Maandag 05 mrt 2012

Saucijzenbroodjes!

 

 
 
 
 
Dit is een heerlijk hapje en heel gemakkelijk te maken. En je kunt het lekker op smaak maken met wat je zelf lekker vindt. Pittig, Italiaans of gewoon lekker normaal, probeer het gewoon uit! Als je er hapjes van maakt kun je ook verschillende soorten maken. Voor de liefhebbers van pittig maak je saucijzenbroodjes met sambal, voor de rest bijv. met mosterd. Een ding weet ik zeker, ze zullen er vast en zeker van smullen :-) Eet smakelijck!
 
 
 
 
 
Saucijzenbroodjes (4 grote of 16 kleine hapjes):
 
 
 
 
 
Ingredienten:
 
4 plakjes roomboterbladerdeeg, 250 gram gehakt, paneermeel, 1 klein ei, zout en peper, kruiden naar keuze (zie tips), 1 eidooier, 2 el melk
 
 
 
 
 
Kneed het gehakt met wat paneermeel, een klein ei, zout en peper en kruiden naar keuze goed door elkaar.
 
Verdeel het gehakt in vieren en maak van elke portie een rolletje die op een plakje bladerdeeg past. Vouw het bladerdeeg dicht. Je hebt nu 1 groot saucijzenbroodje. Als je deze in vieren snijdt dan heb je 4 kleine saucijzenhapjes.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kluts de eidooier samen met de melk en bestrijk hiermee de broodjes. Laat een half uur rusten en bestrijk ze dan opnieuw. Schuif ze nu in een voorverwarmde oven (200 graden) en laat ze mooi bruin worden (25 a 30 minuten).
 
 
 
 
 
Tips voor kruiden:
 
*mosterd en nootmuskaat
 
*sambal (voor pittige saucijzenbroodjes)
 
*ketjap manis en chilisaus
 
*italiaanse kruiden
 
 
    Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
Lasagnesaus maak ik iedere keer weer anders. Je kunt met dit recept eindeloos varieren en het...
lees verder
  Vandaag een lekker, gemakkelijk recept voor het komende, lange weekend! Het is zó...
lees verder
Dit keer een recept van Teus. Hij houdt net zoveel van koken als ikzelf en hij is...
lees verder
Nu je volop knolselderij kunt kopen moet je daar zeker gebruik van maken! Veel weten niet wat ze...
lees verder

18 opmerkingen
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad zaterdag 08 dec 2012 om 22:22
    Wij hebben de broodjes in onze nieuwe oven, we gaan er 20 maken, en lekker in de diepvries, dan heb ik voor mijn verjaardag een lekkere tractatie, want dit is wel 1 van onze favorieten.

    Groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 10 dec 2012 om 19:17
      Mmm! Lekker Gerdien! Dus je hebt je oven gelijk goed in gebruik genomen! Succes met je bakkerij ;-)

      Groetjes, Williene
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad maandag 24 sep 2012 om 01:14
    Ze zijn zalig, wij hebben er heerlijk van gegeten, samen met mijn zus, en er meteen wat in de diepvries gemaakt.

    bedankt maar weer.

    Groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 24 sep 2012 om 15:40
      Ha, wat leuk Gerdien! Ideaal voor in de vriezer, altijd iets lekkers achter de hand ;-)

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 17 apr 2012 om 22:28
    Met de roomboterbladerdeeg maakte ik altijd appelflappen, appel, rozijntjes ongezwaveld, beetje kaneel en rietsuiker, amandelschaafsel er over heen. Even in de oven ze zijn zalig. gr jolanda
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 17 apr 2012 om 22:30
      Klopt, is erg lekker. Heb er ook een recept van hier staan, de appelbroodjes. Erg simpel en eindeloos mee te varieren!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 17 apr 2012 om 22:26
    hoi Williene, volgensmij zit er in de roomboterbladerdeeg wel een E nummer. gr jolanda
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 17 apr 2012 om 22:30
      Hoi Jolanda,

      Klopt, maar geen rode. Je hebt 2 soorten van Koopmans, original en roomboter. Je moet de roomboterversie hebben.

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 22 mrt 2012 om 12:42
    Hoi Williene,

    Heerlijk die saucijzen!

    Als je ze invriest, doe je ze dan ongebakken in de diepvries?
    En de ei met melk doe je die er ook al over voor je invriest.

    Groetjes, Henriëtte
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 18 apr 2012 om 20:02
      Succes, Jacoline :-)
    • Jacoline
      Jacoline woensdag 18 apr 2012 om 19:39
      Dank voor je reactie en voor alle tips en recepten!! Ga de saucijzenbroodjes vanavond uitproberen!
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 17 apr 2012 om 22:29
      Hoi,

      Ja, tot ze mooi lichtbruin zijn, kun je ze daarna mooi bruin afbakken. Succes!
    • JV
      JV dinsdag 17 apr 2012 om 21:47
      Hoi Williene,

      Even een vraag over het voorbakken: hoe lang moet dat ongeveer? Een minuutje of tien ofzo?

      Bedankt!
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 22 mrt 2012 om 13:56
      Hoi Henriette,

      Je kunt ze ongebakken in de diepvries doen en al wel bestrijken. Dan kun je ze zo, bevroren en al, in de oven schuiven. Je kunt ze ook iets voorbakken en dan invriezen. Dan kun je ze afbakken in de oven.

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • Stina
    Stina maandag 05 mrt 2012 om 21:31
    ook een idee ja om ze in vieren te snijden,ze zijn hier dol op zoiets...dus.

    fijne week
    groet Stina
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 06 mrt 2012 om 13:29
      Hoi Stina,

      Leuk he, ideaal hapje! Ook op een verjaardag. Ze zijn ook prima in te vriezen.

      Jij ook een fijne week!

      Groetjes, Williene
  • sheilanda
    sheilanda woensdag 10 sep 2014 om 21:42
    ik wil vrijdag op mijn verjaardag de saucijzen gaan eten. kan ik ze dan donderdagavond maken en voorbakken en dan in de koelkast bewaren en dan s avonds afbakken? is dan 10 minuten genoeg? voor en afbakken? gr sheilanda
    • Smakelijck donderdag 11 sep 2014 om 08:41
      Hi, Ja hoor, dat kan heel goed! Succes met maken! Afbakken moet je even kijken en één voorproeven, meestal is 10-15 minuutjes wel genoeg! Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190