IMG_0261
Vrijdag 04 dec 2015

Pepernoten!

Al jaren staan deze overheerlijke kruidnootjes op de site. Onder de naam pepernoten. Al een paar keer kreeg ik (terecht) te horen dat dit niet de ├ęchte pepernoten zijn, maar kruidnoten. Dus ik heb eindelijk de naam maar eens gewijzigd en me gestort op de ├ęchte pepernoten. Voor de liefhebbers: 

Pepernoten!

Ingredienten:

200 gram speltbloem of -meel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 100-125 gram biologische honing, 1 ei, 1 theelepel speculaaskruiden, 0,5 theelepel gemalen anijszaad, snufje zout

Bereiding:

Kneed alle ingredienten tot een deeg. Het kan nog wat plakkerig zijn, maar dit komt in de koelkast goed. Laat 1 tot 2 uur rusten in de koelkast. Vet je handen in met een beetje olie. Draai rolletjes van het deeg en snijd deze in stukjes zodat je soort blokjes krijgt. Schuif in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Vegaburgers zijn vrij gemakkelijk zelf te maken. Bovendien bevatten ze geen toevoegingen...
lees verder
Brandnetels, je kent ze wel. Stekelige prikplanten die over het algemeen alleen maar lastig...
lees verder
Bij een Indiase maaltijd hoort 'brood'. Brood om mee te dippen en te gebruiken als...
lees verder
Zoals beloofd zou ik wat recepten bloggen om wat te doen met de restjes ansjovis en kappertjes...
lees verder
Speciaal voor de komende feestmaand is het boek Smakelijck Winter in de boekhandel en op de site...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder

2 opmerkingen
  • Angel
    Angel vrijdag 04 dec 2015 om 10:46
    Hartstikke bedankt voor dit leuke en smakelijke recept :)
    • Smakelijck vrijdag 04 dec 2015 om 12:00
      Graag gedaan ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190