Woensdag 14 nov 2012

Pompoen, pastinaak en winterwortel!

Mmm, een heerlijk combi uit de oven. Echte herfstgroenten die nu volop verkrijgbaar zijn! Alledrie hebben ze een wat zoetige smaak. Met een zelfgemaakte mayonaise is dit echt smullen! En eet gerust met je vingers, dat hebben wij ook gedaan ;-) Dat maakte het extra lekker...

Geroosterde groenten uit de oven!

Ingredienten voor 3 a 4 personen:
Halve pompoen, 3 flinke winterwortels, 1 grote of 2 kleine pastina(a)k(en), 4 aardappels, 2 tenen knoflook, olie, zout en peper, rozemarijn, 1 tl honing.

Schil de pompoen, winterwortels en de pastinaak met een dunschiller. Boen de aardappels schoon. Snijd de aardappels in partjes of frieten evenals de wortels en de pastinaak. Snijd de pompoen in schijven. Hussel alles door elkaar op de bakplaat en bestrooi met zout, peper, rozemarijn en olie. Verdeel de knoflook ertussendoor en besprenkel (met name de pompoen) met een klein beetje honing. Schuif het in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 3 kwartier. Zet het laatste kwartier de oven op 200 graden.

Eet smakelijck!
 

Liefs, Williene

Heb jij al goede voornemens voor 2014? Misschien wil je gezonder gaan eten, meer gebruik maken...
lees verder
Een heerlijke frisse saus, die absoluut onmisbaar is bij een pittig gerecht als een curry....
lees verder
In de zoektocht naar lekkere vegetarische gerechten kwam ik dit recept tegen. Nu keert hij...
lees verder
Smakelijck Winter is de deur uit en al bij velen op de mat gevallen, tijd om weer over te gaan...
lees verder
Nu je volop knolselderij kunt kopen moet je daar zeker gebruik van maken! Veel weten niet wat ze...
lees verder
Zoete aardappels zijn echte superfoods. Ze bevatten veel betacaroteen, kalium, vezels en...
lees verder

18 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 27 nov 2012 om 20:23
    Ehh waar haal je een pompoen?
    Vandaag de natuurwinkel ingesjouwd op zoek naar ingredienten die goed te gebruiken zijn in een E-vrije maaltijd. Bijna alles gelukt, alleen nu nog goed meel kopen (voor het brood bakken in mn bbm).....jij had het over speltmeel wat zuiver is toch? Wat raad je nog meer aan voor meel? En gooi jij er ook losse zaden/pitten door? Of nog andere dingen die wellicht te koop zijn bij de molen waar ik overmorgen naar toe ga.
    Merk dat ik het nog wel moeilijk vind als er bij de ingredienten, geen E nummers, maar wel van die uitgeschreven ingredienten vermeld worden. Heb dan toch nog het idee dat ze me voor de gek houden. Heb jij er een tip voor hoe je toch daar de E nummers tussen kan ontdekken?
    Verder lukt het steeds beter...en raakt mn koelkast en voorraad steeds leger....iedereen geniet hiervan haha....maar vooral ook, omdat wát we eten zo lekker en voedzaam is. Groetjes en dank voor je goeie blog.
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 27 nov 2012 om 21:03
      Pompoenen zijn nu overal te koop, natuurwinkels, supermarkten, markt etc.

      Speltmeel of bloem is inderdaad een goed alternatief voor bloem en volkorenmeel kun je ook goed gebruiken om brood te bakken.
      Je kunt er wat lijnzaad door doen, sesamzaadjes, zonnebloempitjes etc. Ken je deze site? http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/ Zij kan echt geweldig broodbakken, leuk om daar een kijkje te nemen.

      Inderdaad, uitgeschreven ingredienten daar gaan veel de fout mee in, en ikzelf ook nog wel eens. En fabrikanten worden daar steeds handiger in om de consument te misleiden. Als ik niet snap of weet wat er staat ga ik het eerst nakijken thuis.

