Kip-broccoli ovenschotel!
In mijn kast vond ik mijn receptenboekjes terug van járen geleden, toen we nog jong en net getrouwd waren ;-) Geweldige vondst, want ineens zag ik allerlei recepten die ik helemaal vergeten was en die ik vroeger vaak maakte. Direct bij het doorbladeren van de boekjes kwam ik het volgende recept tegen. Deze aten we regelmatig, het is zó lekker! Gelijk op het menu gezet dus. Als je niet van broccoli houdt, dan zou ik dit recept zeker eens proberen. We hebben gesmuld en het gaat zeker vaker op tafel komen!
Kip-broccoli ovenschotel
Dit recept is E-nummervij, suikervrij, glutenvrij
Ingrediënten:
2 stronken broccoli, 2 (biologische) kipfilets, 2 uien, 450 gram gare aardappelschijfjes, 35 gram roomboter, 35 gram speltbloem, -meel of boekweitmeel als het glutenvrij moet zijn, 2 theelepels Vadouvan kruiden (Jonnie Boer, te vervangen door kerriepoeder), 1 theelepel kerriepoeder, Keltisch zout en peper, 500 milliliter groentebouillon (Rapunzel zonder gist), geraspte kaas, 3 (glutenvrije) crackers, roomboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de broccoli in roosjes en kook beetgaar in 5-10 minuten en laat goed uitlekken. Snijd de kipfilets in blokjes of reepjes en snipper de ui. Fruit de ui in wat roomboter en bak mee samen met de kipfilet. Kruid met het zout en peper, de kerriepoeder en de Vadouvan kruiden. Smelt in een steelpannetje de 35 gram roomboter. Voeg de bloem toe als de boter is gesmolten. Meng goed met elkaar en laat op laag vuur 1 minuutje garen. Blijf roeren. Voeg de groentenbouillon scheutje voor scheutje toe tot er een goede saus ontstaat. Voeg de saus toe bij het kerrie-kip mengsel en roer tot een lekkere, kruidige saus. Proef of de saus voldoende op smaak is.
Verdeel de saus op de bodem van een ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes over de saus. Leg nu de beetgare broccoliroosjes op de aardappelschijfjes en bestrooi de schotel met geraspte kaas. Maal de glutenvrije crackers fijn en bestrooi hiermee de schotel voor een knapperig korstje.
Schuif in de oven en laat de ovenschotel ongeveer 30 minuten garen.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene