Maandag 25 jun 2012

Suikervrije Chocolademousse!

Geweldig, dit recept voor chocolademousse. Het is zo klaar, en het is gezond ook! Je kunt het evt. zonder zoetstof maken, maar dan is de smaak erg puur. I.p.v. agavesiroop kun je ook honing, stevia o.i.d. gebruiken.

Op deze manier is je chocolademousse suikervrij en evt. melkvrij! Laat je niet afschrikken door de avocado, die proef je vrijwel niet terug, het zorgt wel voor de lekkere romige smaak!

Suikervrije chocolademousse!

Ingredienten:
1 avocado, 1 banaan, 1 a 1,5 eetlepel(s) (rauwe) cacaopoeder, 2 a 3 eetlepels honing, evt. flinke scheut (amandel)melk

Doe alle ingredienten in een blender en maak het geheel fijn tot een mousse. Een staafmixer of keukenmachine werkt ook! Dit is voldoende voor 4 personen. De melk is optioneel, je kunt het zo wat gemakkelijker mixen.

Eet smakelijck!

        Ik wens iedereen hele fijne en goede Kerstdagen toe!...
lees verder
Het is echt pruimentijd! In verschillende tuinen zie je prachtige, bomvolle bomen met veel...
lees verder
Een lekker snel hapje wat je zo gemaakt hebt voor Oudjaarsavond. Of je maakt er een lekker...
lees verder
  In sommige delen van het land is het inmiddels zomervakantie! Onze regio moet nog...
lees verder
Een aardappelgratin is een makkelijk en vooral Smakelijck bijgerecht bij een kerstdiner. In...
lees verder
      Rabarber vind je nu volop in de winkel, markt of in eigen tuin....
lees verder

20 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 12 dec 2012 om 22:12
    Ha Williene,

    Omdat ik wil overstappen naar alternatieve en gezonde suikers of zoetstoffen, kocht ik onlangs agavesiroop, zoals je ook in bovenstaand (heerlijk!) recept kunt gebruiken. Nu kwam ik alleen volgend artikel tegen, waar ik behoorlijk van schrok: http://www.praktijk-advance.nl/blog/voeding/agavesiroop-een-wolf-in-schaapskleren
    Jij bent inmiddels wel zo'n beetje expert volgens mij, hoe duidt je dit? Ik ben erg benieuwd!

    Groeten,

    Johanneke
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 14 dec 2012 om 16:03
      Hoi Johanneke,

      Als je gaat googelen vind je voor ieder ingredient een positief en een negatief verhaal. En dat maakt de zoektocht juist zo moeilijk. Want de een zal agave een prima natuurlijke vervanger vinden en de ander vindt het nog schadelijker dan gewone suiker.

      Ik ben inmiddels van mening dat we de siropen zoals agave en ahorn maar zo min mogelijk moeten gebruiken. Palm en kokosbloesemsuiker zijn de beste natuurlijke suikers of stevia, maar dan in puur nature vorm en alleen om iets te zoeten en niet om mee te bakken. Het beste is om deze suikers allemaal maar zo min mogelijk te gebruiken.

      Hopelijk heb je hier wat aan!

      Groetjes, Williene
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 03 jul 2012 om 22:26
    Ha Gerdien,

    Tuurlijk, ik heb ook graag eerlijk commentaar ;-) Daar kun je tenminste wat mee. Maar goed, smaken verschillen gelukkig, dus wat de een lekker vindt, vindt de ander vreselijk. Avocado is ook wel iets wat niet iedereen lust, al is het wel heel gezond ;-) Ik ben er in ieder geval dol op!

    Als de avocado nog korrelig was dan was hij denk ik nog niet rijp. HIj is heel romig en zacht als hij goed rijp is.

    Hopelijk valt de bananenversie beter in de smaak!

    Succes ermee!

