Maandag 21 okt 2013

Makreelsalade!


Tijd om weer eens met een lekker recept te komen! Van een vriendin kreeg ik dit heerlijke recept. Het viel bij hen goed in de smaak, nou, ik kan je vertellen, bij ons ook!
Lekker fris! Nu zijn wij sowieso al dol op gerookte makreel, heerlijk op een stokbroodje of toastje, maar zo is hij ook echt aan te bevelen!

Makreelsalade

Ingrediënten:
100 gram gerookte makreel in stukjes, 4 augurken, 1 kleine stengel bleekselderij, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 1,5 eetlepel (Griekse)yoghurt of kwark, 1 theelepel mayonaise, peper, zout, kurkuma, 2 eetlepels vers sinaasappelsap, veldsla, cranberry's.

Snijd de augurken en de bleekselderij heel fijn. Meng met de peterselie door de schoongemaakte, in stukjes gesneden makreel. Roer voor de dressing de yoghurt, mayonaise en sinaasappelsap door elkaar en maak op smaak met zout, peper en flink wat kurkuma.
Meng dit door de salade. Serveer de salade met wat veldsla en bestrooi met wat cranberry's.

Lekker op brood of toast!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

 

En weer een lekker recept voor E-nummervrije koekjes/koeken. Ze worden namelijk zo groot als je...
lees verder
Een tijdje geleden kon er gekozen worden voor het meest misleidende product op de site van...
lees verder
Mijn favoriete groenten van dit moment is toch wel witlof. Héérlijk! Uit de oven of in de soep,...
lees verder
Na mijn vorige blogbericht over het wassen van je binnenkant, nu iets over de voedselvertering en...
lees verder
Regelmatig wordt mij gevraagd hoe ik over zgn. Superfoods denk. Als het over superfoods...
lees verder
  Deze maand kun je je stem uitbrengen voor de contest: 'Beste Nederlandse...
lees verder

8 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 07 nov 2013 om 16:36
    Ha Williene,

    Vanmiddag deze salade gemaakt... Wat is dit lekker!!! Voor ons i.i.g. een blijvertje. Dank-je-wel voor het delen.

    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 07 nov 2013 om 21:44
      Fijn om te horen!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 24 okt 2013 om 10:28
    Verse gerookte makreel vind ik heerlijk, alleen krijg ik het nooit graatvrij, met als gevolg dat ik tijdens het eten altijd meer voel naar graatjes in m'n mond, dan geniet. Heb je een goede tip hoe ik makreel goed graatvrij kan maken?

    Groetjes,
    Sofieke
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 24 okt 2013 om 13:28
      Je kunt het visvlees eruit schrapen met een vorkje en dan stukje voor stukje uitpluizen voordat je het in de salade doet. Zo krijg je ze er wel uit, maar inderdaad, ik vind de graatjes ook vreselijk!

      Succes!
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 22 okt 2013 om 18:39
    Ik maak ook vaak makreel salade, maar dan wel de variant voor luie mensen: blikje makreelfilet prakken met peper, zout, knoflookpoeder, beetje mayo, beetje yoghurt en verder wat er op dat moment in huis is (uitje, kappertjes). Voordeel van deze variant is dat je de makreel altijd uit de voorraadkast kan pakken :-)!

    Groetjes,
    Desiree
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 22 okt 2013 om 21:48
      Dat klinkt ook lekker! En ik denk dat je deze salade ook met makreel uit blik kunt maken hoor! Ideaal als je zoiets even snel kunt maken met alles wat je al in huis hebt! Bedankt voor het delen van jouw recept!
  • Francien van den Dool
    Francien van den Dool maandag 21 okt 2013 om 11:56
    Dat lijkt me lekker zeg, ga ik zeker proberen. Haal je de augurken ook bij de natuurwinkel?
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 21 okt 2013 om 13:53
      Het is ook heel erg lekker ;-) Augurken kun je bij de natuurwinkel kopen, ik haal ze ook wel bij de supermarkt en dan de biologische. Er zit helaas wel rietsuiker in, maar dat is denk ik bij de natuurwinkel ook zo.

      Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190