14-12-2023

Krokant gevulde peren met kaneelijs

Een héérlijk dessert, en alle onderdelen zijn heel goed van te voren klaar te maken. Geen stress dus! 

Krokant gevulde peren met kaneelijs - Kerst 2023

Ingredienten voor 4 personen:

Voor de peren in siroop: 4 Conference peren, rasp van een ½ citroen, 200 milliliter pure perensap, 100 milliliter witte wijn, 50 gram ahornsiroop of zoetvervanger naar keuze, 1 kaneelstokje, 2 stuks steranijs, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 theelepel vanille-extract

Voor de notencrunch: 50 gram walnoten, 50 gram hazelnoten, 5 eetlepels imkerhoning

Kaneelijs voor erbij

Bereiding:

Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Rasp de schil van de citroen.

Doe de peren in een pan met de perensap, wijn, ahorn, citroensap, kaneelstokje en -poeder, vanille en steranijs. Schenk er water bij tot het geheel net onder staat. Breng aan de kook en laat de peren in ongeveer 10-15 minuten gaar worden.

Haal de peren uit de pan en laat de siroop iets verder inkoken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de noten fijn en meng met de honing. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het notenmengsel over de bakplaat. Bak het notenmengsel 10 minuten. Laat helemaal afkoelen en hak het daarna grof.

Serveer de partjes peer met de notencrunch, een bolletje kaneelijs en de perensiroop.

Eet Smakelijck!

Zelf kaneelijs maken? Zie onderstaand recept:

Kaneel-roomijs

Ingrediënten: 

500 milliliter biologische slagroom,  20 gram kokosbloesemsuiker, 70 gram imkerhoning, 2 grote eieren, 1/2 theelepel vanillepoeder, 3 theelepels kaneel 

Bereiding: 

Bekleed een cakevorm met bakpapier. 

Splits de eiwitten en de eidooiers. Klop de eiwitten half stijf, strooi er 20 gram van de kokosbloesemsuiker bij en klop door tot stijf en glanzend. Doe de honing bij de eidooiers en klop deze licht en luchtig. 

Klop de slagroom lobbig, samen met de vanillepoeder. Klop op het laatst het dooiermengsel en de kaneel even door de slagroom. Spatel tenslotte de eiwitten er luchtig doorheen. Doe het ijs in het cakeblik en tik de vorm een paar keer op het aanrecht zodat de lucht eruit gaat en dek af met bakpapier.  Zet het ijs minstens vier uur in de vriezer.

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Janna
    Janna vrijdag 15 dec 2023 om 14:47
    Klinkt heerlijk, maar wat als ik er geen wijn in wil ;-). Zou ik t kunnen weglaten denk je? Fijne kerst alvast????
    • Smakelijck vrijdag 15 dec 2023 om 15:29
      Extra perensap of water. Succes en fijne feestdagen!
Laat een bericht achter!
315