Woensdag 16 apr 2014

Passievrucht-mango mousse!

 

 

 

Ben je nog op zoek naar een leuk, lekker toetje voor Pasen? Dit toetje is snel, simpel, maar vooral heel erg lekker!

Het recept heb ik wat aangepast, maar het origineel komt uit het tijdschrift Jamie Magazine.

Passievruchten-mango mousse!

Ingrediënten voor 4 personen:
250 gram volle biologische kwark, 125 gram mascarpone of creme fraiche, 2 eetlepels biologische honing, 1/2 mango, 3 passievruchten, eventueel blaadjes munt

Bereiding:
Pureer de mango met het vruchtvlees van 2 passievruchten. Meng de kwark met de mascarpone of creme fraiche en de honing. Meng tot een gladde mousse. Schep in elk glaasje 2 lepels mousse. Daarna een lepel van de vruchtenpuree, 2 lepels mousse en eindig met wat vruchtenpuree.
Roer evt. de bovenkant iets om voor een gemarmerd effect. Verdeel het vruchtvlees van de derde passievrucht over de glaasjes en garneer met een blaadje munt.
 

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Het meest fijne aan de wintermaanden vind ik de heerlijke stoofpotjes die dan uren op het vuur...
lees verder
Groenten en fruit die volop in het seizoen zijn in... September! Nog een keer de voordelen...
lees verder
Deze heerlijke mangochutney komt uit het kookboek 'Sauzen' van chefkok Peter Auer. Ik ben...
lees verder
Het is alweer bijna november. Tijd om wat Sinterklaasrecepten op een rij te zetten! Je kunt deze...
lees verder
Zelf brood bakken is ontzettend populair. De één bakt het enkel voor het weekend of een...
lees verder
Ingredienten: 2 kipfilets in reepjes gesneden, 4 eetlepels soyasaus (Yakso), 2...
lees verder

20 opmerkingen
  • vlottefloor
    vlottefloor dinsdag 22 apr 2014 om 18:09
    Heerlijk. Een echte tractatie. Misstaat absoluut niet als dessert bij een etentje vooral door de frisse zoete smaak. Had magere kwark bio van AH en die is zo heerlijk gemengd met mascarpone. Paar druppeltjes stevia erdoor samen met staafmixer. Zou het liefst stiekem in hoekje alleen gaan zitten met de bak.

    Dank je wel en groetjes,
    Jenny
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 22 apr 2014 om 20:01
      Leuk zeg! Die kwark is inderdaad erg lekker. Fijn om te lezen dat je er zo van hebt genoten ;-)
  • Jeannet
    Jeannet vrijdag 18 apr 2014 om 20:33
    Ik heb alles ervoor in huis gehaald. Morgen eens proberen als toetje! Ik ben benieuwd, want passievrucht eet ik eigenlijk nooit...
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 21 apr 2014 om 17:35
      Leuk zeg! Klinkt lekker ook met slagroom ;-)
    • Jeannet
      Jeannet maandag 21 apr 2014 om 09:55
      Het was een superlekker dessert! Inderdaad heerlijk zoet! Ik had 500 gr. kwark genomen, 125 mascarpone en 125 geklopte slagroom. Door de fruitpuree had ik een hele mango, 4 passievruchten en nog een overrijpe banaan gedaan. Volgende keer ga ik het zonder honing proberen. Bedankt voor dit heerlijke recept!
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 19 apr 2014 om 15:09
      Leuk! Passievrucht is een beetje zurig, maar wel heel lekker, vooral omdat de mango in dit toetje best zoet is.

  • Corien
    Corien woensdag 16 apr 2014 om 18:24
    Mmmmm.....dat ziet er lekker uit!
    Proberen waard!
    Liefs,
    Corien.
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 16 apr 2014 om 21:19
      Leuk! Bedankt voor je reactie, succes met het toetje ;-)
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 16 apr 2014 om 09:54
    Ha Williene,

    Ziet er lekker uit! Koop je biologische passievruchten? Of bestaan die niet?
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 16 apr 2014 om 10:46
      Dank je! Nee, de passievruchten waren niet biologisch. Bestaan volgens mij wel, maar wel lastig te vinden.
      • roeleke
        roeleke woensdag 21 dec 2016 om 12:35
        Ik neem altijd passievruchten mee uit Oeganda. Zongerijpt en zoveel lekkerder! Trouwens net zoals de mango en ananas. Echt zoveel beter! Jummie
  • Bianca
    Bianca donderdag 30 apr 2015 om 19:34
    Hoi hoi, Lijkt mij heerlijk! Heb je misschien een andere tip voor de passievruchten? Thanks :) Lieve groet
    • Smakelijck vrijdag 01 mei 2015 om 08:47
      Hoi, Dankjewel! Ipv passievrucht kun je ook andere vruchten gebruiken, net wat je lekker vindt. Framboos is in combi met mango ook erg lekker, of je maakt een coulis van sinaasappel als je de kleur hetzelfde wilt houden. Succes!
  • Bianca
    Bianca donderdag 14 mei 2015 om 20:30
    Hoi hoi, VAnavond voor een tweede keer gemaakt en genoten! Eerste keer met mango/framboos en nu aardbei/blauwe bes :) Zalig, we smullen er heerlijk van! Lieve groet!
    • Smakelijck vrijdag 15 mei 2015 om 10:18
      Wat leuk, Bianca! Lekkere combi's ook! Fijne dag!
  • Ilonka
    Ilonka vrijdag 10 jul 2015 om 10:24
    Kun je het fruit en de melkproducten een dag van te voren klaarmaken en dan op de dag zelf dresseren?
    • Smakelijck zaterdag 11 jul 2015 om 20:21
      Ja hoor, dat gaat prima. Succes!
  • Anne
    Anne donderdag 03 mrt 2016 om 12:18
    Hoi
  • Anne
    Anne donderdag 03 mrt 2016 om 12:20
    Pureer je de pitjes van de passievrucht er door?
    • Smakelijck donderdag 03 mrt 2016 om 12:37
      Yep!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190