IMG_5753
Maandag 22 sep 2014

Quinoapap met fruit!

Een gezond en stevig ontbijt is een goed begin van de dag. Je kent natuurlijk vast wel de havermoutpap, een bekende, 'ouderwetse' pap die goed vult. Dit recept is hier een variatie op. Een gezonde, voedzame pap waarmee je, door af te wisselen van fruit, lekker kunt variëren naar het seizoen!

Quinoa-pap met fruit!

Ingrediënten voor 1 persoon:

50 gram quinoa, 150 milliliter kokosmelk, 100 milliliter water, 1 eetlepel biologische honing, snufje keltisch zout, fruit naar keuze, amandelschaafsel of kokoschips, gehakte amandelen, snufje kaneel

Bereiding:

Spoel de quinoa schoon met water. Doe de quinoa in een pannetje met het water, kokosmelk, snufje zout en de honing. Kook de quinoa, op laag vuur, in ongeveer 15 minuten gaar. Laat 5 tot 10 minuten staan en doe het over in een kom. Roer een flinke snuf kaneel door de pap. Maak de pap af met lekker vers fruit, wat geschaafde amandelen en/of kokoschips, wat gehakte amandelen en strooi er wat kaneel overheen. Ook lekker om er wat biologische honing over te druppelen!

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deze Tjap Tjoy maak ik vegetarisch. Bij de chinees zitten hier vaak grote repen vlees in, maar ik...
lees verder
Afgelopen zondag was mijn zoontje jarig. Maandag mocht hij op school trakteren. Al ruim een...
lees verder
Ik was al langer op zoek naar een lekkere linzensoep. Linzen zijn erg gezond, maar ik vond...
lees verder
Tapenades zijn hier erg favoriet op stokbrood. Vooral ons oudste zoontje is er dol op. Zelf...
lees verder
Wat een heerlijk seizoen is dit toch. Groenten en fruit in overvloed, vers uit de tuin, of zelf...
lees verder
Vaak krijg ik de vraag wat je nu eet als je bijna geen brood meer eet. Ontbijt is vaak nog...
lees verder

7 opmerkingen
  • Johanneke
    Johanneke maandag 22 sep 2014 om 10:10
    Ha Williene, Maakt het nog uit met welke soort quinoa je gebruikt? Ik bedoel: je hebt van die 'voorgegaarde' en gewone quinoa, maakt dat uit voor de gaartijd in dit recept? Lijkt me zeker het proberen waard trouwens, deze pap! Groetjes
    • Smakelijck maandag 22 sep 2014 om 10:29
      Oh, dat ken ik niet, voorgegaarde quinoa. Ik gebruik gewoon quinoa zeg maar ;-) De pap heeft de kooktijd ook nodig om wat in te dikken, dus ik zou hiervoor de gewone, ongegaarde quinoa gebruiken. Succes!
  • jac
    jac maandag 22 sep 2014 om 17:01
    Ha Williene, de pap zag er zó lekker uit dat ik het niet kon laten om hem t.d.m. te maken. Mjammie! Wat is 't ie lekker zeg! 'n Heerlijke bite! Ik heb hem met iets meer water, wat minder kokosmelk en rode quinoa gemaakt. De smaak was echt super! Dank-je-wel voor het delen!
    • Smakelijck maandag 22 sep 2014 om 18:32
      Leuk zeg, bedankt voor je enthousiaste reactie!
  • Carina
    Carina dinsdag 23 sep 2014 om 20:22
    Hoi Williene, Kan je dit ook de avond van te voren maken? Of is het warm het lekkerst? Groetjes, Carina
  • Tamara
    Tamara donderdag 25 sep 2014 om 15:31
    Hallo, Je hebt ook quinoavlokken, dan heeft de structuur iets meer weg van havermout. Mij werd dit geadviseerd voor mijn dochtertje die geen gluten en melk mag. Vonden wij persoonlijk lekkerder dan "gewone" quinoa. En Williene; echt super, jouw site! Ik had er al heel erg veel aan, maar nu ik echt niet meer anders kan met een dochtertje met allergie ben ik helemaal superblij met je recepten en tips!
    • Smakelijck donderdag 25 sep 2014 om 19:06
      Dat klopt, deze zou je ook heel goed kunnen gebruiken. Al hou ik wel van wat meer 'bite'. Leuk dat je zo enthousiast bent over Smakelijck! Heel veel succes met de recepten!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190