P1030791
Maandag 11 jan 2016

Kip-broccoli ovenschotel!

In mijn kast vond ik mijn receptenboekjes terug van járen geleden, toen we nog jong en net getrouwd waren ;-) Geweldige vondst, want ineens zag ik allerlei recepten die ik helemaal vergeten was en die ik vroeger vaak maakte. Direct bij het doorbladeren van de boekjes kwam ik het volgende recept tegen. Deze aten we regelmatig, het is zó lekker! Gelijk op het menu gezet dus. Als je niet van broccoli houdt, dan zou ik dit recept zeker eens proberen. We hebben gesmuld en het gaat zeker vaker op tafel komen! 

Kip-broccoli ovenschotel

Dit recept is E-nummervij, suikervrij, glutenvrij

Ingrediënten:

2 stronken broccoli, 2 (biologische) kipfilets, 2 uien, 450 gram gare aardappelschijfjes, 35 gram roomboter, 35 gram speltbloem, -meel of boekweitmeel als het glutenvrij moet zijn, 2 theelepels Vadouvan kruiden (Jonnie Boer, te vervangen door kerriepoeder), 1 theelepel kerriepoeder, Keltisch zout en peper, 500 milliliter groentebouillon (Rapunzel zonder gist), geraspte kaas, 3 (glutenvrije) crackers, roomboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de broccoli in roosjes en kook beetgaar in 5-10 minuten en laat goed uitlekken. Snijd de kipfilets in blokjes of reepjes en snipper de ui. Fruit de ui in wat roomboter en bak mee samen met de kipfilet. Kruid met het zout en peper, de kerriepoeder en de Vadouvan kruiden. Smelt in een steelpannetje de 35 gram roomboter. Voeg de bloem toe als de boter is gesmolten. Meng goed met elkaar en laat op laag vuur 1 minuutje garen. Blijf roeren. Voeg de groentenbouillon scheutje voor scheutje toe tot er een goede saus ontstaat. Voeg de saus toe bij het kerrie-kip mengsel en roer tot een lekkere, kruidige saus. Proef of de saus voldoende op smaak is.

Verdeel de saus op de bodem van een ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes over de saus. Leg nu de beetgare broccoliroosjes op de aardappelschijfjes en bestrooi de schotel met geraspte kaas. Maal de glutenvrije crackers fijn en bestrooi hiermee de schotel voor een knapperig korstje.

Schuif in de oven en laat de ovenschotel ongeveer 30 minuten garen.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Zoek je nog een lekker en fris toetje voor aankomend weekend? Probeer deze variatie eens op de...
lees verder
  Sinds ik alles kook zonder pakjes en zonder zakjes en geen kant en klaar meer eet...
lees verder
Op internet was ik aan 't speuren naar een goed recept voor glutenvrij brood....
lees verder
Een heerlijke vegetarische salade. Deze maaltijdsalade is lekker als lunch maar ook als hoofd- of...
lees verder
Oke, ik beken. Normaal doe ik dit echt nooit. Alle recepten hier op mijn site zijn allemaal...
lees verder
Voor veel mensen is dit een typische groenten waarvan ze geen idee hebben wat ze ermee...
lees verder

