P1040826
Maandag 10 okt 2016

Herfstsalade met linzen en rode biet!

Een heerlijke, herfstige salade met herfstgroenten en linzen. Die laatste zijn erg belangrijk om regelmatig terug te laten keren in je menu. Niet voor niets worden peulvruchten aanbevolen om minimaal 1x per week te eten. Peulvruchten zijn rijk aan langzame koolhydraten (en dat is niets om bang voor te zijn), eiwitten, vitamine b, ijzer en calcium! Bovendien bevatten ze ook veel vezels. Ook zijn peulvruchten ideaal als vleesvervanger. Maar vooral is deze salade gewoon érg Smakelijck! 

Fijne dag! 

Herfstsalade met linzen, rode biet en pompoen

Ingredienten voor 2 personen:

75-100 gram (beluga) linzen, 3 rode bieten, 1/4 pompoen, 75 gram gedroogde tomaatjes, 100 gram feta, 2 takjes verse peterselie, Keltisch zout en peper, 1/2 theelepel Baharat kruiden (Jonnie Boer) of paprikapoeder, olijfolie

Dressing: 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 theelepel biologische honing, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de rode bieten gaar en verwijder de schil. Schil de kwart pompoen en snijd in dunne parten, besprenkel met olie, zout en peper en bestrooi met de Baharat kruiden. Schuif de pompoen in de oven en rooster gaar in 20-30 minuten. 

Verdeel de linzen over 2 borden. Schik de parten pompoen op de linzen. Snijd de bieten in partjes en verdeel over de salades. Snipper de peterselie en bestrooi hiermee de salades. Verdeel wat zongedroogde tomaatjes over de borden en brokkel er wat feta overheen. De salade is lauw-warm het lekkerst!

Klop de ingredienten voor de dressing door elkaar en serveer bij de salade. 

Eet Smakelijck!
 

Liefs, Williene

Dit recept bewijst dat koken met pure ingrediënten echt niet heel veel meer tijd kost en ook...
lees verder
Een heerlijke chocolade flik op een stokje. Een erg leuke traktatie of een leuk...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Soezen zijn erg leuk om te maken. Het is erg makkelijk en de ingredienten heb je waarschijnlijk...
lees verder
Het is lang koud gebleven, maar gelukkig breekt de zon steeds vaker door! Dat is ook goed...
lees verder
Dit heerlijke brood is lekker om te eten bij een lekkere kom soep, als lunch of wanneer je...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190