Zaterdag 17 sep 2011

Nacho Grande, Taco-dipsaus en Guacamole!

Heerlijk voor op een luie zaterdag! Het is makkelijk, kan bijna niet mislukken en de kids zullen er zeker van smullen!

Nacho Grande

Ingredienten:
Zak tortilla-chips (let op E-nummers, Ah nacho-chips naturel is zonder E-nummers, of kies voor een variant bij de natuurwinkel), 
1 Paprika in kleine blokjes, een handje champignons in plakjes, 3 stengels bosui in ringetjes, 3 tomaten in blokjes, 1 potje kidneybonen, eventueel naar smaak toe te voegen: mais, pepers in ringetjes, etcetera, Taco-saus (zie recept hieronder), geraspte kaas en voor de niet-vega's rundergehakt

Bereiding:

Zet de oven op 180 graden. Bekleed een ruime bakplaat met bakpapier. Spreid de tortillachips uit over de bakplaat. Bak de paprika en champignons even kort aan in een koekenpan (Als je gehakt gebruikt, voeg deze dan ook toe). Verdeel dit mengsel over de tortilla-chips. Hierover de tomaten, uitjes, bonen, en andere ingredienten die je lekker vindt. Verdeel hierover wat van de taco-saus en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Schuif 10 minuutjes in de oven tot de kaas gesmolten is en serveer direct!

Ook een leuk idee om 's avonds als hapje te serveren.

Serveer de nacho grande met een schaaltje tortilla-chips, taco-saus, guacamole en creme fraiche.

Recept voor Tacosaus
Fruit 1 ui in blokjes met een gesnipperde teen knoflook. Voeg een groene paprika, in kleine blokjes toe en bak deze even mee. Maak op smaak met een flinke snuf komijnpoeder en korianderpoeder. Roer er een blik of pot tomatenblokjes door en laat even inkoken. Breng het vervolgens op smaak met Keltisch zout en peper.

Dit is ook een heerlijke dipsaus bij de tortilla-chips. Koud ook erg lekker en een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Recept voor Guacamole
Prak 2 rijpe avocado's fijn en meng deze met 1 fijngesneden tomaat, een paar druppels tabasco, Keltisch zout en peper Je kunt guacamole verder op smaak brengen met een teentje knoflook, wat verse koriander, limoensap of een lepeltje creme fraiche.

Liefs, Williene

Monchoutaart is wel zo'n beetje één van de meest gegeten taarten in Nederland. Gemakkelijk te...
lees verder
Een aantal weken geleden heb ik een workshop brood bakken met zuurdesem gevolgd bij Levine van de...
lees verder
Het recept voor deze salade kreeg ik van m'n buurvrouw. Jaja, ik bof maar met zo'n...
lees verder
Het is weer tijd voor de Smakelijcke Kerstpakketactie! Ook dit jaar wil ik weer graag een...
lees verder
Dit recept bewijst dat koken met pure ingrediënten echt niet heel veel meer tijd kost en ook...
lees verder
Hierbij het voorgerecht van het 4-gangen diner wat in de GG staat. Chilivlokken (heel fijn...
lees verder

8 opmerkingen
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 28 nov 2013 om 22:04
    Ja hoor, dat kan prima! Succes!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 28 nov 2013 om 18:58
    Kan je als saus ook enkel creme fraiche in een schaaltje doen? Ik kan het nergens vinden op internet
  • Anonymous
    Anonymous zondag 13 okt 2013 om 22:24
    Thanx, ik heb het zo gedaan en merkte idd dat het wel vochtig was geworden. Heb de kidneybonen e.d. wel goed uit laten lekken maar bij 't maken van de taco saus moet je wel het hele blik tomaten erin doen toch? Incl. vocht? Of zou ik 't nog wat langer moeten laten koken dat dat wat dikker wordt? Het was wel lekker, maar we waren niet lyrisch enthousiast. Nu moet ik ook zeggen dat de beste eter van de kids vandaag helaas ziek was en de jongste doet altijd moeilijk over roerbakgroenten, die heeft 't liefst Hollandse pot :P.

    Groetjes!
    A nnemarije
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 14 okt 2013 om 10:36
      Ha,

      Ik ben bang dat er veel vocht in de ovenschaal wordt opgevangen en de boel hierdoor zompig wordt. Het is wel de bedoeling namelijk dat het knapperig blijft.

      De saus moet je inderdaad laten inkoken tot het echt een saus wordt en het vocht verdampt is.

      Succes en leuk dat je het nog even liet weten!

      Groetjes!
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 12 okt 2013 om 14:30
    Hoi Williene,

    Kan dit ook in een ovenschaal denk je? Wij hebben helaas maar een kleine combi-magnetron zonder bakplaat...

    Groetjes!
    A nnemarije
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 12 okt 2013 om 20:52
      Ha,

      Ja hoor, dat kan. Waar je wel op moet letten is dat het niet te vochtig wordt, dus dat de chips niet zacht worden. Dus alles goed laten uitlekken!

      Succes!
  • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 07 jan 2012 om 19:00
    Hoi Mieke,

    Leuk om te horen! Fijn dat het goed gesmaakt heeft!

    Ik heb het nooit geprobeerd met deze saus, maar ik 'weck' wel het een en ander op deze manier. Ik zou niet weten waarom deze saus niet zou kunnen. Als je maar goede schone potten gebruikt en de saus er kokend heet in doet, lijkt het me geen probleem.

    Succes ermee!

    Groetjes, Williene
  • mieke
    mieke zaterdag 07 jan 2012 om 11:48
    We hebben gisteren de nacho grande gegeten,Heerlijk!!
    Ik had de champignons weggelaten want onze zoon lust die niet. Toch was het nog ruimschoots genoeg voor 4(volwassen) personen.
    Ik had niet zoveel tijd. De taco-saus heb ik niet gemaakt maar ik had nog een potje taco-saus van tex-mex,deze is ook e-nummervrij.
    vraagje: zou je de taco-saus van jou ook kunnen "wecken"?( heet in een schoon jampotje doen,deksel erop en op de kop zetten) Heb jij daar enig idee over? Ik heb deze manier van "wecken"nog nooit gedaan maar zie dat wel eens in een kookblad staan.
    Veel succes met je recepten,ik kijk elke dag wel even.Het fijne van je recepten is dat je ze met gangbare ingredienten maakt ( en natuurlijk e-nummervrij)
    Groetjes Mieke
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190