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous zondag 18 nov 2012 om 11:42
    Ik heb de geroosterde groenten gisteren gegeten. Echt heerlijk!
    Bedankt voor al je recepten, ik ga er nog heel veel meer van maken :-)

    Annemarie
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 19 nov 2012 om 11:16
      Leuk, Annemarie! En graag gedaan natuurlijk ;-)
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 16 nov 2012 om 21:05
    Hoi Williene,

    Wat een snelle reactie !! Tja als jij dan met een beter recept komt ga ik rustig wachten dat zal wel lukken !:)

    Groetjes Gea
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 16 nov 2012 om 21:08
      ;-)
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 16 nov 2012 om 20:01
    Hoi Williene,
    Nog even een vraagje aan je. Ik ben nu de gevulde speculaas van jou aan het maken maar kan ik het recept van de speculaas ook voor pepernoten gebruiken? En heb jij dan enig idee hoe hoog de oven ongeveer moet staan en hoe lang ze er in moeten ?
    Of heb jij misschien een ander recept van pepernoten?

    Ik lees je reactie wel
    Groetjes Gea
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 16 nov 2012 om 20:52
      Het zou wel kunnen als je bijv. een restje deeg over hebt. Maar het is niet het goede deeg voor pepernoten. Ik hoop deze in de loop van volgende week te bloggen! Hopelijk kun je zolang wachten ;-)

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 15 nov 2012 om 10:35
    Hoi Williene,

    Ik zit steeds vaker op je blog en probeer ook regelmatig je recepten uit. Het weekend ga ik gevulde speculaas maken. De amandeelspijs staat al in de koelkast op smaak te komen.
    Nu heb ik een vraagje over je pizzabodem zonder gist een recept van Jamie geloof. Jij gebruikt daarbij een pizzasteen die heb ik nog niet kan ik de pizza ook op de bakplaat maken? en jou pizza hoe groor is die ongeveer ? bij mijn andere pakjespizza had ik altijd een grote plaatpizza(bakplaat is ongev. 34x40cm.) die helemaal opging. (3 personen) Ik zie je reactie wel verschijen groetjes Gea
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 16 nov 2012 om 20:51
      Leuk om te horen, Gea! Succes ermee!
    • Anonymous
      Anonymous vrijdag 16 nov 2012 om 11:29
      Hoi Williene,
      Bedankt voor je tips. Ik ga er mee aan de slag. Ik heb trouwens ook weleens het midden van de pizza wat vochtig, ik doe hem dan weleens iets langer in de oven maar het kan ook wel eeens aan de vulling liggen zelf doe ik dan een volgende keer wat minder tomatensaus. Oja de complimenten voor je pastasaus die vonden mijn mannen héééééééérlijk ;)

      Groetjes Gea
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 15 nov 2012 om 17:11
      Ha Gea,

      Leuk om te horen! Je hoeft voor de pizza geen steen te gebruiken hoor, je kunt met het deeg gewoon doen zoals je gewend bent. De hoeveelheden is genoeg voor zo'n 4 personen, 2 pizza's. Dus als je die hoeveelheid gewoon aanhoudt dan is het genoeg. Ik vind altijd het nadeel van 1 grote pizza dat de binnenkant snel vochtig wordt (maar dat ligt misschien aan m'n vulling hoor, ik beleg 'm nogal royaal ;-)), of heb jij dat probleem niet?

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 14 nov 2012 om 21:11
    Klinkt goed, alleen pastinaak is voor mij onbekend. Lusten de meeste mensen dit?
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 15 nov 2012 om 17:08
      Pastinaak heeft iets anijsachtigs, moeilijk uit te leggen. Je kunt 1 pastinaakwortel toevoegen, kun je zien of het in de smaak valt en of je de volgende keer meer mee moet nemen ;-) Vooral bij dit soort gerechten is dat makkelijk te doen! Succes!
  • Charlie
    Charlie maandag 15 dec 2014 om 16:03
    Dit is echt zo lekker! Nog lekker een courgette er doorgedaan, verrukkelijk! We genieten vrijwel iedere dag van je recepten. Dankjewel!
    • Smakelijck maandag 15 dec 2014 om 17:14
      Leuk om te lezen, Charlie!
  • Johanneke
    Johanneke woensdag 16 sep 2015 om 15:00
    Dag Williene, Tip: De link in dit artikel werkt niet meer.. Misschien een idee om hem een keer aan te passen? :) Groetjes, Johanneke
    • Smakelijck woensdag 16 sep 2015 om 17:41
      Dankjewel! Ga ik aanpassen.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190