IMG_0261
Vrijdag 04 dec 2015

Pepernoten!

Al jaren staan deze overheerlijke kruidnootjes op de site. Onder de naam pepernoten. Al een paar keer kreeg ik (terecht) te horen dat dit niet de échte pepernoten zijn, maar kruidnoten. Dus ik heb eindelijk de naam maar eens gewijzigd en me gestort op de échte pepernoten. Voor de liefhebbers: 

Pepernoten!

Ingredienten:

200 gram speltbloem of -meel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 100-125 gram biologische honing, 1 ei, 1 theelepel speculaaskruiden, 0,5 theelepel gemalen anijszaad, snufje zout

Bereiding:

Kneed alle ingredienten tot een deeg. Het kan nog wat plakkerig zijn, maar dit komt in de koelkast goed. Laat 1 tot 2 uur rusten in de koelkast. Vet je handen in met een beetje olie. Draai rolletjes van het deeg en snijd deze in stukjes zodat je soort blokjes krijgt. Schuif in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
De warmte blijft voorlopig nog wel even, dus vandaag een héél gemakkelijk maar ook verfrissend...
lees verder
Wij zijn geen hele grote broodeters (zelf eet ik eigenlijk vrijwel geen brood), maar zo af en toe...
lees verder
Mijn man is jaren geleden voor zijn werk enkele keren in India geweest. Sindsdien is hij...
lees verder
Hierbij het voorgerecht van het 4-gangen diner wat in de GG staat. Chilivlokken (heel fijn...
lees verder
Vorige week was er een duidelijke en heldere uitzending over Natuurlijke aroma's. Wat zijn dit nu...
lees verder

2 opmerkingen
  • Angel
    Angel vrijdag 04 dec 2015 om 10:46
    Hartstikke bedankt voor dit leuke en smakelijke recept :)
    • Smakelijck vrijdag 04 dec 2015 om 12:00
      Graag gedaan ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190