30 opmerkingen
  • Petra
    Petra maandag 11 jan 2016 om 14:27
    Dit recept komt heel mooi uit nu! Heb alle ingrediënten in huis hiervoor. Maar had alleen nog geen inspiratie wat ik zou maken. Dit wordt onze avondmaaltijd. Bedankt!
    • Smakelijck maandag 11 jan 2016 om 14:57
      Leuk! Geniet ervan!
  • mirjam
    mirjam woensdag 13 jan 2016 om 11:27
    zocht juist naar een nieuw recept met broccoli, had alle ingredienten in huis, dus... gisteren gemaakt en was HEERLIJK!
    • Smakelijck woensdag 13 jan 2016 om 11:47
      Leuk om te lezen!
  • Margje
    Margje donderdag 14 jan 2016 om 18:46
    Enorm genoten hiervan! Heb zelf kruidenmengsel gemaakt nadat ik op internet de ingrediënten zag. Ik vond het nl saai om deze gewoon te vervangen voor kerrie
    • Smakelijck donderdag 14 jan 2016 om 19:17
      Leuk! Goed om te lezen!
  • Rita van den Hoorn
    Rita van den Hoorn donderdag 14 jan 2016 om 22:10
    Vanavond deze ovenschotel gegeten, een gerecht met de wauw - factor! Wat was dit superlekker!!! Dank je wel voor dit heerlijke recept, het zit al in mijn kookschrift. ........
    • Smakelijck vrijdag 15 jan 2016 om 10:11
      Wat ontzettend leuk om te lezen dat het recept zo in de smaak valt ;-) Bedankt!
  • Anna Maria
    Anna Maria zaterdag 16 jan 2016 om 08:35
    Na alle enthousiaste reacties kan ik niet achterblijven en ga ik dit gerecht ook uitproberen. Voor hoeveel personen is het? Ik schat vier.... Klopt dat? Zo, nu eerst boodschappen doen! :-)
    • Smakelijck zaterdag 16 jan 2016 om 12:42
      Succes! Het is voor ongeveer 2-3 personen, maar dat is nogal wisselend per persoon/gezin.
  • Grietje
    Grietje donderdag 21 jan 2016 om 16:25
    En ook de glutenvrije versie is gelukt, én nog belangrijker ook in de smaak gevallen! Nooit geweten dat je ook boekweitmeel kunt gebruiken als bloem..ging prima!
    • Smakelijck donderdag 21 jan 2016 om 21:58
      Fijn! Ik gebruik heel vaak boekweitmeel voor het maken van sauzen. Gaat prima!
  • Alette
    Alette woensdag 27 jan 2016 om 22:07
    Het broccolirecept uit je kookboek is hier favoriet, maar dit recept is nòg smakelijcker! Echt superlekker!! Dit komt vaker op het menu! De hoeveelheid aardappelschijfjes vonden wij te veel, maar dat komt vast omdat wij zelden aardappels eten. Omdat ik geen Vadouvan in huis had heb ik dit kruidenmengsel zelf gemaakt. Bedankt voor het delen!
    • Smakelijck donderdag 28 jan 2016 om 10:51
      Leuk om te lezen, Alette! De aardappelschijfjes worden hier voornamelijk door de kinderen ertussenuit gekaapt ;-)
  • grethe
    grethe maandag 08 feb 2016 om 09:53
    De bouillonblokjes van Organic Your Nature van de Ekoplaza zijn toch ook e nummervrij?
    • Smakelijck maandag 08 feb 2016 om 10:41
      Ik heb geen idee, heb je ingrediënten voor me?
      • grethe
        grethe donderdag 18 feb 2016 om 10:53
        Ik ben er inmiddels al achter. De groentebouillonblokjes zijn inderdaad e nummervrij. In die van rund en kip zit natuurlijk aroma. In geen van alleen zit volgens mij smaakversterker of gistextract of zoiets.
      • grethe
        grethe donderdag 18 feb 2016 om 10:56
        Wat moet ik me trouwens voorstellen bij natuurlijk aroma bij deze bouillonblokjes van de Ekoplaza? Heb jij enig idee?
        • Smakelijck donderdag 18 feb 2016 om 11:08
          Toevallig kwam dit merk ook voorbij in de Facebookgroep afgelopen week. Fijn dat dit ook een optie is! Natuurlijk aroma is waarschijnlijk maltodextrine (suiker) Ik heb nog geen runder en kippenbouillon gevonden waar dit namelijk niet in zit.
  • Gerrinda
    Gerrinda donderdag 18 feb 2016 om 13:11
    Na al die lovende reacties op dit recept ga ik het ook maar eens maken want ben nu wel benieuwd geworden. Waar kun je die Vadouvan kruiden kopen?
    • Smakelijck donderdag 18 feb 2016 om 14:48
      Succes ;-) Vadouvan koop ik bij de supermarkt van Jonnie Boer. In een zilveren blikje. Alleen kerriepoeder volstaat ook hoor.
  • anoniem
    anoniem dinsdag 01 mrt 2016 om 20:08
    Heerlijk!! Dit komt vaker bij ons op tafel! Bedankt voor het recept, Williene
    • Smakelijck woensdag 02 mrt 2016 om 09:05
      Leuk!
  • Anne
    Anne donderdag 17 mrt 2016 om 17:17
    Vanochtend deze schotel gemaakt,alleen blijkt nu dat we m onverhoopt niet direct kunnen eten. Kan hij in de vriezer?
    • Smakelijck vrijdag 18 mrt 2016 om 10:00
      Dat verwacht ik wel! En anders in de koelkast voor vanavond of morgenavond?
  • Jacoline
    Jacoline dinsdag 28 jun 2016 om 11:43
    Vorige week dit recept gemaakt. Het was enorm lekker! Normaal niet zo'n broccoli-fan, maar zo is het heerlijk! Kun je ook de broccoli op de kip doen en dan de aardappelschijfjes bovenop de broccoli?
    • Smakelijck dinsdag 28 jun 2016 om 22:07
      Fijn! Ja hoor, dat lijkt me wel, misschien wordt het wat hobbeliger door de broccoli ;-) Succes!
      • Jacoline
        Jacoline vrijdag 08 jul 2016 om 17:55
        Ik heb het vorige week gemaakt met de aardappels bovenop de broccoli, vonden wij zelfs nog lekkerder. Dan worden de aardappelschijfjes nog krokant. Dit is voor ons een blijvertje :)
  • MC
    MC dinsdag 01 nov 2016 om 14:00
    Kan dit recept ook een aantal uur van tevoren gemaakt worden en dat de ovenschotel dan niet gelijk in de oven maar in de koelkast wordt gezet en dat deze tegen etenstijd pas in de oven wordt gezet? Of zou je dan de ovenschotel eerst wel in de ovenzetten en dan tegen etenstijd opwarmen? Ik ben benieuwd naar tips, adviezen, oventijden :)
    • Smakelijck dinsdag 01 nov 2016 om 19:12
      Ja, dat kan zeker! Ik zou 'm bereiden, in de koelkast zetten en dan een half uur/drie kwartier in de oven verwarmen. Eet Smakelijck!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190