    Groetjes, Williene
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad dinsdag 03 jul 2012 om 13:00
    Hallo,

    Gelukkig dat je er om kon lachen, maar ik ben altijd wel eerlijk, dus een compliment is altijd uit mijn hart, maar zeg ook eerlijk als ik het niet wat vind.
    Denk dat het de avocado was, ik wist al niet of ik een goede had gepakt, en het was als een peer een beetje, dus waarschijnlijk te hard.
    Toen ik het geschilt had, vond ik de groene schijn erover nog verdacht dus nog een keertje geschilt, pffffffffffff.
    En toen alles gemixt, en het was korrelig, dus nog een keer mixen, en toen allebei geproefd, en we waren het roerend eens, meteen weggedaan, en gauw water drinken:-)
    Ach, het maakt niets uit, maar wij hebben net overlegd, en de bananen worden het voor ons, wij hebben het niet meer zo op de avocado:-)
    Bedannkt hoor voor je berichtje, en als ik weer wat ga proberen, dan nemen we iets wat ons meteen al lekker lijkt denk ik, haha.

    Groetjes Gerdien
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad maandag 02 jul 2012 om 20:37
    Hallo Williene,

    We hebben vandaag de chocolademouse gemaakt, maar we hebben nog geen agavesiroop, dus ik had wat rietsuiker toegevoegd.
    En we vonden het vreselijk, sorry hoor, misschien hebben we wat verkeerd gedaan, maar het was zo bitter, en mijn vriend zei, je hebt vast het verkeerde fruit of is het groente gepakt.
    Denk je dat we het verkeerd hebben gedaan of dat de avocado niet goed rijp was, want zo als het nu was, hoeven we het nooit weer.
    Zo enthousiast als we zijn over de vegaburgers, zo verschrikkelijk vonden we dit.
    Maakt niets uit hoor, we blijven dingen proberen, maar ik denk wel steeds bij mezelf wat heb ik mis gedaan?

    Groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 02 jul 2012 om 20:49
      Ha!

      Ik moet erg lachen om je reactie, sorry ;-)

      Agavesiroop is veel zoeter dan suiker, dus waarschijnlijk heb je veel te weinig zoetigheid toegevoegd.

      Avocado moet zacht en romig zijn, dan is hij rijp. Als hij te hard is, is hij te hard om te eten, en niet lekker. Dus was de avocado wel lekker zacht? Goed te pureren zeg maar?

      Dat zijn de dingen waarbij je fouten zou kunnen maken, maar misschien vond je het gewoon echt niet lekker, dat kan natuurlijk ook :-)

      Je zou de avocado ook kunnen vervangen door een banaan, dus dan maak je het met 2 bananen. Misschien vinden jullie dat lekkerder? En meer zoet toevoegen!

      Succes!

      Groetjes, Williene
  • Annemarie
    Annemarie donderdag 28 jun 2012 om 22:54
    Ha Williene,

    Vandaag de chocolademousse gemaakt. Wat een toprecept! Erg lekker en nog gezond ook. Dit ga ik zeker vaak maken. Bedankt dat je het wilt delen met anderen.

    groeten,
    Annemarie
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 29 jun 2012 om 13:26
      Wat leuk, Annemarie! Fijn dat het zo in de smaak is gevallen!
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad woensdag 27 jun 2012 om 19:14
    Hallo Williene,

    Ja ik heb een account , maar alleen maar aangemaakt om jou te kunnen volgen hoor:-)
    Maar ik heb er verder nog niet naar gekeken,(ik bedoel wat ik ermee kan met het account) en vandaag stond ik in de winkel en dacht wat moet ik nu ook alweer kopen, en stond met een courgette in mijn handen, maarr omdat ik twijfelde toch niet gedaan, morgen halen we een avocado, en gaan deze proberen

    Ik laat nog weten hoe we het vonden, voor ons is dit allemaal nieuw.
    Dit klinkt alsof we nooit iets lekkers aten, maar ik bedoel deze dingen zelf maken uiteraard:-)
    Groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 27 jun 2012 om 19:33
      Haha, ik heb ook geen idee wat je er verder mee kunt doen ;-)

      Leuk dat je zo aan het experimenteren bent! Succes ermee, en ik hoor wel of het in de smaak is gevallen... (of helemaal niet)!

