P1030335
Maandag 14 sep 2015

Speltmuffins met bosbessen!

Het weer slaat om, tijd voor een lekker bakrecept! Muffins zijn altijd zo gemaakt en lukken, over het algemeen, altijd. Deze muffins (zonder zuivel!) zijn lekker luchtig en zo gemaakt! 

Speltmuffins met bosbessen

Ingredienten voor 8-10 muffins:

135 gram speltmeel, 50 gram biologische honing, 25 gram kokosbloesemsuiker, 1 banaan, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel kaneel, 3 eieren, 2 handjesvol bosbessen, 1 eetlepel havermout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eieren luchtig met de honing en de kokosbloesemsuiker. Prak de banaan. Voeg deze, samen met de kaneel toe aan het eierbeslag. Voeg het speltmeel en bakpoeder toe. Klop luchtig. Meng 2 handjes vol bosbessen door het beslag Schep het beslag in muffinvormpjes in een muffinpan. Strooi wat havermout (of amandelschaafsel) over de muffins.

Zet in de oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Vijgen zijn nu volop in het seizoen. Heerlijke, zoete smaak, en wat veel mensen niet weten kun je...
lees verder
Let op: Je kunt je nog steeds aanmelden om mee te doen aan de verloting van het kadootje. Zie...
lees verder
De groenten van het seizoen voor de maand November! Groenten: Aardappelen, Andijvie, Bietjes,...
lees verder
  Heerlijk op een koude winterse dag. Bruine bonensoep. Het recept voor deze soep...
lees verder
Heerlijk voor op een luie zaterdag! Het is makkelijk, kan bijna niet mislukken en de kids zullen...
lees verder
Steeds meer mensen willen overgaan op gedeeltelijk vegetarische maaltijden. Vooral als je...
lees verder

21 opmerkingen
  • Angel
    Angel maandag 14 sep 2015 om 18:58
    Die zien er echt heerlijk uit. Ga ik zeker een keer proberen.
    • Smakelijck maandag 14 sep 2015 om 19:06
      Leuk! Succes!
  • Mc
    Mc dinsdag 15 sep 2015 om 22:20
    Zou je het recept ook kunnen verdubbelen en er een soort cake van kunnen maken?
    • Smakelijck woensdag 16 sep 2015 om 08:36
      Ja hoor, dat kan. Hoeveelheden kun je volgens mij gewoon hetzelfde laten voor een cakeblik met 1 liter inhoud. Succes!
  • Miranda Mauritz
    Miranda Mauritz donderdag 17 sep 2015 om 10:51
    welke varatie zou je met appel kunnen maken, heb namelijk veel appels vanuit de tuin, ook bieten,wortels heb zelf verse druiven vanaf de struik erin gedaan.
    • Smakelijck donderdag 17 sep 2015 om 12:11
      Je zou appel er in blokjes door kunnen roeren. Van bieten en wortels zou ik lekker sap maken ;-) Succes!
      • Miranda Mauritz
        Miranda Mauritz vrijdag 18 sep 2015 om 15:57
        heb stukjes appel en rozijnen en reep wieger spelt en rogge erin gedaan, heb gewone bloem gebruikt, geen banaan ingedaan. dag later wat droog wat kan ik daaraan doen
        • Smakelijck vrijdag 18 sep 2015 om 19:27
          Dan zou ik ze iets korter in de oven doen een volgende keer!
  • rita
    rita zaterdag 26 sep 2015 om 11:44
    Heb ze volgens recept gemaakt maar ze zijn niet omhoog gekomen en heel stijf niet luchtig zoals op de foto. wat zou ik anders moeten doen, heb alles nieuw gekocht dus daar kan het niet van komen.?? nu zit het vijgenboom in de oven ben benieuwd of die wel hoogwerker dan. Gr Rita
    • Smakelijck zaterdag 26 sep 2015 om 13:09
      Welk bakpoeder heb je gebruikt, oven wel goed voorverwarmd? Hopelijk lukt het vijgenbrood wel! Maar het kan aan het soort bakpoeder liggen.
  • rita
    rita zaterdag 26 sep 2015 om 21:37
    Wijnsteenzuur bakpoeder (it, s Amazing) raw food super food. en het vijgenbrood is wel mooi hoog geworden . smaakt heerlijk. Bedankt voor je antwoord hoor. Zal de bosbessen muffins nog eens weer proberen. Welke bakpoeder kan ik dan het beste gebruiken ? gr
    • Smakelijck zaterdag 26 sep 2015 om 22:43
      Die heb ik ook! Dat zou dus geen probleem moeten zijn. Gelukkig is het vijgenbrood wel goed gelukt! Hopelijk de muffins een volgende keer ook :-)
  • Jolanda
    Jolanda donderdag 21 apr 2016 om 22:35
    ik heb speltbloem staan, kan ik dat ook gebruiken ipv speltmeel? ik begin net met bakken en weet nog niet goed het verschil....
    • Smakelijck vrijdag 22 apr 2016 om 12:54
      Ja hoor, dat kan altijd! Speltmeel is echter veel voedzamer dan speltbloem. Succes!
  • clementine
    clementine donderdag 02 jun 2016 om 14:16
    Oei wat zijn deze lekker. Staat nu als favoriet op nr.1 en heb ze inmiddels al een aantal keren gemaakt. Echt aan te raden!!!
    • Smakelijck donderdag 02 jun 2016 om 17:52
      Leuk!
  • Willemijn
    Willemijn dinsdag 07 jun 2016 om 18:40
    Hoi, zijn diepvries bosbessen ook te gebruiken? Of maakt het niet uit? :)
    • Smakelijck dinsdag 07 jun 2016 om 20:56
      Ja hoor, dat kan!
  • rianne
    rianne dinsdag 21 jun 2016 om 20:28
    hoi, ik heb ze nu met bramen (uit de vriezer) in de oven staan, ben benieuwd!
    • rianne
      rianne dinsdag 21 jun 2016 om 21:33
      en ze zijn goed gelukt, lekker! ik ga ze ook nog eens met iets anders erdoor proberen!
      • Smakelijck woensdag 22 jun 2016 om 10:43
        Top!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190