IMG_5731
Maandag 08 sep 2014

Kerrie Macaroni!

Gezond eten willen we allemaal, maar dat gezond eten ook tijd kost, dat vinden veel toch wel een bezwaar. Nu ben ik het er helemaal niet mee eens, dat gezond eten meer tijd kost, want inmiddels ben ik er zó aan gewend geraakt dat het me helemaal niet meer tijd kost dan een gewone pakjesmaaltijd bijvoorbeeld. Dan heb ik het natuurlijk niet over stoofschotels, bouillons e.d. maar daar hoef je niet zoveel aan te doen, alleen moet het heel lang pruttelen, en verder heb je er weinig omkijken naar. 

Maar goed, lang verhaal kort, hierbij een écht snel gerecht ;-) Die je dus in mum van tijd op tafel hebt staan, helemaal als je wat porties gesneden groenten in de vriezer hebt of deze een avond van tevoren hebt gesneden. 

Kerrie-macaroni

Ingrediënten voor 4 personen:

250 gram volkoren of speltmacaroni, 250 gram rundergehakt, 3 uien, groentepakket voor macaroni*, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel kerrie massala**, (of kerrie djawa), snufje cayennepeper, 1 blokje groentenbouillon (NaturCompagnie).

Bereiding:

Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien fijn. Bak de uien fruitig in wat (kokos)olie tot ze glanzen. Voeg het gehakt toe en bak deze rul mee. Voeg de fijngesneden groenten toe en roerbak even mee samen met het verkruimelde bouillonblokje. Giet de macaroni af en voeg toe. Roerbak even kort mee, maak op smaak met de kerrie, de massala-kruiden en cayennepeper. Serveer de macaroni met een lekkere salade!

*Zelf groentepakket samenstellen?

Door zelf je groenten te snijden blijven er veel vitaminen behouden, meer dan in een kant en klaar pakket.

Snijd hiervoor 1 prei in ringen, 100 gram champignons in plakjes, 1 rode en/of gele paprika en 1 winterwortel in blokjes. Ook overige restjes groenten zoals witte kool, taugé of courgette kunnen prima verwerkt worden in een groentepakket!

**Zelf kerrie massala kruiden samenstellen?

Kerrie Massala kruiden zijn te koop in een toko of supermarkt met een groot assortiment kruiden. Je kunt het echter ook zelf samenstellen. Gebruik hiervoor:

1 eetlepel korianderpoeder, 1,5 eetlepel kurkuma, 1 eetlepel gemalen komijn, 1 theelepel (gemalen) fenegriek, 2 theelepels (gemalen) mosterdzaad, ½ theelepel gemberpoeder, eventueel een snuf cayennepeper.

Meng alle poeders met elkaar en bewaar in een afgesloten potje. Kun je geen gemalen fenegriek of mosterdzaad vinden, deze kun je ook goed fijnmalen in een vijzel.

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Smakelijck Zomer was al een tijdje volledig uitverkocht, gelukkig kwam vandaag de herdruk binnen!...
lees verder
  20 Bespaar tips om biologisch te eten: *Koop groenten en fruit van het seizoen....
lees verder
  Zoals ik vorige week heb beloofd vandaag opnieuw 3 ingredienten voor mijn geheime en...
lees verder
Ik was al langer op zoek naar een lekkere linzensoep. Linzen zijn erg gezond, maar ik vond...
lees verder
Deze feestelijke chocolade cakerol is eenvoudig te maken, met feestdagen in het vooruitzicht zou...
lees verder
Een aantal weken geleden had ik een gezellige Meet met een groep uit de (besloten) Facebookgroep...
lees verder

