Woensdag 21 dec 2011

Salade 3: Kip kerriesalade

Als eerste wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor de leuke reacties die ik krijg, al is het via mail, telefoon, persoonlijk of hier op mijn blog!! Het geeft me heel veel energie om hiermee door te gaan en het laat zien dat er veel vraag naar is!

Vandaag deel 3 in de serie salades!

Kip-kerriesalade

Ingredienten:
1 (biologische) kipfilet, 2 schijven ananas, 1 eetlepel mandarijnpartjes, halve appel, 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel (of meer naar smaak) kerriepoeder.

Bereiding:
Kipfilet bestrooien met zout, peper en wat kerriepoeder. Braden tot hij gaar is en af laten koelen. Kipfilet, ananas, mandarijn en appel heel fijnsnijden. Alles met elkaar mengen en aanmaken met mayonaise en de kerriepoeder.

Let op dat je het fruit goed laat uitlekken of droog dept. Je hebt anders de kans dat je salade te nat wordt.

Zoals ik al eens eerder hier en daar verteld heb op mijn blog, is dat ik zelf vrijwel...
lees verder
Het weer wordt kouder en de eerste nachtvorst is in aantocht! Lekker weer om binnen te...
lees verder
Bijgerechten om je groente inname te verhogen. Dát viel in de smaak toen ik vorige week mijn...
lees verder
Tapenades zijn hier erg favoriet op stokbrood. Vooral ons oudste zoontje is er dol op. Zelf...
lees verder
Op mijn rijsttafel plaats ik altijd een schaal gewokte groenten.Dit kunnen groenten naar...
lees verder
Afgelopen vrijdag kreeg ik een prachtige gietijzeren stoofpan van Kitchen & More! Een...
lees verder

9 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous maandag 11 nov 2013 om 14:41
    Hoi Williene,

    Hoe lang kun je deze salade (en andere zelfgemaakte salades) bewaren?

    Groetjes, Priska
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 11 nov 2013 om 19:01
      Hoi,

      Zo'n 1 a 2 dagen, gok ik. Bij ons komt het nooit zover ;-)

      Succes!
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad zondag 24 feb 2013 om 04:01
    Hallo Williene,

    Toen ik nog niet e-vrij at, haalde ik regelmatig bij de Lidl zo'n pot pittige kerriesalde, daar zaten geen vruchtjes etcetera in , heb je enig idee hoe je die moet maken?

    Groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 26 feb 2013 om 12:41
      Ha Gerdien,

      Heb je enig idee wat daarin zat aan ingrediënten? Ik vind de kerrie-sauzen altijd wel lastig na te maken. De kerriesmaak is altijd anders dan uit een pakje/zakje. Alsof ze een ander soort kerrie gebruiken ofzo. Als je aan de ingrediënten kunt komen wil ik wel een keer voor je aan de slag!

      Groetjes, Williene
  • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 31 dec 2011 om 13:23
    Bedankt voor je leuke reactie! Dan doe ik het in ieder geval niet voor niets :)
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 31 dec 2011 om 11:10
    Aan het einde van het jaar is een compliment voor de recepten zeker op zijn plaats.
    Inmiddels hebben wij genoten van je salades en niet minder van je rijsttafel gerechten.
    Ga zo door in 2012 !
  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 21 dec 2011 om 19:38
    Dank je wel! Leuk om te horen.
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 21 dec 2011 om 15:05
    Echt geweldige recepten plaats je Willine
  • Anna
    Anna woensdag 08 mrt 2017 om 14:18
    In plaats van majo kun je ook griekse joghurt en roomkaas gebruiken
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190