Donderdag 19 jan 2012

Pannenkoeken!

Om pannenkoeken te bakken heb je geen speciale mix nodig. Met bloem bak je prima pannenkoeken. En dat scheelt behoorlijk in prijs met de pannenkoekenmix!
 
Ingredienten voor ongeveer 8 pannenkoeken:
250 gram volkorenmeel of speltmeel, 2 eieren, snuf zout, 0,5 liter (soya)melk
 
Bereiden:
Meng alle ingredienten tot een mooi glad beslag. Laat een koekenpan goed heet worden, voeg een scheutje zonnebloemolie toe en schep het beslag met een soeplepel in de pan. Mooi bruin bakken aan beide kanten.
 
Tips voor beleg:
Zoet:
*Plakjes banaan
*Warme kersen met (biologisch)vanilleijs
*Suikervrije Jam
*Peer, chocoladesaus (gesmolten pure chocolade met een scheutje room), vanilleijs
*Plakjes appel meebakken
 
Hartig:
*Plakjes champignons en ui meebakken.
*Plakjes (biologisch) ontbijtspek meebakken (evt. met ui en champignons)
*Plakjes kaas op de pannenkoek laten smelten, evt. met tomaat.
*Brie op de pannenkoeken laten smelten
 
Eet smakelijk!
Een makkelijke maaltijd. Snel klaar en lekker pittig, maar toch zoet door het fruit. Als je...
lees verder
Zo een paar dagen voor Kerst wil ik nog mijn recept bloggen voor stoofpeertjes. De Gieser...
lees verder
Afgelopen zaterdag vond Heel Putten Bakt voor de eerste keer plaatst in Restaurant Smakelijck....
lees verder
Ben je nog op zoek naar een lekker lente gerecht voor de komende Paasdagen? Dan zou ik...
lees verder
Dit keer een recept op aanvraag van een lezer. Hij stond al op de planning om binnenkort gepost...
lees verder
Deze winterse knolselderij-champignonsoep staat al ruim een jaar op deze site, maar wordt nog...
lees verder

10 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 29 nov 2013 om 21:05
    Grappig, in de eerste regel is nog zichtbaar dat je recept (en inzicht) eerst anders was:)
    Maar... pannenkoeken zijn √°ltijd lekker!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 29 nov 2013 om 22:37
      Haha, inderdaad, klopt!
  • Mirjam
    Mirjam maandag 08 jul 2013 om 10:14
    Ik heb speltbloem, s dat echt anders dan speltmeel?
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 08 jul 2013 om 10:53
      Speltbloem is gezeefd speltmeel dus er zijn meer vezels uitgehaald. Waar mogelijk gebruik ik het liefst speltmeel. Maar het kan natuurlijk wel met speltbloem.

      Succes!
  • vlottefloor
    vlottefloor zondag 25 mrt 2012 om 12:42
    Ik maak pannenkoeken met biologische speltmeel (oergraan) omdat dit langzamer verteert en je bloedsuiker stabieler houdt.

    150 gram speltbloem
    150 gram volkoren speltmeel
    500 ml melk
    3 eieren
    kneepje vanille aroma (zonder suiker uit de natuurwinkel)
    snufje zout

    Je wilt inderdaad nooit meer een kant en klaar pak. Op de pannenkoeken is ook agavestroop of rijststroop, echt heerlijk. Is beiden ook beter voor de bloedsuikerspiegel dan suiker of stroop.
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 26 mrt 2012 om 10:09
      Bedankt voor je recept en je tips! Leuk, ik ga het eens proberen.

      Groetjes, Williene
  • Willemijn
    Willemijn zaterdag 01 nov 2014 om 10:21
    Even voor de check: kan je ook amandelmelk gebruiken? En kun je ze ook invriezen? M'n man is dol op pannenkoeken, maar is ermee gestopt toen bleek dat ie niet tegen normale melk kan.
    • Smakelijck zaterdag 01 nov 2014 om 17:12
      Ja hoor, dat kan zeker! Invriezen weet ik niet, dat heb ik nooit geprobeerd. Succes!
  • Ineke
    Ineke maandag 01 dec 2014 om 17:05
    Ja hoor, pannenkoeken kan je invriezen. Dat doe ik ook wel eens. Dat is 1x bakken en meerdere keren smullen. Groet Ineke
    • Smakelijck dinsdag 02 dec 2014 om 08:40
      Fijn om te weten, Ineke! Bedankt voor je tip!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190