Woensdag 11 dec 2013

Knolselderij-Champignonsoep!

 

Vooral in de winter vinden wij soep erg lekker. Een lekkere warme kom soep als het buiten guur en koud is, heerlijk!

 

Deze soep is een variatie op de knolselderijsoep, en een heerlijk, feestelijk voorgerechtje! Je kunt de soep al een dag of twee van te voren maken, zodat je op het moment zelf alleen nog maar de soep hoeft te verwarmen en wat champignons hoeft te bakken voor de garnering! Snel én handig!
Knolselderij - Champignonsoep!
Ingredienten voor ongeveer 4 personen:
30 gram boter, 1 ui, ½ knolselderij, 125 gram gemengde paddestoelen of champignons, 500 milliliter groentenbouillon, 4 kastanjechampignons, 1 teen knoflook, zout en peper, evt. scheutje soyaroom, slagroom of kokosmelk

Bereiding:

 

Snipper de ui, snijd de knolselderij in blokjes en de paddestoelen in stukken. Smelt de boter in de pan, fruit de ui en voeg de champignons en blokjes knolselderij toe. Bak even mee. Voeg de bouillon toe en kook 10-15 minuten tot de knolselderij gaar is. Doe de soep over in een blender en maal fijn en glad. Als je de soep te dik is geworden, dan kun je nog wat bouillon toevoegen. Als je room wilt gebruiken dan voeg je ook een scheut room toe om de soep lekker romig te maken.

 

Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Verhit nog wat boter of olie in een pan en bak de plakjes mooi bruin samen met een teentje uitgeknepen knoflook.
Serveer de soep in schaaltjes met de gebakken champignons er bovenop, maal eventueel nog wat zwarte peper over de soep, of roer er een scheutje room door. 
 
Fijne dag!
 
Liefs, Williene
Naar koekjes en tussendoortjes is veel vraag, merk ik wel. Gewoon een maaltijd klaarmaken...
lees verder
Met chocolade kun je heel veel doen, je kunt er lekkere bonbons van maken, je kunt er...
lees verder
Noten zijn hier een favoriet tussendoortje. Door de week eten we ze altijd rauw en ongebrand,...
lees verder
Snelle hoofdgerechten en gerechten waar je veel groenten in kunt verwerken, daar is veel vraag...
lees verder
Hartige taarten zijn vaak gemakkelijk te maken en het is weer eens wat anders...
lees verder
Ingredienten: 2 kipfilets in reepjes gesneden, 4 eetlepels soyasaus (Yakso), 2...
lees verder

20 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 13 dec 2013 om 09:09
    Hoi Williene,

    Even een vraagje,als je de soep een daarvan te voren maakt,kun je de room dan beter voor het serveren toevoegen??
    In verband met schiften..

    Alvast bedankt
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 13 dec 2013 om 11:37
      Ha,

      Het kan allebei. Als je geen risico wilt lopen dan kun je het inderdaad het beste bewaren, maar ik heb nooit een soep in de schift gehad, en voeg het gewoon toe. Succes!

  • Sjoertje
    Sjoertje donderdag 12 dec 2013 om 22:24
    Vanavond gemaakt, en wat een lekkere soep! Mijn twee jongetjes van anderhalf vonden het ook heerlijk.
    Bedankt voor het delen van je recept.
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 13 dec 2013 om 11:36
      Graag gedaan hoor! Leuk dat je 'm al gemaakt hebt!
  • Grace
    Grace donderdag 12 dec 2013 om 13:00
    Ik weet niet hoor ... Knolselderij. Maar waarom zou ik het niet gewoon eens proberen?
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 12 dec 2013 om 17:03
      Het is echt lekker :-)
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 11 dec 2013 om 10:04
    Nou, dat komt goed uit: ik wilde net de knolselderijsoep uit je kookboek gaan maken voor tussen de middag.... Dan wordt het nu dus deze variatie!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 16 dec 2013 om 13:40
      Wat fijn! Leuk dat je het nog even liet weten.

      Fijne dag!
    • Anonymous
      Anonymous maandag 16 dec 2013 om 11:56
      Beetje verlate reactie, maar wat was de soep lekker!!! Echt een heerlijke variatie op die andere knolselderijsoep! Hij staat voor vanmiddag weer op het menu.
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 11 dec 2013 om 11:59
      Wat leuk! Succes ermee!
  • Marielle Baranski
    Marielle Baranski dinsdag 30 sep 2014 om 21:51
    Deze soep is echt een topper!
    • Smakelijck woensdag 01 okt 2014 om 09:37
      Dankjewel!
  • Carina
    Carina dinsdag 21 okt 2014 om 13:23
    Wat een heerlijke soep!! Heb gister erwtensoep gemaakt en weet nooit goed wat ik met de rest van de knol moet. Vanaf vandaag wel!! Heerlijk! Met kippenbouillon, ook heerlijk dus. Ook de kinders scheppen nog een keer op! Groetjes!
    • Smakelijck dinsdag 21 okt 2014 om 15:39
      Goed om te lezen, Carina! Bedankt!
  • Henrike Hiltjesdam
    Henrike Hiltjesdam woensdag 04 mrt 2015 om 20:25
    Vanavond de soep vast gemaakt voor morgen.. héérlijk, dat wordt wel een blijvertje !! De rest van de knol gaat vrijdag door de tomatensoep. Ik had eigenlijk nooit iets met knolselderij gedaan..., maar ik was blijkbaar niet de enige, want de caissière bij de Jumbo vroeg wat het was :)
    • Smakelijck donderdag 05 mrt 2015 om 19:50
      :-) Leuk om te lezen, Henrike! Eet Smakelijck!
  • hanneke
    hanneke donderdag 19 mrt 2015 om 10:13
    even een vraagje, hoeveel weegt ong een halve knolselderij?? ik kon hier geen hele meer vinden en heb dus een zak kant en klaar gesneden genomen (lui he) maar twas dit keer niet anders. ik wil hm graag proberen, heb er al veel geprobeerd, maar uit een zakje/pakje vinden ze hm nog steeds het lekkerst, hoop dat dit het laatste experiment is. je hoort het! gr Hanneke
    • Smakelijck donderdag 19 mrt 2015 om 14:55
      Pfoe, ik heb geen idee, en heb m'n knolselderij net opgemaakt! Maar ik denk dat je wel een zakje voor de soep kunt gebruiken hoor. Zo'n 300 gram schat ik in. Succes in ieder geval!
  • Marijke
    Marijke donderdag 07 apr 2016 om 21:01
    Gebruik je voor groentebouillon gewoon een blokje?
    • Smakelijck vrijdag 08 apr 2016 om 09:41
      Kan zelfgemaakt, maar kan ook met een blokje. Rapunzel zonder gist bijvoorbeeld.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190