P1030675
Woensdag 16 dec 2015

Kipcocktail! #Kerst2015

Dit recept is een echte klassieker. Ik maakte 'm jaren geleden regelmatig, maar nu eigenlijk nooit meer. Jammer, want hij is ontzettend lekker. En komende week hoop ik je nog meer te verrassen met lekkere recepten die je met een gerust hart kunt serveren met de Kerstdagen. 

En wil je meer Kerstrecepten? Kijk dan eens hier

Kipcocktail

Dit recept is E-nummervrij, suikervrij en glutenvrij

Ingredienten voor 6 personen:

1/2 krop ijsbergsla, 2 kipfilets, 2 plakken verse ananas, 1 appel (met schil), 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel creme fraiche, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel biologische honing, Keltisch zout en peper, 1 eetlepel tamari (natuurwinkel)

Bereiding: 

Marineer de kipfilets 5 minuten in tamari, zout en peper. Bak de kipfilets in wat boter of kokosolie rondom bruin en gaar en laat afkoelen.

Snijd de appel en de ananas in mooie, gelijke blokjes. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Meng de mayonaise, creme fraiche, kerrie en honing door elkaar tot een dressing. Snijd de afgekoelde kip ook in blokjes.

Meng de ananas, appel en kipfilet door elkaar. Maak de kipcocktail aan met 2 eetlepels dressing en schep goed door elkaar.

Doe de gesneden sla in 6 mooie glazen. Doe hierbovenop de kipcocktail. Snipper er als garnering bijvoorbeeld wat peterselie overheen, lekker klassiek ;-) Serveer de rest van de dressing in een leuk schaaltje bij de cocktails.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Een heerlijk zachte smoothie voor een heerlijk begin van de dag of lekker tussendoor!...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
  GezondNu heeft in samenwerking met Smakelijck een leuke actie. Wil jij kans maken...
lees verder
    Brood bakken vergt veel tijd en geduld. Lange rijstijden, je bent...
lees verder
Sommigen van jullie zullen allicht wel een keer gehoord hebben van Julia Kang. Julia heeft...
lees verder
Aroma's kun je vinden op heel veel ingrediƫntenlijstjes. Omdat we geen idee hebben wat we onder...
lees verder

2 opmerkingen
  • Carolien
    Carolien maandag 28 dec 2015 om 21:56
    Gemaakt op eerste kerstdag, heerlijk! Iedereen vond het lekker, zelfs de 'kieskeurige' eters!
    • Smakelijck dinsdag 29 dec 2015 om 15:16
      Wat leuk!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190