25-09-2023

Gevulde Paprika’s met gehakt

Gevulde paprika’s met gehakt - zonder pakjes en zakjes 

Ingredienten voor 2-3 personen:

2 rode en/of gele paprika’s, 250 gram rundergehakt, 2 tenen knoflook, 2 uien, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 verse tomaten, 1 kop (zilvervlies)rijst, verse peterselie naar smaak, Keltisch zout en peper naar smaak, geraspte kaas of plakjes mozzarella

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de rijst gaar. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes. Hak de peterselie fijn.

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een ovenschaal.

Smelt wat boter of olie in een pan en fruit de ui met de knoflook. Bak het gehakt rul mee. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat deze even meebakken tot het gehakt gaar is. Voeg gekookte rijst toe naar wens. Maak op smaak met zout, peper en verse peterselie. Schep de paprika’s vol met het gehaktmengsel en bestrooi met geraspte kaas of mozzarella.

Zet de paprika’s in de oven en bak in 25 minuten gaar. Serveer de paprika’s met rijst, pasta o.i.d. naar keuze.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

3 Reacties

  • Ria
    Ria vrijdag 27 okt 2023 om 20:01
    Best aardig recept, maar voor wie nog wat vulling over had en de paprika's op deze manier ook niet super vond: snijd een paprika in stukjes, bak het in olijfolie en roer daarna de rest van het gehaktmengsel erdoor, voeg ook een flinke scheut ketjap en knoflookpoeder toe en warm dat nog even goed op, heerlijk!!!
    • Janny
      Janny vrijdag 08 dec 2023 om 09:58
      Een heerlijk recept!????
      • Smakelijck vrijdag 08 dec 2023 om 10:13
        Fijn!
Laat een bericht achter!
261