16 opmerkingen
  • Monique
    Monique woensdag 17 sep 2014 om 07:20
    Kerrie massala zonder zout? Of Kerrie massala met zout?
    • Smakelijck woensdag 17 sep 2014 om 09:55
      Ik heb kerrie massala zonder zout.
  • Willemijn
    Willemijn donderdag 18 sep 2014 om 20:07
    Was lekker! M'n eerste E-vrije (behalve gehakt) gerecht wat ik gemaakt heb. Dacht ik... Blijkt de groentebouillonblokjes die ik bij Gezondheidswinkel had gehaald gistextract te hebben. Grrr. Niet goed opgelet, beginneling :) was van merk Cenovis. De kipblokjes heb ik wel van naturcompagnie. Zo leren we weer es wat. De kerrie massala of djawa heb ik in drie supermarkten in Sliedrecht niet gevonden. Ben bij garam massala uitgekomen. Komt dat in de buurt van de smaak die jij voor ogen hebt met dit recept? Groeten!
    • Smakelijck donderdag 18 sep 2014 om 20:19
      Bedankt voor je reactie! Leuk dat je 't lekker vond. Je kunt Kerrie massala vaak wel in de toko vinden of bijv. in de natuurwinkel. Als je 't niet hebt kun je 't beste gewoon kerriepoeder gebruiken. Als een bouillonblokje Eko gekeurd is dan is gistextract geen E621 maar een natuurlijke smaakversterker, maar weet niet of dat bouillonblokje biologisch is? Want in bio producten mag geen E621 zitten namelijk. Succes met alles!
  • Gerda
    Gerda woensdag 24 sep 2014 om 17:28
    Zelf ben ik niet zo weg van kerrie, kan ik het weglaten of moet ik het vervangen door iets anders?
  • Smakelijck woensdag 24 sep 2014 om 18:51
    Hi, Als je niet van kerrie houdt, dan kun je beter de gewone macaroni maken. Het recept vind je hier: http://www.smakelijck.nl/blog/macaroni-/
  • anymous
    anymous woensdag 29 okt 2014 om 16:44
    Hoi Williene, waar kun je speltmacaroni kopen? Ik kan wel speltpasta krijgen, maar dan zijn het nooit elleboogjes, maar andere (grotere) vormen, waardoor je zo'n grote 'hap' pasta in je mond hebt in verhouding tot de groente
    • Smakelijck woensdag 29 okt 2014 om 19:31
      Ik koop speltmacaroni in de natuurwinkel. Ik vind macaroni ook veel lekkerder om de reden die jij noemt ;-)
  • Bertha Bastiaannet.
    Bertha Bastiaannet. vrijdag 19 jun 2015 om 18:55
    Vandaag voor het eerst klaargemaakt .Het smaakte heerlijk, vanaf nu maak ik het zonder pakje. Trouwens de bloemkoolschotel is onze favoriet. Als mijn dochter uit Zweden komt staat hij zeker op het menu. Vriendelijke groet.
    • Smakelijck zaterdag 20 jun 2015 om 11:17
      Fijn om te lezen, Bertha! Fijne dag!
  • Bertha Bastiaannet.
    Bertha Bastiaannet. donderdag 03 sep 2015 om 12:58
    2 boekjes van jou gekocht , tomatensoep/ bruine bonen soep verrukkelijk. dipsausjes erg lekker. mijn schoonzuster heeft gelijk jouw boek gekocht. vanmiddag maak ik weer kerrie macaroni, dat is smullen vanavond. Groeten Bertha.
    • Smakelijck vrijdag 04 sep 2015 om 09:24
      Wat leuk om te lezen! Geniet van de macaroni ;-)
  • Truus Harmanny-van Wijk
    Truus Harmanny-van Wijk dinsdag 09 feb 2016 om 16:23
    Wij maken dit ook met knoflook erdoor.
    • Smakelijck dinsdag 09 feb 2016 om 19:37
      Ook lekker ;-)
  • Elna
    Elna woensdag 10 feb 2016 om 19:48
    Vanavond gegeten, was echt verrukkelijk. En zelfs mijn man, terwijl die het liefst aardappelen, groente en vlees heeft, zei: Zó, dit is lekker zeg!!!
    • Smakelijck donderdag 11 feb 2016 om 11:22
      Wat leuk! Leuk om te lezen ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190