Woensdag 17 jul 2013

Thaise biefstuksalade!

 

Deze salade vond ik in de laatste Allerhande. Ik heb hem wel hier en daar aangepast en wat meer groenten toegevoegd. Het recept is makkelijk te maken en erg lekker met dit warme weer.


Thaise biefstuksalade

Ingrediënten:
1 rode peper, 1 limoen, 1 theelepel gemberpoeder, 2 eetlepels olijfolie of rijstolie, 2 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels soyasaus (Yakso), paar druppels vissaus (Blue elephant), 200 gram biefstuk, 400 gram haricot verts, 250 gram taugé, halve komkommer, 125 gram champignons

Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd in hele fijne stukjes. Meng de rode peper met gemberpoeder, de olijfolie, sesamolie, soyasaus en de vissaus. Deze laatste is niet persé nodig, maar als je het in huis hebt wel lekker. Rasp de schil van de limoen en voeg bij de marinade. Meng met elkaar. Snijd de biefstuk in reepjes en voeg ook toe aan de marinade. Laat minimaal 30 minuten marineren.

Kook de haricot verts in 5 minuten beetgaar en snijd de komkommer in grove stukjes. Verhit een wok op hoog vuur en doe wat (kokos)olie in de pan. Haal de biefstuk uit de marinade en bak even heel kort tot het bijna gaar is. Roerbak de groenten samen met de marinade tot ze beetgaar zijn en voeg op het laatste de biefstuk weer toe. Besprenkel evt. nog met wat limoensap.

Serveer de salade met rijst.

Eet smakelijck!

Gebakken banaan is heerlijk om op je rijsttafel te zetten. Je kunt het als toetje eten, maar ook...
lees verder
Notenrepen zijn ideaal als tussendoortje. Deze lekkere repen kun je goed bewaren in de koelkast,...
lees verder
Je kent het waarschijnlijk wel. Sambucol. Een supergoed, antiviraal drankje wat erg goed is voor...
lees verder
    Wat zullen we nou krijgen? Gaat het nu ook al over brandwonden?...
lees verder
Dit recept had ik van de winter al beloofd aan een van de lezers. Zelf zongedroogde tomaatjes...
lees verder
In de supermarkt verkopen ze op de diepvriesafdeling allerlei vissoorten met kruidenkorsten. Om...
lees verder

8 opmerkingen
  • Refo Mama
    Refo Mama donderdag 18 jul 2013 om 10:38
    Dank je wel voor dit recept. het lijkt een beetje op een pakket uit de diepvries van Iglo. Ik wilde dat namaken. Ik gebruik jouw recept dan. Dank je wel.
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 18 jul 2013 om 10:46
      Jij ook succes, Refo-mama!

      Groetjes, Williene
  • Nena
    Nena donderdag 18 jul 2013 om 08:59
    ziet er heerlijk uit, ga ik zeker proberen!
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 18 jul 2013 om 10:46
      Leuk! Succes!
  • martine
    martine zaterdag 12 mrt 2016 om 17:45
    Hoi! Moet alleen de rasp van de limoen erin of ook het sap? En kan ik ook walnootolie gebruiken ipv sesamolie? Groetjes martine
    • Smakelijck zaterdag 12 mrt 2016 om 21:18
      Yep! Ik zou geen walnootolie gebruiken maar dan liever een wat neutrale olie zoals olijfolie. Succes!
  • martine
    martine dinsdag 15 mrt 2016 om 12:43
    Hoi Williene! Bedankt voor je antwoord. Ik had nog een vraagje: heb je ook een recept voor zwarte bonen saus? Tot nu toe kan ik alleen flesjes vinden met suiker en e-nummers. Ik ben echt fan van je site/recepten! En ik heb ook al een kookboek van je aangeschaft. Alles wat ik maak is heel erg lekker! Heel erg bedankt daarvoor. Op deze manier is het echt geen 'straf' om gezond te eten :-). Groetjes martine
    • Smakelijck dinsdag 15 mrt 2016 om 19:50
      Nee, deze heb ik niet! Ik zal eens kijken of ik iets vergelijkbaars kan maken. Leuk dat de recepten zo in de smaak vallen!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190