P1030731
Maandag 28 dec 2015

Heksenkaas! #Oud&Nieuw

Heksenkaas is een favoriet smeerseltje uit supermarkt of delicatessenwinkel. Maar zoals zoveel lastig verkrijgbaar zonder hulpstoffen of geraffineerde suikers. Daarom beter zelf te maken. Niet moeilijk, maar een keukenmachine of staafmixer is hierbij wel erg handig. Dan is 't zo gepiept. Ik ken alleen de smaak van deze zelfgemaakte heksenkaas, dus weet niet of hij vergelijkbaar is met supermarktversie, maar wij vinden 'm heerlijk! 

Heksenkaas

Dit recept is E-nummervrij, suikervrij en glutenvrij

Ingredienten: 

150 gram stevige roomkaas, bijvoorbeeld monchou, 1 flinke eetlepel (Griekse) yoghurt of kwark, 1 flinke eetlepel mayonais (Ton's), 1 theelepel biologische honing, 2 takjes peterselie, 30 gram prei, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Snijd de prei grof en was deze samen met de peterselie. Doe alle ingredienten in de keukenmachine en maal fijn tot een smeerbaar en fijne substantie. Serveer de heksenkaas in een kommetje met wat fijngesneden peterselie.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Een stol kan bijna niet ontbreken rond de Kerstdagen. Daarom een recept voor een heerlijk zachte,...
lees verder
Brownies (of chocoladetaart) zonder meel en met gezonde suikers. Inmiddels is dit mijn...
lees verder
  Tja, de tijd gaat zo snel, dat ik nog niet echt door had hoe snel het al weer...
lees verder
Omdat het bijna oudjaarsavond is heb ik ook veel vragen gekregen over het bakken van...
lees verder
Wat hebben we gesmuld van deze overheerlijke chocoladetaart. Fantastisch, vooral de kinderen...
lees verder
Na het uitgeven van mijn kookboek krijg ik verschillende vragen over het verschil tussen baksoda...
lees verder

14 opmerkingen
  • Angel
    Angel maandag 28 dec 2015 om 10:22
    Het ziet er heerlijk uit! Ik weet ook niet hoe die uit de supermarkt smaakt. Maar dit lijkt me heerlijk! Ga ik zeker eens uitproberen :)
    • Smakelijck maandag 28 dec 2015 om 12:12
      Succes!
  • mia
    mia dinsdag 29 dec 2015 om 11:17
    lijkt me erg lekker, zou het ook in een blender kunnen?
    • Smakelijck dinsdag 29 dec 2015 om 15:16
      Dat weet ik niet, zou je kunnen proberen.
  • Jolanka van de Water
    Jolanka van de Water dinsdag 29 dec 2015 om 14:01
    Waar eet je dit bij, als saus/dip of smeersel (glutenvrij )?
    • Smakelijck zaterdag 02 jan 2016 om 12:58
      Als dip voor rauwkost bijv. Glutenvrije crackers of gewone toastjes of brood.
  • Nienke
    Nienke donderdag 31 dec 2015 om 12:00
    De smaak komt goed overeen met die van de supermarkt ;)! Ik heb 'm net gemaakt en het smaakt goed!
    • Smakelijck zaterdag 02 jan 2016 om 12:57
      Goed om te lezen ;-)
  • henriet
    henriet zaterdag 02 jan 2016 om 14:38
    Echt super lekker. Heb het op oudjaarsdag gemaakt. Heerlijk op stokbrood. Ook de gasten vonden het heerlijk.
    • Smakelijck zaterdag 02 jan 2016 om 17:13
      Leuk Henriët!
  • Ineke Mulder
    Ineke Mulder dinsdag 05 jan 2016 om 13:48
    Kan je heksenkaas ook met de gewone mixer maken?
    • Smakelijck dinsdag 05 jan 2016 om 14:32
      Dan zou je de prei en peterselie héél fijn moeten snijden en dan mixen.
  • Ineke
    Ineke donderdag 02 jun 2016 om 16:12
    Hoi, m'n zusje en ik zijn verzot op heksenkaas uit de winkel! Elke week gaat er wel een potje erdoor ( hoe ongezond :-) nu zag ik dit recept heb hem gelijk uitgeprobeerd. En hij is echt heerlijk!! Iets minder zoet als uit de winkel maar doet er zeker niet voor onder!!!
    • Smakelijck donderdag 02 jun 2016 om 17:48
      Top! Leuk om te lezen! Je kunt het evt. wat zoeter maken met wat meer honing ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190