Zaterdag 17 sep 2011

Pavlova met vers fruit!

Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck was ik alleen nog maar bezig om E-nummers te vermijden en geen geraffineerde suikers. 

 

Pavlova met vers fruit

Een lekkere afsluiter van een zomerse barbeque. De meringue kun je een dag van tevoren al bereiden.

Wat heb je nodig?
4 eiwitten, 200 gram fijne kristalsuiker + 3 eetlepels, 500 ml. slagroom, 500 gram vers fruit (bijv. aardbeien, frambozen, blauwe bessen), poedersuiker

Zet de oven op 150 graden. Bakplaat bekleden met bakpapier.

Klop de eiwitten stijf in een roestvrijstale, vetvrije kom. Als de eiwitten stevige pieken vormen schep je beetje bij beetje de suiker en een snufje zout erbij. Klop tot de eiwitten stijf en glanzend zijn en de suiker is opgelost. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Strijk het mengsel in een cirkel van ong. 24 cm doorsnede op het bakpapier. Zet de meringue in de oven voor 1 uur en een kwartier tot het van buiten knapperig en van binnen nog zacht is. Zet hierna de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen.

Klop de slagroom met suiker of honing (voeg voor vanilleslagroom het merg van 1 vanillestokje toe) stijf. Verdeel de slagroom net voor het serveren over de meringue. Verdeel het verse fruit over de slagroom en bestrooi de pavlova met poedersuiker. Direct serveren.

Tip: Voor chocolade pavlova voeg 2 eetlepels gezeefde cacao en 50 gram fijngehakte pure chocolade toe als het eiwitmengsel is stijfgeklopt. Vouw dit met een spatel goed door het mengsel en verdeel dan over de bakplaat.

Liefs, Williene

Zelf ben ik dol op verse ananas, zeker in smoothies of verse fruitsappen. De smaak wordt dan heel...
lees verder
Ingredienten: 2 kipfilets in reepjes gesneden, 4 eetlepels soyasaus (Yakso), 2...
lees verder
      Ik had dit recept vorige week al beloofd, maar we zijn de...
lees verder
Zoals beloofd, het perfecte bijgerecht recept voor bij de Quinoasalade. Dit recept is ook...
lees verder
Pannenkoeken kun je op vele manieren bakken, met allerlei soorten meel. Gelukkig is het aanbod...
lees verder
Op aanvraag het recept voor cocktailsaus met en zonder whiskey! Lekker als dipsaus, bij de...
lees verder

4 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 12 dec 2013 om 15:42
    Zou dit recept ook gemaakt kunnen worden met honing ipv suiker? Of een andere suiker vervanger?
    Zou fijn zijn... :)
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 12 dec 2013 om 17:05
      Ik heb het heel vaak gedacht te proberen. Ben bang dat het nooit zo lekker wordt en goed gaat, maar ik wil het nog wel een keer uitproberen. Als het dan lukt, dan zie je het wel verschijnen ;-)
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 11 jul 2012 om 20:46
    200 gram fijne kristalsuiker + 3 eetlepels: betekent dat dat 3 eetlepels van die suiker samen 200 gram zijn?
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 11 jul 2012 om 21:18
      Haha, nee, je hebt 200 gram nodig voor de pavlova en 3 eetlepels extra om de slagroom mee te zoeten ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190