      Groetjes, Williene
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad woensdag 27 jun 2012 om 01:34
    Hallo Williene,

    Hoe verzin je het elke keer weer, heel apart hoor, we hebben binnenkort vakantie, en dan gaan we samen aan het koken, en deze gaan we ook proberen, kan me er nog niets bij voorstellen, maar omdat die vegaburgers me eerst ook niets leken, en ze nu 2 maal in de week worden gegeten, gaan we gewoon niet denken maar maken.

    Groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 27 jun 2012 om 13:33
      Ha Gerdien!

      Het is je gelukt zie ik om een account te maken? Leuk!
      Welkom als volger :-)

      Succes met dit recept, het klonk mij ook niet zo lekker in de oren, eerlijk gezegd en ik was verrast van het resultaat. En het is maar 5 minuutjes werk, dus dat scheelt ook weer!

      Leuk he, die vegaburgers! Fijn dat ze zo in de smaak vallen!

      Groetjes, Williene
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 26 jun 2012 om 20:03
    Hoi Lydia,

    Ik heb wel wat recepten liggen, maar nog niet op m'n blog. Er staan wel verschillende soorten brownies met chocolade op (deze kun je ook in taartvorm bakken), en binnenkort komt er een glutenvrije choco-taart op, dus zonder meel. Hou m'n blog dus in de gaten!

    Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 26 jun 2012 om 11:08
    Lijkt me erg lekker. Ik ga het vrijdag maken. Heb je ook een recept voor een chocolade taart?
    Groetjes, Lydia
  • lotte
    lotte maandag 25 jun 2012 om 12:36
    Toevallig vertelde laatst iemand dit ook. Zij gebruike of avocado of banaan. Die met banaan heb ik al geprobeerd en het is erg lekker! Die avocado ga ik zeker nog eens proberen al moet ik toegeven dat de banaan me lekkerder leek. Als je het na bereiding 45-60 min in de vriezer zet is het een soort van ijs. Ook erg lekker!

    Heb jij misschien nog ideeen voor 2 soorten gebak/taarten die ik kan maken voor de verjaardag van mijn vriend. Het liefst niet te bewerkelijke recepten. Ik heb al rondgesnuffeld op je site maar er is simpelweg gewoon teveel keus!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 25 jun 2012 om 14:11
      Succes, komt vast goed ;-)
    • Lotte
      Lotte maandag 25 jun 2012 om 13:52
      Ja die kruimel appeltaart had ik inderdaad al in gedacht dus die gaat het zowiezo worden. Voor de tweede ga ik mijn hoofd eens buigen komende dagen!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 25 jun 2012 om 13:47
      De avocado maakt 'm lekker romig en je proeft 'm niet meer. Erg lekker, maar met alleen banaan zal ook prima kunnen en lekker zijn! Je ijstip is ook een goede! Ga ik proberen...

      Tja, smaken verschillen, ik vind de swarzwalder kirsch echt geweldig, maar ben ook dol op gewone appeltaart. De appelkruimeltaart die op m'n blog staat is een geweldige hit, iedereen die 'm maakt is enthousiast, dus dat is zeker een aanrader. Staat ook al zolang als die er op staat op de nr. 1 in de populaire berichten ;-) Dus dat zegt wel wat, toch? Hij is ook niet moeilijk te maken!

      Dan zou ik daarnaast iets doen met een biscuitbodem. Slagroomtaart/swarzwalder/mokka, net wat je smaak is! De recepten vind je allemaal in de index!

      Succes ermee!
  • Sibilla
    Sibilla woensdag 08 okt 2014 om 15:35
    Mmmm wat is dit lekker zeg. We eten sinds deze zomer geen toetjes meer. Heel soms mis ik het...... Maar deze chocomousse doet me denken aan een choco toetje die ik wel eens kocht. mmmmm Alleen de banaan overheerst hier. Weet niet wie ik er verder blij mee maak hier in huis, Nu staat het potje met de chocomousse in de koelkast en heel af en toe neem ik een hapje ervan...... Ook goed om zo avocado binnen te krijgen in de hoop dat ik nog een paar kilo's terug vind die ik de afgelopen jaar ben kwijt geraakt,.....
    • Smakelijck woensdag 08 okt 2014 om 16:40
      Goed om te lezen ;-) Het is inderdaad een lekker toetje! En avocado is érg gezond ;-) Succes met alles!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190