P1030731
Maandag 28 dec 2015

Heksenkaas! #Oud&Nieuw

Heksenkaas is een favoriet smeerseltje uit supermarkt of delicatessenwinkel. Maar zoals zoveel lastig verkrijgbaar zonder hulpstoffen of geraffineerde suikers. Daarom beter zelf te maken. Niet moeilijk, maar een keukenmachine of staafmixer is hierbij wel erg handig. Dan is 't zo gepiept. Ik ken alleen de smaak van deze zelfgemaakte heksenkaas, dus weet niet of hij vergelijkbaar is met supermarktversie, maar wij vinden 'm heerlijk! 

Heksenkaas

Dit recept is E-nummervrij, suikervrij en glutenvrij

Ingredienten: 

150 gram stevige roomkaas, bijvoorbeeld monchou, 1 flinke eetlepel (Griekse) yoghurt of kwark, 1 flinke eetlepel mayonais (Ton's), 1 theelepel biologische honing, 2 takjes peterselie, 30 gram prei, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Snijd de prei grof en was deze samen met de peterselie. Doe alle ingredienten in de keukenmachine en maal fijn tot een smeerbaar en fijne substantie. Serveer de heksenkaas in een kommetje met wat fijngesneden peterselie.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Welkom op Smakelijck! Om te beginnen met gezond koken is het handig om een aantal...
lees verder
Op dit moment staat er weer een heerlijke cake in de oven. Het huis ruikt er altijd zo heerlijk...
lees verder
Onterecht denken nog veel mensen dat je de hele dag in de keuken staat als je gezond en vers wilt...
lees verder
Nadat de Chicken Tonight Hawai op mijn blog kwam kreeg ik de vraag of ik ook de Kerrie variant...
lees verder
Dit recept is een echte klassieker. Ik maakte 'm jaren geleden regelmatig, maar nu eigenlijk...
lees verder
  Paardenbloemen, wie kent ze niet? In de lente kleurt menig grasland geel van de...
lees verder

14 opmerkingen
  • Angel
    Angel maandag 28 dec 2015 om 10:22
    Het ziet er heerlijk uit! Ik weet ook niet hoe die uit de supermarkt smaakt. Maar dit lijkt me heerlijk! Ga ik zeker eens uitproberen :)
    • Smakelijck maandag 28 dec 2015 om 12:12
      Succes!
  • mia
    mia dinsdag 29 dec 2015 om 11:17
    lijkt me erg lekker, zou het ook in een blender kunnen?
    • Smakelijck dinsdag 29 dec 2015 om 15:16
      Dat weet ik niet, zou je kunnen proberen.
  • Jolanka van de Water
    Jolanka van de Water dinsdag 29 dec 2015 om 14:01
    Waar eet je dit bij, als saus/dip of smeersel (glutenvrij )?
    • Smakelijck zaterdag 02 jan 2016 om 12:58
      Als dip voor rauwkost bijv. Glutenvrije crackers of gewone toastjes of brood.
  • Nienke
    Nienke donderdag 31 dec 2015 om 12:00
    De smaak komt goed overeen met die van de supermarkt ;)! Ik heb 'm net gemaakt en het smaakt goed!
    • Smakelijck zaterdag 02 jan 2016 om 12:57
      Goed om te lezen ;-)
  • henriet
    henriet zaterdag 02 jan 2016 om 14:38
    Echt super lekker. Heb het op oudjaarsdag gemaakt. Heerlijk op stokbrood. Ook de gasten vonden het heerlijk.
    • Smakelijck zaterdag 02 jan 2016 om 17:13
      Leuk Henriët!
  • Ineke Mulder
    Ineke Mulder dinsdag 05 jan 2016 om 13:48
    Kan je heksenkaas ook met de gewone mixer maken?
    • Smakelijck dinsdag 05 jan 2016 om 14:32
      Dan zou je de prei en peterselie héél fijn moeten snijden en dan mixen.
  • Ineke
    Ineke donderdag 02 jun 2016 om 16:12
    Hoi, m'n zusje en ik zijn verzot op heksenkaas uit de winkel! Elke week gaat er wel een potje erdoor ( hoe ongezond :-) nu zag ik dit recept heb hem gelijk uitgeprobeerd. En hij is echt heerlijk!! Iets minder zoet als uit de winkel maar doet er zeker niet voor onder!!!
    • Smakelijck donderdag 02 jun 2016 om 17:48
      Top! Leuk om te lezen! Je kunt het evt. wat zoeter maken met wat meer honing ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190