P1010806
Woensdag 15 apr 2015

No waste #4: Cho-kokosmakronen!

Als ik iets vervelend vind dan is het wel om eten weg te gooien wat nog goed en voedzaam is. In het recept van afgelopen maandag hou je de pulp over van de chocolade-hazelnotenmelk. Je kunt hier meel van maken, zoals ik bij het recept beschreef, maar ook koekjes van bakken. Teus is wat dat betreft heel creatief, want hij had in mum van tijd deze lekkere cho-kokosmakronen ervan gebakken!

Cho-kokosmakronen!

Ingrediënten:

‘gezeefde pulp’ van de hazelnoot-chocolademelk, 2 eiwiten, 40 gram kokosrasp, 4 eetlepels honing, pure chocolade voor decoratie.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eiwitten met de honing stijf, klop nu het ‘gezeefde pulp’ van de hazelnoot-chocolademelk en de kokosrasp erdoor.

Maak mooie bolvormige koekjes op het bakpapier met behulp van een eetlepel en je vingers. Bestrooi met nog wat extra kokosrasp en schuif in de oven tot de koekjes mooi bruin kleuren , zo’n 20 minuten.

Laat de koekjes goed afkoelen, smelt de pure chocolode au-bain-marie en garneer de koekjes met de gesmolten chocolode, even kort laten uitharden en dan serveren bij de hazelnoot chocolademelk!

Veel bakplezier!

Liefs, Williene

Een recept voor echte ouderwetse erwtensoep. Heerlijk op een koude winterdag. Het is even...
lees verder
Ook fan van de broodjes met roomkaas van de La Place? Hier het recept om deze zelf te maken!...
lees verder
Gezond eten willen we allemaal, maar dat gezond eten ook tijd kost, dat vinden veel toch wel een...
lees verder
Er is steeds meer vraag naar lekkernijen die glutenvrij zijn. Nu ben ik van mening dat,...
lees verder
Een favoriet wintergerecht hier is toch wel gestoofde rode kool met appeltjes. Wij eten dit met...
lees verder
Met het regenachtige weer van gisteren hadden m'n zoontje en ik echt zin om iets lekkers te gaan...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190