Vrijdag 18 nov 2011

Rijsttafel #6: Kip in Tikka Massala!


Voor dit recept gebruik ik kippendijen. Aan kippendijen zit veel meer smaak dan aan filet en het is ook minder droog. Tikka massala kruiden kun je ook zelf samenstellen, alleen heb je dan best wat ingredienten nodig. Zo af en toe is een potje wel makkelijk en dit is ook nog biologisch en zonder E-nummers :)

Kip in Tikka Massala:

4 el. olie, 500 gr. biologische kippendijen, 1 pakje kokosmelk van 400 ml, 2 a 3 e.l. tikka massala (Indische kruidenpasta, Yakso, natuurwinkel).

Verhit de helft van de olie in de pan en bestrooi de kippendijen met zout en peper. Bak de kippendijen rondom bruin. Voeg de kokosmelk toe samen met de tikka massala, let op, tikka massala is pittig. Gebruik 1,5 a 2 eetlepels als je niet al te pittig wilt. Breng aan de kook, deksel schuin op de pan en laat het in 20 min. gaar worden. Af en toe roeren om aanbaksels te voorkomen. Schep de kip met de saus in een serveerschaal.

Liefs, Williene

Vaak krijg ik de vraag wat je nu eet als je bijna geen brood meer eet. Ontbijt is vaak nog...
lees verder
  Vanmiddag werden de kookboeken Smakelijck Zoet! bij mij afgeleverd! De rest van de...
lees verder
Voor E-nummervrije snacks hoef je niet in de supermarkt te zoeken, want ze zijn er gewoon niet...
lees verder
Een heerlijke chocolade flik op een stokje. Een erg leuke traktatie of een leuk...
lees verder
Zoals beloofd het 'recept' voor bladerdeegzoutjes. Vaak heb je een restje bladerdeeg over...
lees verder
Als je je eetpatroon wilt omgooien en je bezig bent om gezond te gaan eten, is het wel eens...
lees verder

2 opmerkingen
  • Anja van den Ham
    Anja van den Ham zondag 19 jul 2015 om 11:32
    Wat staat daar voor lekkere salade bij op de foto ?
    • Smakelijck dinsdag 21 jul 2015 om 20:01
      Dat zijn de groenten uit de wok: http://www.smakelijck.nl/blog/rijsttafel-7-groenten-uit-de-wok-/ ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190