roomboter

Bereiding:

Schil de asperges en snijd de houtachtige uiteindes eraf. Kook of stoom de asperges ongeveer in 10 minuten beetgaar. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.

Snijd 50 gram zalm fijn. Klop de mascarpone met het ei tot een egale massa. Maak op smaak met peper en zout. Snipper wat bieslook fijn en meng met de zalm door het roomkaasmengsel.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop 4 plakjes bladerdeeg. Snijd van de overgebleven plakjes bladerdeeg 16 reepjes en leg 4 reepjes op de zijkanten van elk plakje bladerdeeg. Zodat je een soort van bakje krijgt.  

Verdeel het roomkaasmengsel over de plakjes bladerdeeg en laat de opstaande randen vrij. Halveer de asperges en leg deze op het roomkaasmengsel. Bestrijk de taartjes met de gesmolten roomboter. 

Schuif de plaattaartjes in de oven en bak af in ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

Serveer de plaattaartjes met de overige zalm en fijngesnipperde bieslook.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
265